spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Απάντηση στο άρθρο "Οι ενεργοί πολίτες θα αντιστρέψουν την φορά των πραγμάτων"
Απάντηση στο άρθρο "Οι ενεργοί πολίτες θα αντιστρέψουν την φορά των πραγμάτων" PDF Εκτύπωση E-mail
  
01.05.09

Απάντηση στο άρθρο «Οι ενεργοί πολίτες θα αντιστρέψουν τη φορά των πραγμάτων» δεν έδωσε μόνο το γραφείο τύπου του δήμου κάνοντας λόγω για κακοπροαίρετη κριτική στο έργο της Δημοτικής Αρχής αλλά και οι διευθυντές των σχολείων που σε κάποιο σημείο του άρθρου γίνεται αναφορά στην κατάσταση των σχολείων. Ακολουθούν οι απαντήσεις των Διευθυντών του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του 16ου.

Απάντηση του κυρίου Ιωάννη Νούλη του Διευθυντή 3ου Δημοτικού Σχολείου:
Ονομάζομαι Νούλης Ιωάννης και υπηρετώ ως Διευθυντής στο 3ο Δημοτικό Ηλιούπολης. Συγχρόνως τυχαίνει να έχω και την τιμητική ιδιότητα του προέδρου της 1ης Σχολικής Επιτροπής Αγίας Μαρίνας στην οποία ανήκει το σχολείο μου και το 16ο ως συστεγαζόμενο. Επικοινωνώ μαζί σας με αφορμή το άρθρο του κ. Αρβανίτη στο 28ο φύλλο της εφημερίδας σας με θέμα «Οι ενεργοί πολίτες θα αντιστρέψουν τη φορά των πραγμάτων». Στο άρθρο αυτό αναφέρονται κτηριακά προβλήματα στα σχολεία της Ηλιούπολης και συγκεκριμένα μόνο για το 3ο Δημοτικό.Στο άρθρο αυτό παρουσιάζονται κάποια προβλήματα στο σχολείο μας που δεν υφίστανται στην πραγματικότητα, όπως π.χ. σπασμένες βρύσες που τρέχουν σκουριά. Σας γνωστοποιώ ότι οι βρύσες έχουν αλλαχθεί εξ ολοκλήρου από το καλοκαίρι του 2008 έπειτα από αίτημα της Σχολικής Επιτροπής και ανάθεση σε εργολάβο από το Δήμο Ηλιούπολης. Έχουν φτιαχτεί καινούριες βρύσες με καινούριο νεροχύτη, πλακάκια, κράσπεδο και στέγαστρο και ακόμα και με καινούριες σωληνώσεις έπειτα από αίτημα δικό μου και άμεση ικανοποίηση από το Δήμο. Ουδέποτε έγινε αναφορά ή έπεσε στην αντίληψη μου σπασμένη βρύση ή εκροή σκουριάς ακόμα και με τις προϋπάρχουσες βρύσες πόσο μάλλον με τις καινούριες. Επειδή αυτά που αναφέρονται στο άρθρο αυτό, το οποίο σημειωτέον δημοσιεύεται από τοπική εφημερίδα και επηρεάζει τη γνώμη των πολιτών, πιστεύω ότι είναι ανακριβή, παρακαλώ όπως μου δημοσιοποιήσετε τυχόν στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο αλλιώς να αναιρεθούν στο επόμενο τεύχος σας αποκαθιστώντας την αλήθεια. Θα σας παρακαλούσα μάλιστα να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μου στα πλαίσια της δημοκρατικής ενημέρωσης των πολιτών.
Ευχαριστώ Νούλης Ιωάννης  

Απάντηση του κυρίου Αχιλλέα Γιαννέλου Διευθυντή του 16ου Δημοτικού Σχολείου.

Ονομάζομαι Αχιλλέας Γιαννέλος και υπηρετώ ως διευθυντής του 16ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης. Αφορμή για την επικοινωνία μαζί σας είναι το άρθρο του κ. Ν. Αρβανίτη στο 28ο φύλλο της εφημερίδας σας (Ιανουάριος-Φεβρουάριος) με θέμα: «Οι ενεργοί πολίτες θα αντιστρέψουν τη φορά των πραγμάτων». Στο συγκεκριμένο άρθρο, μεταξύ των διαφόρων προβλημάτων που εντοπίζονται στην Ηλιούπολη, αναφέρεται ότι «υπάρχουν σπασμένες βρύσες που τρέχουν σκουριά» στο 3ο Δημοτικό σχολείο. Θα ήθελα να σας διευκρινίσω τα εξής:

α) Το σχολείο στο οποίο υπηρετώ ως διευθυντής (16ο) συστεγάζεται και κατά συνέπεια έχει τις ίδιες βρύσες με το 3ο. β) Οι βρύσες είναι καινούριες (κατασκευάστηκαν το καλοκαίρι) σε νέα θέση μέσα στην αυλή, με νέο κράσπεδο με νεροχύτη, πλακάκια και στέγαστρο. γ) Καμιά βρύση δεν είναι σπασμένη και οπτικά και μόνο η κατασκευή φαίνεται και είναι εντελώς καινούρια. δ) Παρακολουθώ όπως οφείλω όλα τα θέματα που αφορούν την υγιεινή του σχολικού χώρου και ποτέ δεν διαπιστώθηκε ότι τρέχει σκουριά από κάποια βρύση. ε) Από αυτό το σύστημα ύδρευσης πίνουν νερό κάθε μέρα 320 παιδιά και 20 εκπαιδευτικοί. Εκπλήσσομαι για την αναφορά αυτή στην εφημερίδα σας και απορώ πώς και πότε προέκυψε ένα τέτοιο εύρημα. Είχε προσωπική άποψη η εφημερίδα σας; Ελέγχθηκε η εγκυρότητα και η πραγματικότητα των απόψεων αυτών; Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την επιστολή μου στην εφημερίδα σας, καθώς και η εφημερίδα σας (όπως και κάθε εφημερίδα και κάθε αρθρογράφος που έχει τη δυνατότητα να αρθογραφεί σε έντυπα) επηρεάζει τους πολίτες και δημιουργεί εντυπώσεις εσφαλμένες για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Αν υπάρχουν υπεύθυνα στοιχεία για το ζήτημα που αναφέρεται θα σας παρακαλούσα να τα θέσετε υπόψη μου, διαφορετικά να αποκαταστήσετε την πραγματικότητα για τις πληροφορίες που δημοσιεύσατε ως ακουσίως εσφαλμένες.
Με εκτίμηση Αχιλλέας Γιαννέλος,
Διευθυντής 16ου Δ.Σ. Ηλιούπολης

Απόσπασμα από το άρθρο «Οι ενεργοί πολίτες θα αντιστρέψουν τη φορά των πραγμάτων»: ".........Η κατάσταση στα σχολεία κάθε χρόνο χειροτερεύει. Διαλυμένες τουαλέτες όχι από βανδάλους, αλλά από υπερεικοσαετή χρήση. Ξεφτισμένοι τοίχοι, προαύλια επικίνδυνα, αίθουσες λευκά κελιά, βρύσες σπασμένες που κάποιες τρέχουν σκουριά (3ο Δημοτικό). Κάποια άλλα χωρίς θέρμανση και έλλειψη χώρων πολλαπλών δραστηριοτήτων στα περισσότερα, συνθέτουν το σκηνικό της νέας εποχής και της κοινωνίας που προτείνουμε στα παιδιά μας να ζήσουν, να δημιουργήσουν και να ερωτευθούν........" 

Τελευταία ανανέωση ( 01.05.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB