spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Το Χρονογράφημα μας
Το Χρονογράφημα μας
Το χρονογράφημα μας - Χιόνισε…! Ε και ; PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.01.17

nikos_moulinosΤάχαμε όλα, ήρθε κι ο χιονιάς κι απογίναμε. Φαρμάκι ο... τύπος! Γιόμισε άσπρο δρόμους, πλατείες , σκεπές, λίμνες , ποταμούς. Απόξω ήρθε ! Δε φταίμε εμείς που ήρθε - το χιόνι ήτανε εισαγωγής! Άρα ...φταίνε οι απέξω! Οι ...ξένοι! Μπορεί κι ο Σόιμπλε! Πάντως, δε φταίει, ούτε η κυβέρνηση ούτε η αντιπολίτευση, στο σύνολο της. Και σε αυτό συμφωνούν όλοι : το χιόνι είναι ξένος παράγοντας, κι όποιος αμφιβάλει ας πάει, το θέμα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας! Δεν είναι κάτι  που το θέλαμε ή το είχαμε ανάγκη, όπως το Μνημόνιο, αλλά μας... «επεβλήθη» και μάλιστα χωρίς διαπραγμάτευση. Τώρα , η αλήθεια είναι ότι με τις διαπραγματεύσεις δεν «τόχουμε»! Όλο χάνουμε κι αρχίζουμε τις περικοπές, τους φόρους και τους «κόφτες», αλλά ...διαπραγματευόμαστε!! Εφτά χρόνια τώρα διαπραγματευόμαστε. Μάθαμε τη διαδρομή και τα δρώμενα - σαν να λέμε Κολιάτσου - Παγκράτι, με μόνο σίγουρο ότι ακριβαίνει το εισιτήριο! Θα μου πεις, όμως, ότι το χιόνι είναι καλό και κάνει και καλό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μασκαράδες κι Αποκριές PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.02.16

nikos_moulinosΟι Αποκριές είναι και πάλι παρούσες. Ήρθαν από συνήθεια ; από διάθεση ; ή υποχρέωση ; Ποιος ξέρει ; Όπως και να έχει, ήρθαν μεν, αλλά θα φύγουν δε, κι όχι όπως με κάποιους άλλους που δεν θέλουν να ξεκουμπιστούν με τίποτα! Έχουν, όμως, και πρόταση ( που λένε !) και μάλιστα συγκεκριμένη και σαφή : βόλτα στη ξεγνοιασιά , στη χαρά, στο ανυπόκριτο χαμόγελο. Οι Αποκριές ορίζουν μεγάλες ανατροπές. Θα επωφεληθούν, όμως, μόνον, όσοι τις εμπιστεύονται και υιοθετούν τις προτάσεις τους και τις αποδέχονται όπως ο Σωτήρης τη δική του Ιουλία!. Έρχονται - τι λέω ; ...ήρθανε είπαμε - ως πράξη ανατροπής της καθημερινότητας, με την πρόθεση και το απαραίτητο σχέδιο να δώσουν, αδιακρίτως, μια αίσθηση, έστω προσωρινής, ευψυχίας. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το χρονογράφημα μας - Η πίτα και το φλουρί PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.01.16

nikos_moulinosΤο νέο, το έφερε η Ιουλία . Κυριακή πρωί , εκεί γύρω στις έντεκα με δώδεκα

- Σωτηράκο... μάντεψε...στις 23 ο Σύλλογος κόβει την πίτα του, έκανε χαρούμενη
- Και γιατί στις 23 ; ρώτησε εκείνος
- Και πότε να τη κόψουνε;
- Να την κόψουνε στις 28!
- Και γατί στις 28 ; Να την κόψουνε στις...μα δε μου λες τη κολοκυθιά θα παίξουμε ; αντιδρά η Ιουλία που θέλει να παραστεί, στην τελετή, όπως και να έχει το πράμα, αφού , στο κάτω - κάτω της γραφής, «είναι και ...τσάμπα Σωτηράκο!»

Η κοπή της πίτας , κατά κοινή ομολογία, είναι πολύ γνωστή και πολύ σημαντική για τα... ζαχαροπλαστεία και τους Προέδρους και φυσικά για τους πάσης φύσεως τιτλούχους. Όποια δυσκολία και να υπάρχει , θα κόψουν , που λέει ο λόγος το λαιμό τους ,αλλά, πίτα θα... κόψουν!. Όποιος σέβεται τον εαυτό του κι είναι πρόεδρος ή έχει ανάλογο αξίωμα, πρέπει , «επί τη αφίξει» του νέου έτους, να κόψει πίτα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το χρονογράφημα μας - Δόσεις και …Δώσεις… PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.11.15

nikos_moulinosΛένε, πως τα προβλήματα, όλα τα προβλήματα, έχουν τη λύση τους. Τελοσπάντων,  έχουν μια κάποια... λύση, που θα έλεγε κι ο ποιητής και ευτυχώς, διότι, τι θα «εκάναμεν» χωρίς λύση ; Άσε που η λύση είναι ...λύση! Η λύση, ενίοτε, είναι απλή : βλέπε το αυγό του Κολόμβου! Τσουπ...έκανε και το έστησε όρθιο!  Άλλες φορές, πάλι, έχει τις απαιτήσεις της και ζητάει ...προαπαιτούμενα. Ότι υπάρχει λύση, για τα προβλήματα, οι πρώτοι που επιμένουν είναι οι πολιτικοί και κυρίως, όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Αλλά, και όταν γίνουν κυβέρνηση, πάλι, έχουν λύση και για να μην κουράζονται οι ίδιοι την κάνουν, συνήθως ...εισαγωγή. Οι θεοσεβούμενοι επικαλούνται το Θεό - «έχει ο Θεός!», σου λέει και ...ελπίζουν, διότι ο Μεγαλοδύναμος έχει πάντα και για όλα λύση , αλλά ή αργεί ή έχει τόση δουλειά που...ξεχνιέται. Στο ποδόσφαιρο δεν έχουν βρει τη λύση αλλά ξέρουν ποιος φταίει και διώχνουν τον προπονητή. Οι απλοί θνητοί , όπως ο Σωτήρης ,για τα προβλήματα τους , κυρίως τα οικονομικά, έχουν τη λύση - τις ...δόσεις!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το χρονογράφημα μας - Απερίσκεφτα με…σκέψη - Του ΝΙΚ. Κ. ΜΟΥΛΙΝΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.11.13

nikos_moulinosΠάντα σκεφτόντανε ο Μπάμπης! Τόχε, που λένε. Και το ήξεραν όλοι στην παρέα και στο κύκλο του. Κι όταν σκέφτεται ο Μπάμπης γίνεται απόμακρος, βαρύς , λιγομίλητος και σκεφτικός! Κάθεται με τις ώρες στη βεράντα του σπιτιού του, μόνος και κοιτώντας τον Σαρωνικό, σκέφτεται. Κι άμα συμβαίνει αυτό, που συμβαίνει τακτικά, ο Μπάμπης είναι κι αφηρημένος. Έτσι, τις προάλλες, αντί να πάει στο super market πήγε στην εκκλησία, στον Άγιο Νεκτάριο, κι άναψε κερί, αλλά άναψε και η Ιουλία όταν το έμαθε και κοντέψανε να ...καούνε. Τόχει κι αυτό ο Μπάμπης, άμα σκέφτεται δίνεται .

Τελευταία ανανέωση ( 30.11.13 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 32
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB