spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.05.09

pontioiΣτην ετήσια εκδήλωση τιμής για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 24 Μαΐου στο Μνημείων των Ποντίων επί της οδού Μαρίνου Αντύπα, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιάννης Αναγνώστου, ο αντιδήμαρχος Γαβριήλ Αραμπατζής  και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αργυρώ Πίκουλα, Κώστας Νικολαϊδης, Κατερίνα Μαρκουλάκη. 
«Κάθε χρόνο τέτοια μέρα έντονη συγκινησιακή φόρτιση μας διακατέχει, αναλογιζόμενοι ότι βρισκόμαστε εδώ με αφορμή τη γενοκτονία των Ποντίων που αριθμεί 353.000 περίπου νεκρούς και αποτελεί μια από τις δύο μεγαλύτερες κοινωνικές και εθνικές εκκαθαρίσεις της πρόσφατης ιστορίας», τόνισε ο κ. Αναγνώστου στην ομιλία του και πρόσθεσε:

 «Η τρομοκρατία, τα εργατικά τάγματα, οι εξορίες, οι κρεμάλες, οι πυρπολήσεις των χωριών, οι βιασμοί, οι δολοφονίες ανάγκασαν τους Έλληνες του Πόντου να ανέβουν στα βουνά οργανώνοντας αντάρτικο για την προστασία του αμάχου πληθυσμού. Τα θύματα της γενοκτονίας θα ήταν πολύ περισσότερα, αν δεν υπήρχε το επικό και ακατάβλητο ποντιακό αντάρτικο. 
    pontioi1 Σας εκφράζω ολόψυχα με κάθε ειλικρίνεια, τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για τη συνεισφορά του Συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Θέλω να είστε απόλυτα βέβαιοι, ότι ο Δήμος και εγώ προσωπικά συμπαριστάμεθα σε κάθε προσπάθεια του Συλλόγου, όχι μόνο στα πολιτιστικά δρώμενα, αλλά και στο να αναγνωριστεί η γενοκτονία στην πραγματική της διάσταση, ώστε να γίνει κτήμα των πάντων και η παραμικρή λεπτομέρεια που εμπίπτει στην αντίληψή μας».
     Μετά το καθιερωμένο μνημόσυνο στην μνήμη των θυμάτων ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Τελευταία ανανέωση ( 26.05.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB