spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Η Πόλη που Θέλω ζητά την παραίτηση του «νταή» αντιδημάρχου PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.04.22

ntais Η Πόλη που Θέλω ζητά την παραίτηση του «νταή» αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του δήμου Ηλιούπολης

 Την παραίτηση του αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του δήμου Ηλιούπολης, Σταύρου Γεωργάκη, ο οποίος έχει επιδείξει αυταρχικές και ανάρμοστες συμπεριφορές σε συναδέλφους και συμπολίτες, ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «η Πόλη που Θέλω», Γαβριήλ Αραμπατζής.

Ο εν λόγω αντιδήμαρχος, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης (ΣΕΔΗ), απαίτησε από την προϊσταμένη του τμήματος ΤΑΠ να παρακαμφθούν οι νόμιμες διαδικασίες έκδοσης του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

Σε απάντηση της προϊσταμένης ότι θα πρέπει να προσκομιστούν όλα τα δικαιολογητικά για να ολοκληρωθεί το αίτημα, ο αντιδήμαρχος όρμησε, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, σαν μαινόμενος ταύρος χτυπώντας με γροθιές το γραφείο της, ενώ τον κρατούσαν δύο συνάδελφοί, και φώναζε: «όταν θα μπαίνω στο γραφείο θα σηκώνεστε όρθιοι και θα βαράτε προσοχή, εγώ δεν είμαι σαν τις άλλες τις ''κότες'' που σας μιλάνε ευγενικά. Θα κάνετε ό,τι λέω εγώ και ας μην είναι νόμιμο».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τα ΚΑΠΗ άνοιξαν, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση… PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.04.22

 koinoniki-merimna

Με μεγάλη καθυστέρηση - και ύστερα από δύο και πλέον χρόνια λόγω πανδημίας - τα Παραρτήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΑΠΗ) του δήμου Ηλιούπολης επαναλειτούργησαν σήμερα 11 Απριλίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη που Θέλω», Γαβριήλ Αραμπατζής, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είχε ρωτήσει γιατί στο δήμο Ηλιούπολης δεν λειτουργούσαν τα ΚΑΠΗ, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε σε άλλους δήμους, ζητώντας εξηγήσεις για αυτή την καθυστέρηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ηλιούπολης τα ΚΑΠΗ άνοιξαν με την τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας του προσωπικού και των μελών:

  • ​Χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους χώρους.
  • ​Τήρηση αρχείου καταγραφής ωφελούμενων ανά ημέρα.
  • ​Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο.
  • ​Τήρηση αποστάσεως 1,5 m μεταξύ ατόμων, ένα άτομο ανά 2 m2 και μέγιστος αριθμός ατόμων εντός του χώρου, σύμφωνα με την αναρτημένη ανακοίνωση στην είσοδο.
  • ​Μη χρήση επιτραπέζιων παιχνιδιών.
  • ​Διοργάνωση δράσεων εντός και εκτός των Παραρτημάτων μόνο από την υπηρεσία και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις, που ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία.
 
Επίσκεψη στο Πασχαλινό μπαζάρ της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γαβριήλ Αραμπατζής PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.04.22

zeh_10_4_22 Το Πασχαλινό μπαζάρ της  Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης (ΖΕΗ) επισκέφθηκε ο Γαβριήλ Αραμπατζής μαζί με μέλη & δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη που θέλω».

Ο κ. Αραμπατζής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη και εθελοντές της ΖΕΗ να ενημερωθεί για τη δράση τους και το σημαντικό τους έργο.

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψή του δήλωσε πώς:

«Με χαρά επισκεφτήκαμε  το Πασχαλινό μπαζάρ της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης.

Συζητήσαμε με εθελοντές της ένωσης και ενημερωθήκαμε για τη δράση τους.

Πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές και τα μέλη της ΖΕΗ για το σημαντικό τους έργο.»

 
Ρεσιτάλ προχειρότητας από τη διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης: Πεζοδρόμια χωρίς όδευση τυφλών και σχολεία χωρίς διαβάσεις. PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.04.22

pezodromia_8_4

Την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η σημερινή διοίκηση ζητήματα που απασχολούν την πόλη ανέδειξε, για ακόμα μία φορά, με παρέμβασή του στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη που θέλω» Γαβριήλ Αραμπατζής.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν, αυτή τη φορά, οι παρεμβάσεις που κάνει ο δήμος στα πεζοδρόμια που υπάρχουν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

Όπως ανέφερε ο κ. Αραμπατζής, την ώρα που ο δήμος απαιτεί στις πεζοδρομήσεις που υποχρεούνται οι πολίτες να κάνουν με δικά τους έξοδα να υπάρχει όδευση τυφλών, στην περιοχή του πάρκου κυκλοφοριακής που ο ίδιος ο δήμος ανακατασκευάζει, δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη.

Μάλιστα ο δήμος φαίνεται να αγνοεί τις τεχνικές προδιαγραφές για τις «διαμορφώσεις προσβάσεων ΑμΕΑ σε δημοτικές οδούς και πεζοδρόμια», που είναι προσβάσιμες στο site του. Εκεί περιγράφονται με σαφήνεια οι προδιαγραφές για πεζοδρόμια, πεζόδρομους και πλατείες, ενώ υπάρχει ολόκληρη ενότητα για τον οδηγό όδευσης τυφλών που θα πρέπει να υπάρχει στα πεζοδρόμια.

Επιπλέον, κατά την παρέμβασή του, ο κ. Αραμπατζής ανέφερε ότι δεν υπάρχουν διαβάσεις για τους μαθητές που μετακινούνται κάθε πρωί προς τη σχολική μονάδα, η οποία βρίσκεται απέναντι από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

 
«Ίσες ευκαιρίες για όλους» το μήνυμα του Γ. Αραμπατζή για τη Διεθνή Ημέρα Ρομά PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.04.22
xatzis_arampatzis

Ίσες ευκαιρίες για όλους είναι το μήνυμα που εκπέμπει ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη που θέλω» Γαβριήλ Αραμπατζής, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Ρομά, μέρα κατά την οποία  γιορτάζεται ο πολιτισμός των Ρομά και εγείρεται η ευαισθητοποίηση για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Στις 8 Απριλίου 1971 έγινε στο Λονδίνο το Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο των Ρομά και έθεσε τις βάσεις για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους από τη διεθνή κοινότητα. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης Κώστας Χατζής (στη φωτογραφία μαζί με τον Γαβριήλ Αραμπατζή) έχει δηλώσει κατ' επανάληψη: «Να ντρέπομαι για τη φυλή μου; Θα ήταν ντροπή μου... Εμάς μας λέγανε γύφτους, αθίγγανους, αλλά τώρα μας λένε Ρομά, πιο εύηχη λέξη».  

Η κοινωνία μας με την προσπάθεια όλων πρέπει να εξαλείψει τα φαινόμενα ρατσισμού και διακρίσεων, οι Ρομά σήμερα δεν πρέπει να βιώσουν αυτά που έχει βιώσει ο γνωστός καλλιτέχνης, ο οποίος έχει πει: «Δεν δέχθηκα απλώς ρατσισμό. Γεννήθηκα μέσα στον ρατσισμό».

 
Η κατάργηση έκδοσης βεβαίωσης ΤΑΠ θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στην Ηλιούπολη. PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.04.22
dimosia_perioysia_5422Ένα σημαντικό ζήτημα, με το οποίο θα τεθεί αντιμέτωπη η δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης, και σχετίζεται με τη δημόσια περιουσία, έθεσε με ερώτηση του στη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη που θέλω» Γαβριήλ Αραμπατζής.
Το θέμα αφορά στην κατάργηση της βεβαίωσης μη οφειλής του τέλους ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) για τις συναλλαγές ακινήτων. Βάσει νόμου (άρθρο 24 παρ.18, του ν.2130/1993), για την υπογραφή συμβολαίου αγοραπωλησιών ακινήτων ήταν απαραίτητη η βεβαίωση ΟΤΑ περί μη οφειλής ΤΑΠ. Αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Αραμπατζής, «ήταν το όπλο προάσπισης και προστασίας της δημόσιας περιουσίας», ωστόσο η συγκεκριμένη παράγραφος του νόμου έχει καταργηθεί από τις 24 Μαρτίου 2022. Αντιθέτως προβλέπεται, ότι σε περίπτωση αδυναμίας έκδοσης βεβαίωσης ΤΑΠ, ο μεταβιβάζων ή ο αγοραστής μπορεί να καταβάλει σε συμβολαιογράφο ποσοστό 3 τοις χιλίοις επί της αξίας πώλησης του ακινήτου και στη συνέχεια να αποδίδεται αυτό το ποσό στο δήμο. Η κατάργηση της έκδοσης βεβαίωσης ΤΑΠ μπορεί να ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου και να επιτρέψει αγοραπωλησίες σε ακίνητα που βρίσκονται σε διεκδικούμενες περιοχές του δήμου. Ο κ. Αραμπατζής ζήτησε από την δημοτική Αρχή ενημέρωση και διεξαγωγή συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ επί τη ευκαιρία, ζήτησε εξηγήσεις και για το πάρκο Μπέλες, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, το οποίο από ένας πνεύμονας πρασίνου, έχει αποψιλωθεί από δέντρα και όπως είπε ο ίδιος «έχει γίνει με δική σας ευθύνη, ένα απέραντο εργοτάξιο».
 
3 Απριλίου μεταφέρεται η προγραμματισμένη για σήμερα αναδάσωση στο Υμηττό λόγω καιρού PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.03.22

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη για σήμερα αναδάσωση στον Υμηττό μας, θα μεταφερθεί την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 10:00πμ με σημείο συνάντησης τον ίδιο χώρο, δηλαδή στο Πυροφυλάκιο της ΕΟΔΠΗ στο τέρμα της Σοφ.Βενιζέλου.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΥΜΗΤΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, ΣΤΙΣ 10:00 Π.Μ

Την πρώτη Εθελοντική Αναδάσωση για το 2022 στο βουνό μας, τον πολύπαθο Υμηττό, πραγματοποιεί ο Δήμος Ηλιούπολης την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, στις 10:00, με σημείο συνάντησης στο τέρμα της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου, στο Πυροφυλάκιο Εθελοντών Δασοπροστασίας.

https://ilioupoli.gr/news/announcements/ethelontiki-anadasosi-ymittoy-tin-kyriaki-20-martiou-2022-stis-10-00-p-m

275777422

 
Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο 10/3/2022 στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.03.22
sxol- ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: 5ο, 8ο, 9ο, 12ο, 14ο, 16ο, 18ο, 21ο και 23ο.
- ΔΗΜΟΤΙΚΑ: 3ο, 5ο, 8ο, 12ο, 17ο και 20ο.
- ΓΥΜΝΑΣΙΑ: 1ο και 2ο.
- ΛΥΚΕΙΑ: 1ο και 3ο.
- ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: Ι’ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ και Η’ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.
 Με απόφαση του Δημάρχου , για προληπτικούς λόγους εν αναμονή ακραίων καιρικών φαινομένων με πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και κατά τόπους παγετό, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, τα σχολεία που βρίσκονται στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές της πόλης.
 
Άνδρας άρπαξε από τα μαλλιά 6χρονη σε παιδική χαρά, της έδειξε τα γεννητικά του όργανα. PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.02.22

aristarxoy1Σοκ προκαλεί η καταγγελία μίας μητέρας για έναν άνδρα, ο οποίος επιτέθηκε στην 6χρονη κόρη της μέσα σε παιδική χαρά στην Ηλιούπολη.

Στις 12 Φεβρουαρίου, η άτυχη ανήλικη και η μητέρα της ήταν στην παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Αριστάρχου και Σκόπα, μαζί με το παιδί της. Τότε ένας άγνωστος άνδρας τους πλησίασε και άρπαξε την ανήλικη από τα μαλλιά με σκοπό να της επιτεθεί σεξουαλικά.

Έντρομη η μητέρα του παιδιού άρχισε να φωνάζει στον άγνωστο άνδρα να την αφήσει. Εκείνος τελικά μετά τις φωνές το έβαλε στα πόδια. Την ίδια ημέρα η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα της πως ο δράστης καθ'όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην παιδική χαρά είχε σε κοινή θέα τα γεννητικά του όργανα.

Η 35χρονη μητέρα μετέβη στην Ασφάλεια και κατήγγειλε το συμβάν. Εις βάρος του άγνωστου δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι αρχές αναζητούν τον άνδρα βάσει της περιγραφής που έδωσε η μητέρα της εξάχρονης.

Παράλληλα, ψάχνουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής για να τον ταυτοποιήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς εκτιμάται πως μπορεί να επιτεθεί και σε άλλη ανήλικη στην ευρύτερη περιοχή.

 
Ο Μπότος σκόραρε ξανά και η ομάδα του προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ολλανδίας PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.02.22
mpotosΟ Γιάννης Φοίβος Μπότος σκόραρε ξανά κι η Γκόου Αχέντ Ιγκλς προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ολλανδίας

Ο 21χρονος επιθετικός μέσος που έχει δοθεί δανεικός από την ΑΕΚ σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι της ομάδας του, με κοντινό πλασέ στο 26ο λεπτό κι ενώ ο Λουκ Μπρόουβερς είχε ανοίξει το σκορ με πέναλτι στο 19'.

Με το γκολ αυτό, ο Ηλιουπολίτης Γιάννης Φοίβος Μπότος έφτασε τα τέσσερα σε 19 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ολλανδίας.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 19 από 5882
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB