spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ψηφίστηκε ο Κανονισμός Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων στο δημοτικό συμβούλιο
Ψηφίστηκε ο Κανονισμός Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων στο δημοτικό συμβούλιο PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.05.09
"Σημαία μας για την προστασία του πρασίνου θα πρέπει να γίνει η αρχή ότι όποιος πληγώνει το πράσινο πρέπει να πληρώνει γι' αυτό".  Αυτό είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης, ενημερώνοντας για τη Χάρτα Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, κατά το δημοτικό συμβούλιο.
Ο κ. Κακλαμάνης πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι η Χάρτα δημιουργεί τη βάση και το θεσμικό πλαίσιο πάνω στα οποία προτείνουμε να αρχίσει η οικοδόμηση μιας νέας σχέσης των Αθηναίων με το αστικό περιβάλλον και το μέλλον του.
Επιπλέον, ο κανονισμός Πρασίνου, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, προβλέπει την επιβολή προστίμων και την καταβολή αποζημίωσης στο Δήμο, τόσο σε περίπτωση κοπής ή αφαίρεσης δένδρων ή θάμνων που έγινε κατόπιν χορήγησης σχετικής άδειας όσο και σε περίπτωση κοπής χωρίς άδεια.
Ενδεικτικά, σε περίπτωση κοπής ή καταστροφής δένδρων ηλικίας έως τριών ετών, ο δικαιούχος της άδειας θα καταβάλλει στο Δήμο 90 ευρώ, για δένδρα ηλικίας τριών έως 10 ετών, 180 ευρώ και για δένδρα ηλικίας άνω των δέκα ετών, 300 ευρώ.
Επιπλέον, για κοπή ή καταστροφή θάμνων ανάλογων ηλικιακών ορίων, η αποζημίωση που θα καταβάλλει ο δικαιούχος της άδειας είναι 25, 50 και 90 ευρώ αντίστοιχα. Για τη μείωση του χώρου πρασίνου (ανά τ.μ.) ο δικαιούχος θα καταβάλλει 240 ευρώ.
Αντίστοιχα, σε περίπτωση κοπής ή καταστροφής δένδρων χωρίς προηγουμένως να έχει χορηγηθεί άδεια από το Δήμο, τα πρόστιμα είναι τα εξής:
Για δένδρα ηλικίας έως τριών ετών, καταβάλλονται 150 ευρώ, για δένδρα ηλικίας τριών έως δέκα ετών, 300 ευρώ και για δένδρα ηλικίας άνω των δέκα ετών, 500 ευρώ.
Επιπλέον, για κοπή ή καταστροφή θάμνων ανάλογων ηλικιακών ορίων και χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από το Δήμο, οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται προς αυτόν είναι 40, 80 και 150 ευρώ αντίστοιχα. Η μείωση του χώρου πρασίνου (ανά τ.μ.) επιφέρει πρόστιμο 400 ευρώ.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB