spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Προσφορές
Προσφορές
Αναπροσαρμογή του πλαισίου των μέτρων κατά της πανδημίας PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.03.21
ilioupoli--perifereiaΑπό σήμερα το πρωί στις 06:00 και μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 06:00 το πρωί, το πλαίσιο των μέτρων κατά την πανδημίας αναπροσαρμόζεται ως εξής:

 Όσον αφορά στους λόγους κατ' εξαίρεση μετακίνησης

Στους έξι λόγους μετακίνησης σε όλη τη χώρα διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στους κωδικούς 2 και 6.

  • Για τον κωδικό 2 μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες η μετακίνηση θα γίνεται εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.
  • Για τον κωδικό 6 η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή.
  • Για τον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικά με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

  • Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής.

Όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο κόκκινο, ισχύει από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, βαθύ κόκκινο, πλέον αναπροσαρμόζεται και θα είναι από τις 7 το απόγευμα, αντί στις 6 το απόγευμα, ως τις 5 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου λόγω μητροπολιτικότητας η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές, Δευτέρα έως Παρασκευή, διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.

Σχετικά με τον αθλητισμό

Σημειώνεται ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, ισχύουν πλέον τα εξής:

  • Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Εξαιρείται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών, πρώτον των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Α΄ και Β΄ Εθνικής κατηγορίας (Super League 1 και Super League 2), στα πρωταθλήματα της Α΄ κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basketball League) και της Α΄ κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρισης (Volleyball League ανδρών) και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών. Όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες.
  • Επιτρέπεται, επίσης, η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του έτους 2021.
  • Υπενθυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.

Σχετικά με τις θρησκευτικές τελετές

Στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, σημειώνεται ότι:

  • Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό, χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως 9 ατόμων.
  • Αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων, αλλά και μνημοσύνων.

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο κόκκινο, είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία των Λυκείων, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων εκπαίδευσης, εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής.

Κατά τα άλλα, τα μέτρα ισχύουν ως είχαν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) και πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) και τα οποία αναλυτικά αναφέρονται στην ιστοσελίδα Covid19.gov.gr.

 
Αγγελία - ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.06.20

peri_gnvsewsΗ Επωνυμία του φορέα είναι: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΩΡΗΣ ΜΟΝ/ΠΗ Ι.Κ.Ε.

Το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ''Περί Γνώσεως'' , βρίσκεται στο Παγκράτι , Τ.Κ.11633 πλησίον του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία , σε κεντρικό σημείο , στην οδό Δαμάρεως 83 και απέχει λίγες δεκάδες μέτρα από στάσεις λεωφορείων και τρόλλεϋ που κατευθύνονται  πρός και από το Κέντρο της Αθήνας ,καθώς και προς τις συνοικίες του Βύρωνα, Καισαριανής, Γούβας και Δάφνης-Υμηττού.
Το Φροντιστήριο Μ.Ε. «Περί Γνώσεως»  λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια (4 ακαδημαϊκές χρονιές) , με άδεια του ΕΟΠΠΕΠ (18-06-2015) , άδεια Πυρασφάλειας, άδειες Διδασκαλίας κ.τ.λ.

 Έχει ενεργό μαθητολόγιο-πελατολόγιο και ενεργά τμήματα Γυμνασίου -Λυκείου και προετοιμασίας Πανελλαδικών. Οι διδάσκοντες συνεργάτες καθηγητές/τριες αριθμούν  9 -10 άτομα.

 Διαθέτει 2 Αίθουσες Διδασκαλίας στο Ισόγειο δυναμικότητας 12 ατόμων έκαστη και 2 Αίθουσες  Διδασκαλίας στο πατάρι του 1ου ημιορόφου , δυναμικότητας 10 και 8 μαθητών αντίστοιχα.

Το Φροντιστήριο  στεγάζεται σε ισόγειο χώρο  πολυκατοικίας 5 ορόφων με προσιτό ενοίκιο και εκτείνεται σε δύο επίπεδα συνολικού εμβαδού 170 τ.μ. Έχει θρανία και καθίσματα για 42 παιδιά/1h

Διαθέτει 2 πολύ ευρύχωρες τουαλλέτες (W.C.) δύο χώρων έκαστη, Γραφείο και χώρο υποδοχής Γραμματείας στο Ισόγειο, Γραφείο Διεύθυνσης στο πατάρι και μικρή κουζίνα εξοπλισμένη . Στο πίσω μέρος υπάρχει αυλή ευρύχωρη και ακάλυπτη και στο υπόγειο μια  ικανή αποθήκη με τουαλέτα και νιπτήρα για αποθήκευση υλικών .

Σχεδιάστηκε με ιδιαίτερη επιμέλεια από την αρχιτέκτονα μηχανικό  κα Αλεξάνδρα-(Άντα) Σταυροπούλου (΄Ομιλος Αρχιτεκτόνων ARCHIPLUS), με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός χώρου με υψηλή αισθητική, με άρτιες προδιαγραφές ασφαλείας και κατάλληλος να ικανοποιήσει όλες τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι κλιματιζόμενες (ψύξη-θέρμανση), ευρύχωρες και διαχέονται τόσο από φυσικό φως, όσο και από ιδανικό τεχνητό φως - αποτέλεσμα φωτομετρικής μελέτης.  Στις εγκαταστάσεις μας υπάρχει  πρόσβαση σε όλα τα επιτεύγματα της νέας τεχνολογίας: υπολογιστές, διαδίκτυο, βιντεοπροβολείς παρουσιάσεων και διαδραστικοί πίνακες, που διασφαλίζουν την αλληλεπίδραση μαθητή και δασκάλου, τη βιωματικότητα και την αυτενέργεια του μαθητή.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος / νη  μπορεί να βρει περισσότερα στοιχεία στο  site: www.perignoseos.edu.gr και στο FB    https://www.facebook.com/perignoseostutoring όπου υπάρχουν φωτογραφίες του χώρου, Eκπαιδευτικό υλικό, τα Νέα μας και οι Συνεργασίες μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα με το τμήμα Γραμματείας  του ''Περί Γνώσεως'' στο email: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε   (παρακαλούμε να μας δώσετε ένα κινητό σας τηλέφωνο) ή στο τηλεφωνικό μας κέντρο: 210-7563675 , για να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για αυτά που μπορούμε να σας προσφέρουμε σε λεπτομέρειες .

Τελευταία ανανέωση ( 07.06.20 )
 
Ξέσπασε ο Τσιόδρας για τον… πόλεμο της μάσκας – «Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να κλονίσουν την εμπιστοσ PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.04.20

  15 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας και 2.591 συνολικά. 140 οι νεκροί στην Ελλάδα. Σαφείς αιχμές για κάποιους που “τονίζουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες” – «Δεν τις ξέρουμε δηλαδή εμείς;» αναρωτήθηκε.

“Θέλω να βλέπω το πεδίο της πανδημίας ως μια μεγάλη νίκη, ως μια νίκη για να πάμε μπροστά. Δεν πρέπει να μετατρέπεται αυτή η ευκαιρία σε ευκαιρία για αντιπαράθεση. Χάρη στην θυσία όλων και όλων σας είμαστε όλοι μαζί. Αναγνωρίζουμε τις θυσίες και την αγωνία για το οικονομικό μέλλον. Η δική μας είναι να έχουμε επάρκεια στα επιστημονικά ζητήματα. Όλη αυτή η εμπειρία αποτελεί ευκαιρία για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας. Όλα θα γίνονται με διαφάνεια και κανόνες εποπτείας”, είπε ακολούθως ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Και συνέχισε σε έντονο ύφος: “Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες. Δεν τις ξέρουμε δηλαδή εμείς; Και να βγάλουν αντιφάσεις προς τα έξω, προς τον κόσμο. Να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα. Εμείς δεν έχουμε αγωνία;

 Πιστέψτε με, αντίθετα με την επιθυμία μας, είναι πιστός σύντροφος όλων μας στην κοινή προσπάθεια. Ελπίζω πως δεν είναι στην πρόθεση όσων τα χρησιμοποιούν να λειτουργήσουν με διαλυτικό σκοπό. Να κλονίσουν την προσέγγιση και την στρατηγική μας. Δε νομίζω πως θα μπορούσα να το πω πιο καθαρά. Είμαστε συμμέτοχοι σε μια κοινή προσπάθεια για την οποία από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ”.

 

ΠΗΓΗ : newsit.gr

 
Δικογραφίες για τις περιφορές Επιταφίων από πιστούς! “Δεν συμμετείχαν ιερείς” PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.04.20

 Ανάστατη η Ρόδος από τις εικόνες σε Επιταφίους. Τι διαπίστωσε η αστυνομία που μελέτησε σχετικό βίντεο…

Σύμφωνα με πληροφορίες σχηματίζονται τρεις δικογραφίες εις βάρος ατόμων που συμμετείχαν  σε περιφορά Eπιταφίου, αγνοωντας τα περιοριστικά μέτρα, χθες το πρωί στους Αγίους Αποστόλους και το βράδυ στην Παλιά Πόλη της Ρόδου και στη δημοτική κοινότητα Αρχαγγέλου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα βίντεο μελετάται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι στις τρεις περιφορές δεν συμμετείχαν ιερείς, αλλά οργανώθηκαν από πιστούς.

Πηγή: newsit.gr ,  dimokratiki.gr

Τελευταία ανανέωση ( 18.04.20 )
 
Περί «βλαχοδημάρχων» - (του Αλέξανδρου Οικονομίδη) PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.02.19

thpic.phpΟ Ζοζέ Σαραμάγκου, νομπελίστας από την Πορτογαλία, είχε πει κάποτε «Είμαστε περισσότερο τα ελαττώματά μας παρά τα προσόντα μας».

Διανύουμε προεκλογική περίοδο σε όλα τα επίπεδα, τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό. Τίποτα όμως δεν είναι τόσο έντονο, όσο το φαινόμενο των έργων της τελευταίας στιγμής.

Έργα παντού, πεζοδρόμια φτιάχνονται, πλατείες αναπλάθονται, σκάβονται δρόμοι, μυρίζει βρε παιδί μου Ευρώπη παντού. Σαν αυτοί που βίωναν οι Έλληνες την προ-Ολυμπιάδας περίοδο, που ευτυχώς είχα την τύχη να μην ζήσω από κοντά.

Τελευταία ανανέωση ( 19.02.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 31
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB