spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Kοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού "Νέα Δημοτική Κίνηση"
Kοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού "Νέα Δημοτική Κίνηση" PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.01.09
pita_2009Πλήθος δημοτών της Ηλιούπολης δημιούργησε το αδιαχώρητο στο Δημοτικό Αναψυκτήριο «Δημήτρης Κιντής» την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Νέας Δημοτικής Κίνησης» και του επικεφαλής της, Δημάρχου της πόλης Γιάννη Αναγνώστου, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού.

Το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Β' Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα και Αργύρης Ντινόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κωστόπουλος, ο Δήμαρχος Δάφνης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης Κώστας Δελαπόρτας, σύσσωμη η δημοτική ομάδα της «Νέας Δημοτικής Κίνησης», ο επικεφαλής της «Δημοτικής Αλλαγής» Δημήτρης Πανταζόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Ευάγγελος Γιωργάκης, Έμμη Ζανιά και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Σκούρας και κληρικοί της πόλης.

 «Υποδεχόμαστε το νέο έτος με μία ξεκάθαρη δέσμευση», επεσήμανε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιάννης Αναγνώστου, απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους. «Είμαστε εδώ σε αυτή την πόλη με σκοπό να

ολοκληρώσουμε  την αλλαγή της εικόνας. Είμαστε ενωμένοι μπροστά στην ολοκλήρωση ενός μεταρρυθμιστικού σχεδίου».

 Ο κ. Αναγνώστου έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής στα δύο πρώτα χρόνια της θητείας της και προσδιόρισε τους άμεσους στόχους για την τρέχουσα χρονιά.

 Ενδεικτικά, έκανε λόγο για

  • την εφαρμογή του νέου εσωτερικού οργανισμού και του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου,
  • τη μετατροπή αυτού σε ψηφιακό Δήμο, ώστε να μπορεί ο πολίτης να εξυπηρετείται όλο το 24ωρο,
  • την ανατροπή της αρνητικής οικονομικής εικόνας, με το έλλειμμα του ποσού των 8 εκατομμυρίων ευρώ να οδεύει προς εκμηδενισμό,
  • τη διασφάλιση της ποιότητας των δημοτικών υπηρεσιών με την πιστοποίηση της διαχειριστικής επάρκειας,
  • την παράδοση της αντιπυρικής προστασίας των πράσινων περιοχών του Υμηττού,
  • τον εκσυγχρονισμό της κυκλοφοριακής μελέτης
  • την προμήθεια πριν από λίγο χρονικό διάστημα δυο νέων απορριμματοφόρων φυσικού αερίου

 Παράλληλα, ο κ. Αναγνώστου σημείωσε ότι

  • ετοιμάζονται δύο νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί και ένα ΚΑΠΗ,
  • αναπλάθονται αισθητικά οι πλατείες της Αγ. Μαρίνας, του Αγ. Νικολάου και των Εργατών τύπου,
  • ο Δήμος Ηλιούπολης είναι ένας εκ των ελαχίστων που εφαρμόζουν το πρόγραμμα της οικιακής κομποστοποίησης των οργανικών απορριμμάτων,
  • πολύ σύντομα θα είναι έτοιμοι για χρήση οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης.

 pita2_2009Ιδιαίτερη αναφορά ο Δήμαρχος Ηλιούπολης έκανε στα θέματα της Δημόσιας Περιουσίας, τονίζοντας πως «οι σφετεριστές της δημόσιας γης διώκονται ποινικά» και της νέας Περιφερειακής οδού Υμηττού, ότι «αυτή  δεν θα διχοτομήσει την πόλη μας».

 Η Νέα Δημοτική Κίνηση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αναγνώστου, «δεν δρα παρενθετικά, όπως κάποιοι διαλαλούν. Ήρθε για να υπηρετήσει την πόλη και το κάνει  πράξη. Με όραμα, με στρατηγικό σχεδιασμό, με όρεξη  για δουλειά δρούμε στην καθημερινή πρακτική μας. Αντιμετωπίζουμε τα πάντα με σοβαρότητα και σχεδιασμό. Μαζί αλλάζουμε τη μορφή της πόλης μας».

Τελευταία ανανέωση ( 25.01.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB