spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Εγκαινιάστηκε ένα ακόμη ΚΔΑΥ στη Φυλή
Εγκαινιάστηκε ένα ακόμη ΚΔΑΥ στη Φυλή PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.05.09
Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου και του προέδρου της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη εγκαινιάστηκε στη Φυλή ένα ακόμα Κέντρο Διαλογής και Ανάκτησης Υλικών.
Πρόκειται για το 4ο κατά σειρά ΚΔΑΥ που κατασκευάζεται τα τελευταία δύο χρόνια από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής σε συνεργασία με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς.
Παράλληλα, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα λειτούργησε το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο χώρο της πρώτης χωματερής στα Άνω Λιόσια, ενώ κατασκευάστηκε και δεύτερο εργοστάσιο στην ίδια περιοχή για τον ίδιο σκοπό.

Η διαφορά, ωστόσο του δεύτερου εργοστασίου, είναι ότι μπορεί και επεξεργάζεται ακόμα περισσότερα υλικά που προέρχονται από τα αστικά απορρίμματα της Αττικής.

«Για τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού είναι σημαντική υπόθεση να προχωρούμε έργα που βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα συμβάλλουν στη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου. Ωστόσο πρέπει να προχωρήσουν όλα τα έργα που αναφέρει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός που πρέπει να σημειώσω χρονολογείται από το 2003». Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ, δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, επισημαίνοντας ότι περιμένει από την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της πριν χαθούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις των 250.000.000 ευρώ και ταυτόχρονα επιβληθούν και πρόστιμα στην Ελλάδα επειδή δεν έγιναν τα έργα στην Ανατολική Αττική.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB