spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Συνολικά 190 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της χώρας
Συνολικά 190 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της χώρας PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.03.09
Στους δήμους όλης της χώρας κατανέμεται με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών το ποσό των 189.665.000 ευρώ, που αποτελεί την 1η δόση της τακτικής κατανομής της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ), έτους 2009.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η δόση αυτή είναι αυξημένη κατά 65% έναντι της περσινής, καθώς στη ΣΑΤΑ του έτους 2009 έχουν περιληφθεί επιπλέον των αναλογούντων (920 εκατ. ευρώ), ακόμη 187,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε εξόφληση της ύψους 250 εκατ. ευρώ πρόσθετης επιχορήγησης των Δήμων για πληρωμή δαπανών που έγιναν κατά το 2008, εξαιτίας αρμοδιοτήτων που μεταβιβάστηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την κεντρική διοίκηση. Έτσι, το συνολικό ύψος της ΣΑΤΑ 2009 ανέρχεται σε 1.107.500.000 έναντι 745.000.000 ευρώ κατά το 2008.

Όπως προβλέπεται στην απόφαση, οι δικαιούχοι φορείς είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν τις πιστώσεις της ΣΑΤΑ αποκλειστικά για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες, όπως προβλέπεται από το Νόμο 3440/06.

Σε σχετική δήλωσή του, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος υπογραμμίζει: «Η κυβέρνηση, συνεπής στις δεσμεύσεις της και παρά τη δεδομένη δυσμενή οικονομική συγκυρία, συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στην οικονομική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είχε από πέρυσι το καλοκαίρι εξαγγείλει. Με τα αυξημένα κονδύλια της ΣΑΤΑ που δίνονται φέτος, οι ΟΤΑ θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που αντιμετωπίζουν, προς όφελος του συνόλου των πολιτών, ενώ είμαι βέβαιος ότι η άμεση χρησιμοποίησή τους από τους Δήμους της χώρας για την κατασκευή έργων θα συμβάλλει και στην απαραίτητη αναθέρμανση της αγοράς. Οι υπηρετούντες την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχοντας και γνώση και μνήμη, συγκρίνουν τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει η σημερινή κυβέρνηση, με εκείνο προηγούμενων κυβερνήσεων και αντιλαμβάνονται ποιος προασπίζει αποτελεσματικότερα τα συμφέροντά τους».
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB