spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Νέος Κανονισμός Καθαριότητας στον Άλιμο
Νέος Κανονισμός Καθαριότητας στον Άλιμο PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.12.08

Ο Δήμος Αλίμου έχει από την περασμένη Δευτέρα (1η Δεκεμβρίου) νέο Κανονισμό Καθαριότητας. Με αυτό το Κανονισμό η διοίκηση του δήμου αποσκοπεί να βάλει πλήρη τάξη στο κρίσιμο για την εικόνα της πόλης αυτό ζήτημα.
Αυτός ο Κανονισμός είναι αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας και σε αυτόν περιγράφονται οι υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα των δημοτών απέναντι στην πόλη.
Ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός, αναφορικά με τον νέο Κανονισμό τόνισε: <<Η πόλη μας όμως και το περιβάλλον γενικότερα, ανήκει σε όλους μας και χρειάζεται προστασία και αγάπη από όλους. Καμιά προσπάθεια Δημοτικής Αρχής δεν μπορεί να έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα χωρίς τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή των Δημοτών.

 

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι: «Το περιβάλλον δεν το κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας». Ο Νέος Κανονισμός που έχετε στα χέρια σας αναφέρεται στις συγκεκριμένες υποχρεώσεις όλων μας. Σας καλώ όλους λοιπόν να ενώσουμε τις προσπάθειές μας και με συντονισμένη κοινή δράση να κάνουμε την πόλη μας καθαρότερη κι ομορφότερη όπως της αξίζει. Να κάνουμε τον Άλιμο πρότυπο καθαρής και πολιτισμένης πόλης. Γιατί όλοι «εδώ ζούμε».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μανώλης Βαρδαξόγλου, κατά την παρουσίαση του Κανονισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο επισήμανε: <<Με γνώμονα το συμφέρον του Δημότη μας, προσπαθούμε κάθε μέρα να βελτιώνουμε την εικόνα της πόλης μας, γιατί στόχος μας είναι και πιστεύω πως θα το επιτύχουμε, να βλέπουμε τον Άλιμο πάντα καθαρό και όμορφο όπως του αξίζει και όπως όλοι τον θέλουμε. Αυτή άλλωστε την υπόσχεση σας έχουμε δώσει και θα την τηρήσουμε στο ακέραιο.

Κλείνοντας όμως θα ήθελα να επισημάνω ότι καθαρή πόλη χωρίς την ενεργή συμμετοχή τη δική σας δεν μπορεί να υπάρξει. Οι Δημότες δικαιούνται να απαιτούν, αλλά οφείλουν και να συμβάλλουν για να έχουμε καθαρή και όμορφη πόλη.

Γιατί στην πόλη αυτή ζούμε εμείς, τα παιδιά μας, το παρελθόν και το μέλλον μας>>.

Παράλληλα, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε και ο Κανονισμός Χορήγησης Αδειών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB