spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηλιούπολη 8-7-2011
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηλιούπολη 8-7-2011 PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.07.11

          Το   ΔΣ  της   Ένωσής μας   απευθύνει θερμά συγχαρητήρια  στον  εισηγητή της  Δημοτικής Αρχής,   ο  οποίος  στο Δημοτικό Συμβούλιο (5/7/2011)    πρότεινε   το  ανώτερο  προβλεπόμενο   ποσό   σαν μηνιαία αποζημίωση   (έξοδα παραστάσεως  !!!)    των Προέδρων  και  αντιπροέδρων  των    Σχολικών   Επιτροπών.
          Όπως θερμά συγχαρητήρια οφείλουμε να δώσουμε και σε εκείνους που με θέρμη υποστήριξαν την εισήγηση αυτή.
         Η Ένωση και οι Σύλλογοι γονέων της πόλης μας έχουν ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες έναν αγώνα για να περιοριστούν τα μέτρα που επισύρουν οι συγχωνεύσεις των Σχολείων μας ,  και ο Καλλικρατικός  νόμος .
        Έναν αγώνα που απαίτησε χρόνο , κόπο και θυσίες και δόθηκε σε όλα τα επίπεδα , στον δρόμο ,  στο Υπουργείο ,  στον Δήμο ,  στα γραφεία των στελεχών εκπαίδευσης.
Θεωρήσαμε ύψιστη  τιμή την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι Γονείς στην Πόλη μας και μέγιστη υποχρέωση να αγωνιστούμε για τα παιδιά μας χωρίς κανένα προσωπικό όφελος.
      Τελικά εμβρόντητοι στο Δημοτικό Συμβούλιο  βρεθήκαμε να παρακολουθούμε όχι μια συζήτηση για τα προβλήματα της παιδείας , αλλά για την αμοιβή των Προέδρων οι οποία θα πρέπει να είναι και η ανώτερη προβλεπόμενη για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
       Όταν   μάλιστα   μέχρι    σήμερα  δεν   έχει    βρεθεί    ( παρά τις προσπάθειες που ....  καταβάλλονται !!! ) τρόπος να επιστραφούν τα χρήματα που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές στους Συλλόγους γονέων για την διοργάνωση του μαθητικού φεστιβάλ 2010,  τα  οποία  χρήματα  στο σύνολο τους, είναι λιγότερα από την ετήσια αμοιβή των Προέδρων !!!! 

Εκείνο που δεν είδαμε ήταν κάποιον να παραιτείται έστω από το 50% της αποζημίωσης του για να αντιμετωπιστούν τα έξο
δα των σχολικών συγκροτημάτων .
Αντίθετα   δεχθήκαμε   και    επίθεση   του   τύπου ‘'τι δουλειά κάνεις εσύ ; ‘' από τον κύριο Κοντονίκα .         Στο Γονεικό κίνημα στις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων δεν υπάρχει  και δεν δεχόμαστε να υπάρξει :
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Τέλος επειδή γνωρίζουμε ότι θα κατηγορηθούμε για φθηνό λαϊκισμό , διερωτώμεθα το εξής :  πόσους ανέργους  μετρά η  επιστημονική κοινότητα της Πόλης μας ;
Πόσοι από αυτούς θα δέχονταν με την ελάχιστη και όχι την ανώτερη αποζημίωση να στελεχώσουν τις σχολικές επιτροπές ;

Για     εμάς   αποτελεί  τεράστια   πρόκληση  - και  το  δηλώσαμε   και  στο   Δημοτικό Συμβούλιο -  να   δίνεται   μισθός   σε   συνταξιούχους, ή   εν   ενεργεία   εργαζόμενους   του Δημοσίου  για    ‘'υπηρετήσουν'' τα σχολεία μας.
Τελικά  ποια είναι τα κριτήρια   της   επιλογής   των ;

    Ο Πρόεδρος                                                                   Η  Γραμματέας

Μιχάλης Τασούλας                                                                        Έλενα Γαβριελάτου

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB