spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ολοκληρώνεται το ελληνικό πλαίσιο παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
Ολοκληρώνεται το ελληνικό πλαίσιο παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.09.08
Το ελληνικό πλαίσιο παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος σε ημερίδα που διοργάνωσαν το υπουργείο και η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.» στη Θεσσαλονίκη.
Όπως είπε ο υπουργός, το πλαίσιο αυτό θέτει τους κανόνες για τη σύνδεση και λειτουργία των προγραμμάτων «Σύζευξις» (για την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των δημόσιων υπηρεσιών και την πρόσβαση του πολίτη σε αυτές) και «Ερμής» (για τη λειτουργία διικτυακής πύλης που επιτρέπει την αμφίδρομη επικοινωνία δημόσιων υπηρεσιών και πολίτη).
Σύμφωνα με τον υπουργό, το έργο που αφορά στη δημιουργία του ελληνικού πλαισίου παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2006 ενώ θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2008. Προβλέπει ειδικότερα την πιστοποίηση των ηλεκτρονικών συστημάτων, τη διαλειτουργικότητά τους και την αυθεντικοποίηση πολιτών και επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης.

Στην λειτουργία προγραμμάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκαν αντίστοιχα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Λουκάς Ανανίκας και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Γιώργος Τσιότρας.

Εξάλλου, στοιχεία για την χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των πιστοποιημένων ηλεκτρονικών χρηστών αυξήθηκε από ένα εκατομμύριο το 2003 σε 2,5 εκατομμύρια το 2008 ενώ ο αριθμός των δηλώσεων φόρου εισοδήματος που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά αυξήθηκε από 142.202 το 2003 σε 579.265 το 2008. Συνολικά ο αριθμός των ηλεκτρονικών συναλλαγών αυξήθηκε από 1.350.100 το 2003 σε 5.045.358 το 2007 εξοικονομώντας 10 εκατομμύρια παραγωγικές ώρες για τους πολίτες και πάνω από 412.000 παραγωγικές ώρες για το δημόσιο που αντιστοιχούν σε εργασία 250 υπαλλήλων για ένα χρόνο.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB