spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ληστεία και Εκβιασμός με e-mail
Ληστεία και Εκβιασμός με e-mail PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.09.08
Ένας 27χρονος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς, πριν από περίπου ενάμιση μήνα, είχε ληστέψει έναν 34χρονο αρχιτέκτονα και στη συνέχεια τον εκβίαζε, στέλνοντάς του απειλητικά e-mails.

Στις 28 Ιουλίου, ο 34χρονος είχε πέσει θύμα ληστείας στο Βύρωνα, όταν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα τον ακινητοποίησαν και άρπαξαν το φορητό υπολογιστή του και ένα τσαντάκι με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, το κλειδί του αυτοκινήτου του και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Λίγες ημέρες αργότερα, άγνωστος άρχισε να του στέλνει απειλητικά e-mails,  με τα οποία ζητούσε 5.000 ευρώ, προκειμένου να του επιστρέψει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τα άλλα κλεμμένα αντικείμενα. Διαφορετικά ανέφερε ότι θα έκανε κακό στον ίδιο και την οικογένειά του.

Αμέσως, άρχισαν έρευνες όμως δεν ήταν εύκολες, αφού οι δράστες «έκλεβαν» ασύρματο δίκτυο από διάφορα σπίτια στην Ηλιούπολη προκειμένου να μην προδοθούν. Έτσι, δεν μπορούσε να εντοπιστεί από πού είχαν σταλεί τα εκβιαστικά e-mails. Με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον έναν από τους δύο δράστες.Σε έφοδο που έγινε στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 σκληροί δίσκοι, δύο αεροβόλα πιστόλια, διάφορα ηλεκτρονικά, καθώς και μία περούκα, ένα σακουλάκι με 2,2 γραμμάρια ηρωίνης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το κλειδί του αυτοκινήτου του αρχιτέκτονα.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB