spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Δήμος Ηλιούπολης
Δήμος Ηλιούπολης
5 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο στην Ηλιούπολη μέχρι να γίνουν τα πάρκα στον Υμηττό. PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.01.20

  Ο ενεργός πολίτης και πάντα έγκυρος , έγκαιρος και επίκαιρος "ρεπόρτερ" της πόλης μας κ. Άγγελος Κάνδηλας  μας παρουσιάζει πέντε (5) ενδιαφέρουσες προτάσεις για το Σαββατοκύριακο, μέσα απο το blog του " energoipolitesilioupolites".

Γράφει χαρακτηριστικά με το γνωστό "αιχμηρό" ύφος του.

5 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο στην Ηλιούπολη .......

..........μέχρι να γίνουν τα πάρκα στον Υμηττό.

 

Τελευταία ανανέωση ( 24.01.20 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Φρίκη Στην Ηλιούπολη – Βρέθηκε Αποκεφαλισμένο Σκυλάκι Στην Πλατεία Αναγνωσταρά PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.01.20

 Κάτοικος της περιοχής βρήκε αποκεφαλισμένο ενα σκυλάκι ράτσας γιορκσάιρ και ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ που κατέγραψαν το περιστατικό, ενώ η καταγγέλουσα ισχυρίζεται πως αναφέρθηκε ότι ειναι το δεύτερο κατά σειρά περιστατικό μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Το περιστατικό ερευνάται από το αστυνομικό τμήμα Ηλιούπολης, ενώ διεξάγωνται έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

ΠΗΓΗ:ilioupolinews.gr

 

Τελευταία ανανέωση ( 23.01.20 )
 
Επαναλειτουργεί Από Σήμερα (20/1/2020) Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.01.20

 Για τρίτη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα λιγότερο του ενός μηνός , η πισίνα του κολυμβητηριου ξανανοίγει σήμερα,  ύστερα απο τρείς αντίστοιχες φορές που έκλεισε λόγω προβλημάτων που είχαν σχέση με τη θερμοκρασία του νερού, γεγονός που την καθιστούσε ακατάλληλη για κολύμβηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΟΔΗΛ την Παρασκεύη 17/1/2020 θα παρέμεινε κλειστή εώς την Κυριακή .Μετά τις αντιδράσεις σωματείων, γονέων και πολιτών που χρησιμοποιούν την πισίνα, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ κος Δημ.Πανταζόπουλος τους κάλεσε σε συνάντηση, ανέλυσε τους λόγους μη λειτουργίας και δεσμεύθηκε για την επίλυση των προβλημάτων και ότι θα παρέμενε κλειστή για ένα διάστημα, μέχρι την τελική επισκευή της βλάβης. 

Τελικά αποκαταστάθηκαν οριστικά  τα προβλήματα στην μεγάλη πισίνα του κολυμβητηρίου; 

Μάλλον όχι , θα συμπεράνει κάποιος διαβάζοντας στην σημερινή ανακοίνωση του ΠΑΟΔΗΛ: «Κατά τη διάρκεια του τριημέρου η θερμοκρασία της πισίνας αποκαταστάθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα. Η λειτουργία των συστημάτων παρακολουθείται επί  24ώρου βάσεως από τους τεχνικούς για να έχουμε πλήρη εικόνα της λειτουργίας του».

Απο όλους τους παραπάνω χειρισμούς  και τις ανακοινώσεις ,  διαφαίνεται  μία αναξιοπιστία και αναποτελεσματικότητα της διοίκησης ,την οποία μέχρι σήμερα  την χαρακτηρίζει η βιασύνη και προχειρότητα.

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 20.01.20 )
 
Συνεχή Κρούσματα Δολοφονίας Αδέσποτων Με Φόλες Στην Οδό Φραντζή Στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.01.20

 Συνεχή περιστατικά δολοφονίας αδέσποτων ζώων παρατηρούνται στην οδό Φραντζή στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με καταγγελία που ανάρτησε η ζωοφιλική ένωση Ηλιούπολης στη σελίδα της στο Facebook, άγνωστος τοποθετεί συστηματικά φόλες στο συγκεκριμένο στενό, με αποτέλεσμα την προηγούμενη εβδομάδα να βρεθούν νεκρά δύο αδέσποτα γατάκια, ένα την Τρίτη και ένα το Σάββατο. Κάποιος περίοικος φαίνεται πως έχει εντοπίσει τον δράστη, καθώς δίπλα στο δεύτερο νεκρό γατάκι βρέθηκε γραμμένη η φράση  "Ντροπή σου".

Η αστυνομία έχει ήδη ειδοποιηθεί και η ΖΕΗ απευθύνει δημόσια έκκλησια σε όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία να έρθει σε επαφή μαζί της.

ΠΗΓΗ:ilioupoinews.gr

Αντί σχολίου.....Tο μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα 

Μαχάτμα Γκάντι

Τελευταία ανανέωση ( 20.01.20 )
 
Υπάρχει κάποια νεώτερη ενημέρωση για την δράση «Τρόφιμα χωρίς Μεσάζοντες»; PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.01.20

 Ο Δήμος Ηλιούπολης στις 1/10/2019  με μία εμφατική και καταγγελτική ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών κου  Ιωάννη Πούλου στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου, ανέστειλε τη δράση «Τρόφιμα χωρίς Μεσάζοντες» επισημάινοντας τα ακόλουθα:

"Η δράση «Τρόφιμα χωρίς Μεσάζοντες» και το συνολικό καθεστώς της υπόκειται σε επανεξέταση εξαιτίας σοβαρότατων, ουσιαστικών και τυπικών παραλείψεων, ελλείψεων και παραβάσεων τόσο των παραγωγών όσο και του διοργανωτή Συλλόγου Πωλητών και Παραγωγών."

Στις 14/11/2019 ο Δήμος Ηλιούπολης με νεώτερη ανακοίνωση ανέφερε τα ακόλουθα:

''Ο Δήμος Ηλιούπολης σύμφωνα με τα οριζόμενα του Ν. 4497/2017 (άρθρα 37 και 51) καλεί ενώσεις ή συνεταιρισμούς καταναλωτών και συλλογικούς φορείς πολιτών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα να υποβάλλουν πρόταση λειτουργίας αγοράς καταναλωτών. Ο συλλογικός φορέας καταναλωτών - πολιτών θα πρέπει έως 30 Νοεμβρίου 2019, να υποβάλλει πρόταση στο Δήμο μας, στην οποία να περιλαμβάνεται το καταστατικό του, τα στοιχεία επικοινωνίας των νομίμων εκπροσώπων, ο κανονισμός λειτουργίας της αγοράς, καθώς και οι δράσεις, που σκοπεύει να αναλάβει στο πλαίσιο εξυπηρέτησης των καταστατικών του σκοπών. Ο Δήμος Ηλιούπολης είναι σταθερά προσανατολισμένος στην δημιουργία ευνοϊκότερων όρων διαβίωσης για μικρούς παραγωγούς και μεταποιητές και έχει στόχο την ανάπτυξη της καταναλωτικής συνείδησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης, μέσω της ενεργούς συμμετοχής σε εθελοντικές πρωτοβουλίες. Ο σύλλογος μπορεί να αναλαμβάνει δράσεις αλληλεγγύης σύμφωνες με το καταστατικό του, όπως συλλογή τροφίμων και διανομή αυτών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, υποχρεούται δε να υποβάλλει στην Κοινωνική Υπηρεσία σχετικό απολογισμό σε ετήσια βάση. Δικαίωμα συμμετοχής ως πωλητές στις αγορές αυτές έχουν:
α. οι επαγγελματίες αγρότες,
β. οι συνεταιρισμοί, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών  και γυναικείοι συνεταιρισμοί και
Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας,
γ. οι πολύ μικρές βιοτεχνικές επιχειρήσεις τροφίμων και ειδών καθαρισμού.
δ. οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις παραγωγικού σκοπού.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρωτόκολλο του Δήμου (Δημαρχείο Ηλιούπολης, Σοφ. Βενιζέλου 112)
Πληροφορίες : Γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης τηλ 2109970009

Θα υπάρξει κάποια ενημέρωση σχετικά με το πότε και αν ξεκινήσει η δράση και πάλι ή κάποια παρόμοια ;

Οι δημότες θα μάθουν τι παραλείψεις,ελλείψεις και παραβάσεις  που έγιναν και εάν ο Δήμος προχώρησε ή θα προχωρήσει σε ''τιμωρία '' των παραβατών;

Η νέα διοίκηση του Δήμου, που είχε ως σημαία την διαφάνεια στην προεκλογική περίοδο θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Ήδη έχει περάσει αρκετός καιρός και η παρατεταμένη σιωπή δημιουργεί ερωτηματικά.

ΠΗΓΗ: ilioupoligiaolous.gr

 

Τελευταία ανανέωση ( 15.01.20 )
 
Παράταξη"Ηλιούπολη πάμε μπροστά" - Αποφεύχθηκαν τα Χειρότερα. PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.01.20

 Παραλίγο διαγραφές και αποχωρήσεις στην παράταξη του Τάσου Ευσταθίου. Έντονο είναι τo παρασκήνιο μίας μίνι ενδοπαραταξιακής κρίσης και της ηχηρής παρέμβασης του επικεφαλής "Ηλιούπολη πάμε μπροστά" στους δημοτικούς του συμβούλους.

Με έναν δημοτικό σύμβουλο λιγότερο φαίνεται πως θα έμενε η παράταξη του Τάσου Ευσταθίου πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο κάτι τέτοιο αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ  του ilioupolinews.gr υπήρξε έντονη ενδοπαραταξιακή γκρίνια για τη συμμετοχή του δημοτικού συμβούλου της παράταξης κ. Παναγιώτη Κόκλα στο πάνελ της εκδήλωσης των "Συνεργών" με θέμα τα ΑμεΑ, στο οποίο θα συμμετείχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεανώ Φωτίου.

 

Τελευταία ανανέωση ( 13.01.20 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η χρονιά για τον Γαβριήλ Αραμπατζή PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.01.20

 Η νέα χρονιά δείχνει να έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς για το Γαβριήλ Αραμπατζή, επικεφαλή της παράταξης "Η Πόλη που θέλω".

Αφού κέρδισε το φλουρί στην κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου Ηλιούπολης στις 6/1/2020 , η τύχη του χαμογέλασε και δεύτερη φορά. Το Σάββατο 11/1/2020,  στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Κρητών Ηλιούπολης "Η ΚΡΗΤΗ" κέρδισε πάλι το φλουρί. 

Ομολογουμένως μέχρι σήμερα έχει επιδείξει έντονη δράση με την παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο , στις διάφορες επιτροπές του Δήμου αλλά και στα υπόλοιπα Δ.Σ, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι της παράταξης του. Ο νέος χρόνος φαίνεται ότι ξεκινά με τύχη αλλά και με πολλή όρεξη , αποφασιστικότητα και θέληση για να διαδραματίσουν, ο ίδιος και η παράταξη του " Η Πόλη που θέλω", καθοριστικό ρόλο στην Ηλιούπολη. 

Με την άσκηση αντιπολίτευσης μέσω της κατάδειξης προβλημάτων , παραλέιψεων ,αστοχιών και λαθών αλλά και μέσω  παρεμβάσεων και προτάσεων με σκοπό την  βελτίωση και την αναβάθμιση της πόλης.

 

Τελευταία ανανέωση ( 13.01.20 )
 
"ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ" PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.01.20

Καταγγελία με ερωτήματα και προτάσεις από τον συνδυασμό  "Η Πόλη που θέλω" - Γ. Αραμπατζής για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης.

Η αρχαιοελληνική παροιμία "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον" πιο επίκαιρη από ποτέ.  Χάρη στη Διαύγεια ενημερωθήκαμε κι εμείς επιτέλους, ότι στις 30/12/19 έγινε διοικητικό συμβούλιο στο νομικό πρόσωπο του Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.  Κι επειδή όπως λέει και λατινική παροιμία "verba volant, scripta manent" (τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν), στην απόφαση 7/2019  Αποδοχή επιχορήγησης ΑΔΑ: ΩΓΡΘΟΕΦΔ-ΤΓΑ  αναφέρει δεν προσήλθαν αν και προσκλήθηκαν νόμιμα και μέσα στα ονόματα που κλήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν είναι και το όνομα της Παπαθανασίου Μαίρης, τακτικού μέλους του Δ.Σ του μουσείου που εκπροσωπεί τη δημοτική παράταξη «Η Πόλη που Θέλω». Δηλώνουμε ότι ουδέποτε ειδοποιήθηκε ούτε ο επικεφαλής της παράταξης ούτε το τακτικό μέλος της ούτε το αναπληρωματικό μέλος που έχουμε ορίσει ,δεν ενημερώθηκε είτε προφορικά είτε τηλεφωνικά είτε γραπτά είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
Γιατί τέτοια βιασύνη και προχειρότητα; 

Που είναι η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του ΔΣ ποτέ και με ποιο τρόπο έχει σταλεί, πότε έγινε η συγκρότηση σε σώμα του νεοσύστατου Διοικητικού Συμβουλίου;
Για ποιο λόγο κύριε Δήμαρχε και Πρόεδρε του Μουσείου έγινε τελικά αυτό το συμβούλιο στις 30/12; 
Αναζητήσαμε στη διαύγεια τον προϋπολογισμό και δεν έχει αναρτηθεί κάτι σχετικό, από πού αλήθεια έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2019;
Η "Πόλη που Θέλω" κατά την προεκλογική περίοδο είχε ανακοινώσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα λειτουργίας του μουσείου. Μπορεί η νέα δημοτική αρχή να κάνει την αλλαγή; 
Μπορεί να ακολουθήσει άλλες μεθόδους;
Θα περιμέναμε μια άλλη αντιμετώπιση των πραγμάτων από τη νέα διοίκηση, αλλά δυστυχώς για μια ακόμη φορά δικαιωνόμαστε στο ότι είναι μια κακή έκδοση της προηγούμενης διοίκησης.

Για τη δημοτική παράταξη  ο επικεφαλής
Γαβριήλ Αραμπατζής 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 17 από 1378
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB