spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ξεκίνησε το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης
Ξεκίνησε το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης PDF Εκτύπωση E-mail
  
01.05.09
kadoi_mpleΣε μία ακόμα απόδειξη της οικολογικής ευαισθησίας της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου, Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΤΕΔΚΝΑ, ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης.
Ήδη έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης (πλατείες, σχολικά συγκροτήματα, εκκλησίες) 250 μπλε κάδοι με προοπτική στο επόμενο χρονικό διάστημα o αριθμός αυτών να αυξηθεί. Στους συγκεκριμένους κάδους οι πολίτες μπορούν να τοποθετούν μόνο ανακυκλώσιμα υλικά, όπως γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί και πλαστικό. Η αποκομιδή των υλικών θα γίνεται από υπαλλήλους του Δήμου με ειδικό απορριμματοφόρο. Παράλληλα στο χώρο του Γκαράζ του Δήμου Ηλιούπολης υπάρχει ειδικό κοντέινερ στο οποίο οι Ηλιουπολίτες μπορούν να ανακυκλώνουν ηλεκτρικές συσκευές και μικροσυσκευές.
«Με τη συμμετοχή μας στο Πρόγραμμα θα συμβάλουμε όλοι στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στις χωματερές και κατ’ επέκταση στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη», επισημαίνει ο κ. Αναγνώστου και προσθέτει: «Μαζί και σ’ αυτήν την προσπάθεια, όλοι οι ενεργοί πολίτες, αποδεικνύουμε ότι με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούμε να συμβάλουμε καθοριστικά στην ουσιαστική λύση του προβλήματος».
Το πρόγραμμα έρχεται σε συνέχεια αυτού της κομποστοποίησης, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πέρυσι και επεκτείνεται φέτος, η επιτυχία του, ωστόσο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ευαισθητοποίηση και την υπευθυνότητα των ίδιων των πολιτών.
Δυστυχώς, από τις πρώτες μέρες εφαρμογής του, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα λανθασμένης χρήσης από ασυνείδητους πολίτες, οι οποίοι μέσα στους μπλε κάδους εναπέθεσαν οικιακά απορρίμματα. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB