spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Τα Stage καταργήθηκαν, για να γεμίσουν τώρα οι Δήμοι από τους «ωφελούμενους»!
Τα Stage καταργήθηκαν, για να γεμίσουν τώρα οι Δήμοι από τους «ωφελούμενους»! PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.07.11

Νέα προγράμματα εργασιακής ομηρίας και «μαύρης» εργασίας προωθεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μέσα από το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας».
Το πρόγραμμα αφορά στην «απασχόληση» 55.000 ανέργων
για την υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού. Για αμοιβή προβλέπεται η καταβολή επιδόματος κοινωνικής εργασίας με αποδοχές 25,00 ευρώ Χ 25 ημέρες = 625,00 ευρώ/μηνιαίως και πλήρης ασφαλιστική κάλυψη από τον Ο.Α.Ε.Δ.
Φυσικά τα προγράμματα «Κοινωφελούς εργασίας»
και η πρόσληψη των «ωφελουμένων» - λένε οι κυβερνώντες - ότι δεν θα καλύψουν σε καμιά περίπτωση τις ανάγκες των Δήμων για μόνιμο προσωπικό (ακριβώς τα ίδια έλεγαν και για τα stage!)
Στην σχετική ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναφέρει ότι, το πρόγραμμα αυτό ουσιαστικά διευρύνει και «μονιμοποιεί» τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,
ενώ παρακάμπτεται ο Α.Σ.Ε.Π. αφού η πρόσκληση ενδιαφέροντος η παραλαβή των αιτήσεων και η αξιολόγησή τους γίνεται από τους δικαιούχους φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

 

Την ίδια στιγμή που η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού έχει δημιουργήσει σε πολλούς Δήμους της χώρας ελλείψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών τους, για μια ακόμη φορά ανοίγει η «Κερκόπορτα» της «πελατειακής σχέσης» και του ρουσφετιού και μάλιστα για μία ακόμη φορά στο Δημόσιο.
Όπως οι «συμβάσεις έργου» εφευρέθηκαν για να καλύψουν τομείς εργασίας που δεν ήταν δυνατό να καλυφθούν από το προσωπικό των Ο.Τ.Α.,
αλλά τελικά κατέκλυσαν κάθε χώρο και είδος εργασίας από υπηρεσίες καθαριότητας μέχρι διοικητικά πόστα. Όπως τα stage από πρόγραμμα ανασφάλιστης δήθεν εργασιακής εμπειρίας διευρύνθηκαν μαζικά και καθολικά σε κάθε πόστο της Δημόσιας Διοίκησης. Όπως η μερική απασχόληση που ήρθε για να καλύψει ανάγκες κοινωνικών ομάδων όπως μονογενείς οικογένειες, ηλικιωμένων, πολύτεκνων μητέρων, κ.λ.π. αλλά ως πρόγραμμα «αλώθηκε» και μόνο αυτές τις κοινωνικές ομάδες δεν εξυπηρέτησε.
Το νέο πρόγραμμα που πλέον δεν θα καλύπτει
«εργαζόμενους» ούτε «απασχολούμενους» αλλά «ωφελούμενους» είναι σίγουρο πως για μια ακόμη φορά θα γεμίσει πάλι τα πολιτικά γραφεία Βουλευτών και Δημάρχων και πάντα για το «καλό των πολιτών και των ανέργων».
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB