spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ενημερωτικό Σημείωμα από την τεχνική υπηρεσία για το δεύτερο εξάμηνο του 2008
Ενημερωτικό Σημείωμα από την τεχνική υπηρεσία για το δεύτερο εξάμηνο του 2008 PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.01.09

arampatzis_gabriilΗ Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης, με επικεφαλή τον Αντιδήμαρχο Γαβριήλ Αραμπατζή, θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με την πορεία των έργων της για το δεύτερο εξάμηνο του 2008, τα κυριότερα των οποίων έχουν ως εξής.
ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ  
Έχουν συνταχθεί προμελέτες και έχουν κατατεθεί στη Περιφέρεια Αττικής με στόχο την εξασφάλιση πόρων χρηματοδότησης, για την ανάπλαση και βελτίωση πρασίνου στις πλατειές Ανεξαρτησίας και Αναγνωσταρά καθώς και σε πάρκα επί της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου και εγκατάσταση πράσινης στέγης σε κοινόχρηστους χώρους, και για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού 60 θέσεων, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), βιβλιοθήκης στο οικόπεδο επί της Λ. Ειρήνης και Αριστογείτονος, συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000,00€.


Κατασκευή παιδικού σταθμού 30 θέσεων επί της οδού Αγαμέμνονος, συντάσσεται μελέτη από την τεχνική υπηρεσία για την  

Περιβαλλοντική αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων που περιβάλλονται από τις οδούς Σαλαμίνος, Βελεστίνου, Ναυαρίνου, Κυδαθηναίων, Καλαβρύτων, έχει ανατεθεί σε εξωτερικό  μελετητή.

Χαλικάκι. Στην περιοχή αυτή τα έργα έχουν σταματήσει από το 2000 σύντομα αναμένεται να υπάρξει θετική εξέλιξη για τη συνέχιση των έργων με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης. Έχουν ανατεθεί σε εξωτερικούς μελετητές η επικαιροποίηση των μελετών (Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτομηχανολογικής και Φυτοτεχνικής) για τη διαμόρφωσης περιοχής.  

ΕΡΓΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ  

  • Προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 10ο Δημοτικό Σχολείο. Έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια από την Πολεοδομία Αθηνών και αναμένεται η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΣΚ. Προϋπολογισμός έργου 1.400.000€.
  • Έργα επισκευής στο κλειστό γυμναστήριο του 5ου Λυκείου, κατασκευή γηπέδου αθλοπαιδιών στα Πολυκλαδικά Λύκεια, έχει εγκριθεί η σχετική χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ και έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για να εκτελεστούν από το Δήμο μας τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 150.000€.
  • Κατασκευή 1ου Παιδικού Σταθμού οδού Αθηναδώρου. Ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες για το έργο μια και υπολείπεται χρηματοδότηση της τάξεως των 400.000 €. Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων Νομαρχίας Αττικής (ΣΔΕΝΑ) η 1η Συμπληρωματική Σύμβαση και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το έργο εντός του έτους 2009. Ο Δήμαρχος αναζητά κάλυψη της χρηματοδότησης αυτής με πόρους της πολιτείας και σύντομα αναμένεται να υπάρξει θετική εξέλιξη για τη συνέχιση του έργου.
  • Κατασκευή 17ου Δημοτικού Σχολείου. Προκειμένου να εγκριθεί το Τοπικό Ρυμοτομικό για την κατασκευή του, ανατέθηκαν α) η γεωλογική μελέτη και β) η περιβαλλοντική μελέτη σε εξωτερικούς μελετητές.
  • Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στέγασης των μαθητών σε σχολικά συγκροτήματα έχει πραγματοποιηθεί η προμήθεια και προσθήκη αρχικά 3 προκατασκευασμένων αιθουσών και έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την προμήθεια άλλων 6 αιθουσών. Συνολικός προϋπολογισμός έργου 180.000€ το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον ΟΣΚ.
  • Συντάσσεται μελέτη από την τεχνική υπηρεσία για την προσθήκη 6 Αιθουσών διδασκαλίας, Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και βιβλιοθήκης στο 7ο και 21ο Δημοτικό Σχολείο.
  • Από τις αρχές του σχολικού έτους έχει ξεκινήσει το έργο «Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων» προϋπολογισμού 200.000,00€ του οποίου η διάρκεια είναι 12 μήνες.
  • Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αντικατάστασης καυστήρων πετρελαίου με καυστήρες φυσικού αερίου σε πέντε σχολεία και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενταχθούν και νέα σχολεία στο πρόγραμμα σύνδεσης φυσικού αέριου με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ

  • Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και κατασκευή παιδικής χαράς στο πάρκο Αναστάσεως και θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2009.
  • Ανάπλαση της πλατείας 25ης Μαρτίου. Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες και έχει δημοπρατηθεί το έργο, εντός των επομένων ημερών ξεκινούν εργασίες διαμόρφωση της πλατείας, αλλαγή του υπάρχοντος φωτισμού και ενίσχυση του πρασίνου.
  • Ανάπλασης παιδικής χαράς στην κεντρική πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Με τις αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσει και το έργο, θα γίνει διαμόρφωση του χώρου, θα κατασκευαστεί παιδική χαρά, θα ενισχυθεί το πράσινο και θα αντικατασταθεί ο υπάρχον φωτισμός στο κέντρο της πόλης.
  • Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην συντήρηση των υπαρχουσών παιδικών χαρών. Πέρα από τις μικροεπισκευές που καθημερινά εκτελούνται από το Τεχνικό Συνεργείο του Δήμου μας, σε εξέλιξη είναι το έργο συντήρησης παιδικών χαρών και η προμήθεια οργάνων για τις υπάρχουσες παιδικές χαρές.

 

ΕΡΓΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ  

  • Μέσα στα πλαίσια της καλύτερης εξυπηρέτησης των δημοτών μας προχωρήσαμε στην κατασκευή και ανακατασκευή πεζοδρομίων επί των οδών Αλ. Παναγούλη, Κριάρη, Αγίας Μαρίνας, Κεφαλληνίας, Αλαμάνας, Βουλιαγμένης και Καλύμνου (ΜΕΤΡΟ) και σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης.
  • Λόγω όμως των μεγάλων αναγκών προβήκαμε και στη δημοπράτηση νέου έργου «Ανακατασκευή - κατασκευή πεζοδρομίων» προϋπολογισμού 749.000,00€ σύμφωνα με το οποίο, θα ανακατασκευαστούν υπάρχοντα πεζοδρομία και θα κατασκευαστούν νέα όπου δεν υπάρχουν σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες.
  • Έχει συνταχθεί μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, η οποία θα δημοπρατηθεί άμεσα, για τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων στην οδό Πατρ. Γρηγορίου από την οδό Αρτάκης έως την οδό Αγ. Μαρίνας και στην οδό Δροσίνη..
  • Συντάσσεται μελέτη από την τεχνική υπηρεσία για ασφαλτοστρώσεις οδών, ενώ έχει ξεκινήσει έργο που αφορά την ασφαλτόστρωση τμήματος της οδού Σοφ. Βενιζέλου και τη διαμόρφωση του σε στάθμευσης οχημάτων.
  • Μέσα στα πλαίσια της συντήρησης του οδικού δικτύου της πόλης σε εξέλιξη βρίσκονται τα κάτωθι έργα διάρκειας ενός έτους: Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος και ανύψωση φρεατίων και Καθαρισμός - συντήρηση φρεατίων αγωγών όμβριων υδάτων.

 

ΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

  •   Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ακινήτων του δημοσίου, ώστε να κατατεθούν στην αρμόδια υπηρεσία της Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών (ΚΥΑ) για το Κτηματολόγιο, 134 πλήρεις φάκελοι, από τον Δήμαρχο κ. Αναγνώστου για τα διεκδικούμενα ακίνητα του Δημοσίου. 
  •   Έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με τον ΟΑΣΑ για να εκπονηθεί από τους συγκοινωνιολόγους σχέδιο τροποποίησης των δρομολογίων των λεωφορείων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. 
  • Έχει προκηρυχθεί η μελέτη αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού  με στόχους: την παρακολούθηση και καθορισμό χρήσεων γης, την προστασία των περιοχών αμιγούς κατοικίας και τη στήριξη εμπορικών δραστηριοτήτων σε συγκεκριμένες ζώνες.
  •   «Ανακατασκευή αγωγών ομβρίων οδού Τρικάλων». Το έργο έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται η τελική έγκριση από την Περιφέρεια για την ολοκλήρωση των διαδικασιών πριν την έναρξη των εργασιών.  

Σε εξέλιξη βρίσκονται διάφορα έργα που ξεκίνησαν το προηγούμενο εξάμηνο:

  • «Επέκταση αποχετευτικού αγωγού ακαθάρτων στον παράδρομο Βουλιαγμένης και στην πλατεία Αναγνωσταρά».
  • «Ανακατασκευή τμήματος αγωγού ομβρίων & φρεατίων στην Μαρ. Αντύπα και σε λοιπά σημεία της πόλης» ένα έργο που ανατέθηκε στη ΔΕΚΕΗΛ και οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις αρχές του νέου έτους.
  • Συνεχίζονται οι εργασίες σε δημοτικά κτίρια όπως η «Κατασκευή μεταλλικού υπόστεγου στο γκαράζ του Δήμου» και η «Τροποποίηση τμήματος εξωτερικής διαμόρφωσης του αύλειου χώρου του Δημαρχιακού Μεγάρου για την αλλαγή ρύσεων των ομβρίων υδάτων» .
  • Επίσης έχει δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσει το νέο έτος το έργο ανακατασκευή κλίμακας και διαμόρφωση του προαυλίου χώρου της εκκλησίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου.

 

ΜΕΛΕΤΕΣ  

  • Κατασκευή γηροκομείου στο Δήμο Ηλιούπολης. Συντάσσεται αρχιτεκτονική μελέτη από την Υπηρεσία μας προκειμένου να κατατεθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες προς έγκριση.
  • Μελέτη εφαρμογής για την αναβάθμιση του πολεοδομικού κέντρου του Δήμου με σημειακές παρεμβάσεις στο κύριο οδικό δίκτυο. Έχει ανατεθεί σε εξωτερικό μελετητή η σύνταξη της μελέτης. Σε πιλοτική εφαρμογή θα κατασκευαστούν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην γύρω περιοχή πεζόδρομοι και δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας βασιζόμενοι στις προτάσεις - λύσεις της υπάρχουσας κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου, με τις απαραίτητες αλλαγές που θα προκύψουν από την τεχνική μελέτη διαμόρφωσης της περιοχής, η οποία έχει ανατεθεί σε εξωτερικό μελετητή.

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ  

Ολοκληρώθηκαν τα έργα σε δημοτικά κτίρια «Διαμόρφωση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού» και η «Αποκατάσταση προβλήματος μόνωσης στο δημοτικό κολυμβητήριο».  

Επίσης στο πρώτο κλειστό γυμναστήριο ολοκληρώθηκε το έργο «Αποκατάσταση στέγης λόγω επικινδυνότητας» , στο Α΄ ΚΑΠΗ η ανακατασκευή μόνωσης και στο  πολιτιστικό κέντρο του δήμου ολοκληρώθηκαν τα έργα επισκευής και στεγάνωσης.  

Τελευταία ανανέωση ( 24.01.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB