spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Σε απεργιακό κλοιό την Τετάρτη η Αθήνα
Σε απεργιακό κλοιό την Τετάρτη η Αθήνα PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.12.08

Με αίτημα την ενίσχυση των εισοδημάτων και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων προχωρούν την Τετάρτη σε 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στη γενική απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί, το προσωπικό των ασφαλιστικών Ταμείων και οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες. Επίσης θα μετέχουν τραπεζικοί υπάλληλοι, το προσωπικό των ΔΕΚΟ, αλλά και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πέρα από τη συμμετοχή της στην κοινή απεργία, θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με νέα 24ωρη στις 18 Δεκεμβρίου σε όλες τις περιοχές, εκτός Νομού Αττικής όπου θα πραγματοποιηθεί εξάωρη στάση εργασίας 9π.μ. έως 3μ.μ. και συγκέντρωση στις 11π.μ. μπροστά στο υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση με στάσεις εργασίας, για τη διευκόλυνση των απεργών που θα θελήσουν να μετακινηθούν για να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις. Οι στάσεις εργασίας θα γίνουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Στον Προαστιακό οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.Στον ΟΣΕ θα πραγματοποιηθούν τρεις πανελλαδικές δίωρες στάσεις εργασίας, από 7 έως 9 το πρωί, 3 έως 5 το απόγευμα και 10 έως 12 μεσάνυχτα.
Στις Ολυμπιακές Αερογραμμές, θα πραγματοποιηθεί μόνο μία πτήση ανά προορισμό, ενώ καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από την Ετζίαν.  

Η συγκέντρωση, που επρόκειτο να γίνει την Τετάρτη έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ στο Πεδίον του Αρεως, λόγω και των πρόσφατων γεγονότων, αποφασίσθηκε να μετατραπεί σε συλλαλητήριο στις 11:00 έξω από τη Βουλή.
Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 10.30 το πρωί.
Οι διοικήσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες εξέφρασαν την ολόπλευρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου, εκτιμούν ότι η 24ωρη απεργία προσλαμβάνει χαρακτήρα συνολικής αντίδρασης, ενώ παράλληλα με τον τρόπο αυτό θεωρείται ότι περιορίζονται και ενδεχόμενες ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που θα μπορούσαν να συμβούν στη διάρκεια της πορείας, που θα ακολουθούσε μετά τη συγκέντρωση.
Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι με δίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί.

Πηγή: www.athina984.gr
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB