spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Παράταση για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις μέχρι 31.12.2009
Παράταση για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις μέχρι 31.12.2009 PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.12.08

Η μετατροπή τους σε ανώνυμες εταιρίες θα καθυστερήσει δώδεκα μήνες. Παράταση στην υπόθεση της μετατροπής των δημοτικών επιχειρήσεων σε ανώνυμες εταιρίες δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, με την κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου «Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών».

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, το οποίο απαρτίζεται από 5 κεφάλαια και 45 άρθρα, επανασχεδιάζεται ο θεσμός της Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε ν’ αποκτήσει πλέον ουσιαστικές αρμοδιότητες για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, στο πλαίσιο του ενιαίου πλέον Υπουργείου Εσωτερικών και ικανοποιείται σειρά καίριων και δίκαιων αιτημάτων και εκκρεμοτήτων αναφορικά με τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής και την προώθηση πολιτικών αποτελεσματικής κοινωνικής ένταξης.

Παρατείνεται μέχρι 31.12.2009 η δυνατότητα προσαρμογής (μετατροπής, συγχώνευσης, λύσης ή διάσπασης κλπ) των υφιστάμενων δημοτικών επιχειρήσεων στις νέες μορφές, όπως αυτές προδιαγράφονται στον ΔΚΚ. Η ανωτέρω παράταση καταλαμβάνει και τη μεταφορά προσωπικού αμιγούς δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας-τηλεόρασης, σύμφωνα με την ειδικότερη πρόβλεψη της παρ. 10 του άρθρου 25 του ν. 3613/2007, όπως συμφωνήθηκε και με τη Ε.Σ.Η.Ε.Α.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB