spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Συζήτηση στη Βουλή για το τέλος παρεπιδημούντων
Συζήτηση στη Βουλή για το τέλος παρεπιδημούντων PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.03.09
Συζητήθηκε στη Βουλή το θέμα της μείωσης του τέλους παρεπιδημούντων, στην οποία αντιδρούν οι δήμοι της χώρας κάνοντας λόγο για σοβαρή ελάττωση των πόρων που τους αποδίδονται.
Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αθ. Μπούρας στην παρέμβασή του επισήμανε ότι η κυβέρνηση εμμένει στο άρθρο 23 για τη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων από το 2% στο 0,5%.
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους άϋλους τίτλους, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το παραπάνω άρθρο, ο κ. Μπούρας αμφισβήτησε την εκτίμηση της ΚΕΔΚΕ ότι οι δήμοι θα χάσουν άνω των 300 εκ. ευρώ από τη μείωση του τέλους, σημειώνοντας ότι -με βάση τα στοιχεία της ΕΣΥΕ- τα έσοδα των δήμων από το τέλος αυτό ήταν 113,5 εκ ευρώ για το 2005 και 121 εκ ευρώ για το 2006. Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Δ. Ανδρουλάκης και Κ. Γείτονας ζήτησαν την απόσυρση του άρθρου 23, αλλιώς, "η κυβέρνηση να πάρει θέση σήμερα στη Βουλή για την αναπλήρωση του τέλους, και όχι αύριο σε «επικοινωνιακά τερτίπια» με τον δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη".

Για "μια ακόμα προσπάθεια καταλήστευσης των εσόδων των δήμων" μίλησε η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Φιλίνη ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει πως θα αντικαταστήσουν οι δήμοι τα έσοδα από το τέλος. Επίσης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστ. Ροντούλης πρότεινε να αποδίδεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το 0,1% επί των καταθέσεων στις τράπεζες.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ είχε συναντήσεις στη Βουλή με εκπροσώπους κομμάτων και τον πρόεδρο του σώματος Δ. Σιούφα.

Το απόγευμα πεντακόσιοι δήμαρχοι της χώρας συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα και προχώρησαν σε πορεία έως τη Βουλή όπου επέδωσαν ψήφισμα σχετικά με το τέλος παρεπιδημούντων.

Οι Δήμαρχοι που συγκεντρώθηκαν ζητούν την αναπλήρωση των χαμένων πόρων των δήμων και ιδιαίτερα των τουριστικών και νησιωτικών, διαφορετικά προτίθενται να παραδώσουν τα κλειδιά των Δήμων, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» , που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB