spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Η Αργυρούπολη γιόρτασε την ευρυζωνικότητα
Η Αργυρούπολη γιόρτασε την ευρυζωνικότητα PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.12.08
Το Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο Αργυρούπολης, ArNet.gr, είχε την τιμητική του στη γιορτή της ευρυζωνικότητας, που διοργάνωσαν την Κυριακή 30 Νοεμβρίου η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Αργυρούπολης (ΔΕΑΔΑ) και το Adslgr.com. Το μεγαλύτερο WiFi Δίκτυο στη Μεσόγειο και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη είναι γεγονός μετά την επέκταση του Ασύρματου Ευρυζωνικού Δικτύου, ArNet.gr (www.arnet.gr) η οποία ολοκληρώθηκε από τη ΔΕΑΔΑ και στάθηκε αφορμή για τη διοργάνωση της μεγάλης γιορτής. Οι πόρτες του Πολιτιστικού - Συνεδριακού Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης» άνοιξαν στις 12 το μεσημέρι με ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο για το κοινό και μουσική από το Δημοτικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο ArNet-Radio, που λειτουργεί σε πιλοτική φάση. Επισκέπτες όλων των ηλικιών ενημερώθηκαν για το Δίκτυο και δοκίμασαν τις δυνατότητες του ArNet.gr.  Η γιορτή ολοκληρώθηκε με εκδήλωση παρουσίασης του Δικτύου κατά την οποία τιμήθηκαν για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη δημιουργία του ArNet.gr o Καθηγητής Παναγιώτης Τσανάκας, Πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας, και το μεγαλύτερο φόρουμ για την ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα, Adslgr.com.

Στις παρουσιάσεις τους τόσο ο Δήμαρχος Αργυρούπολης, κ. Δημήτρης Ευσταθιάδης, όσο και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης, κ. Στέφανος Αναγνώστου, τόνισαν το σαφή προσανατολισμό της πόλης της Αργυρούπολης προς την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών  και τη σαφή πολιτική στήριξη για επέκταση των πρωτοβουλιών που ενισχύουν την ευρυζωνικότητα σε τοπικό επίπεδο.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΑΔΑ, κ. Στέφανος Πασχαλίδης, αναφέρθηκε στις εφαρμογές στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, στην οργάνωση και στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη παρουσιάζοντας το «μοναδικό» χαρακτήρα της Δημοτικής Επιχείρησης στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet και εκπρόσωπος του Internet Now, κ. Νίκος Βασιλάκος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών, κ. Χρήστος Ακρατόπουλος,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, της μεγαλύτερης ελληνικής πύλης για διορισμούς και συμβάσεις εργασίας, www.diorismos.gr, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στο τέλος της εκδήλωσης κληρώθηκαν, μέσω προσφοράς της ΔΕΑΔΑ, 1 φορητός Η/Υ για τους εγγεγραμμένους χρήστες του ArNet.gr και 5 δωρεάν ετήσιες συνδέσεις στο ArNet.gr καθώς και 10 USB Sticks (προσφορά της εταιρείας Digital Sima).  Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση.

 Λίγα λόγια για το Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο Αργυρούπολης, ArNet.gr

Με ένα δίκτυο κορμού 7 κόμβων και  61 Σημεία Ασύρματης Πρόσβασης στην Αργυρούπολη, το ArNet.gr εκπέμπει σήμερα σε μεγάλο μέρος της πόλης και σε τμήματα των γειτονικών Δήμων: Αλίμου, Ηλιούπολης και Ελληνικού. Οι πελάτες που έχουν επιλέξει από τη γκάμα υπηρεσιών του Δικτύου ξεπερνούν σήμερα τους 300, ενώ εκκρεμούν δεκάδες αιτήσεις για νέες συνδέσεις.

Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφασίζει να επενδύσει στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, μπορεί να γνωρίσει επιτυχία. Η απόδειξη για αυτό είναι το Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο Αργυρούπολης, ArNet.gr, ένα ανταγωνιστικό δίκτυο που παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες τοπικά σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Το Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες:

  • Πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς, συμμετρικά (upload/download) και σε ταχύτητες μέχρι 2Mbps, με το χαμηλότερο κόστος τεχνολογικού εξοπλισμού και σε τιμές που κυμαίνονται από €59,50- 238,00 το χρόνο.
  • Φιλοξενία ιστοσελίδων.
  • Διαφήμιση μέσω οθονών προβολής σε σημεία της πόλης με υψηλή διελευσιμότητα.

 


Το Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο Αργυρούπολης «γεννήθηκε», όταν η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Αργυρούπολης (ΔΕΑΔΑ) εγκατέστησε ένα ασύρματο (WiFi) δίκτυο με τεχνολογία mesh πολύ υψηλών ταχυτήτων στα πρωτόκολλα 802.11 a/b/g. Ως τέτοιο, το ArNet.gr συμπλήρωσε την ήδη υπάρχουσα ADSL υποδομή της πόλης, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να βρίσκονται συνεχώς συνδεδεμένοι με το δίκτυο ακόμα κι αν βρίσκονται εν κινήσει. Εξάλλου, ο εξοπλισμός του Δικτύου επιτρέπει ακόμη και τη μερική συνέχιση της λειτουργίας του σε περίπτωση διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ανταπόκριση του κοινού στην πρώτη πιλοτική φάση ανάπτυξης ήταν τόσο ενθαρρυντική, ώστε η Δημοτική Αρχή αποφάσισε την επέκταση του Δικτύου σε όλη την πόλη, ενώ η ΔΕΑΔΑ προχώρησε σε τολμηρές μειώσεις στις τιμές των υπηρεσιών, σε ποσοστό που φτάνει και το 44% τον Ιούνιο του 2008. Όλα αυτά, ενώ το ArNet.gr ακολουθεί το αρχικό Επιχειρησιακό Σχέδιο που προβλέπει απόσβεση της επένδυσης ακόμη και σε τρία χρόνια.

Με το σύνολο της επένδυσης να έχει ολοκληρωθεί, το ArNet.gr ανοίγει τα φτερά του για νέους ορίζοντες εγκαινιάζοντας νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του σε δραστηριότητες, όπως το Δημοτικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο ArNet-Radio.

Κεφαλαιοποιώντας την εμπειρία της στον καινοτόμο τομέα  των ευρυζωνικών δικτύων, η Δημοτική Επιχείρηση κατάρτισε ένα σχέδιο αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας βασιζόμενο στις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών. Η πρόταση  «e-LIOS», όπως ονομάστηκε χαρακτηριστικά, αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων σε ταράτσες δημοτικών κτιρίων και την ηλεκτρονική διαχείρισή τους εξ’ αποστάσεως. Η δράση πρόκειται να χρηματοδοτηθεί κατά 100% από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

 Πληροφορίες: 210 9934619-20, Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Τελευταία ανανέωση ( 04.12.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB