spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Στις δημοτικές εκλογές του 2010 με λιγότερους και ισχυρότερους ΟΤΑ
Στις δημοτικές εκλογές του 2010 με λιγότερους και ισχυρότερους ΟΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.09.08
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι δημοτικές εκλογές του 2010 να γίνουν με βάση το νέο διοικητικό χάρτη της χώρας, που θα περιλαμβάνει λιγότερους και ισχυρότερους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις για θέματα της αρμοδιότητας του και της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας στο "1ο Debate για τη Βόρεια Ελλάδα" που διοργάνωσε η εφημερίδα «Μακεδονία» σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι οι συνενώσεις θα προχωρήσουν μετά από διάλογο με την ΚΕΔΚΕ και τις τοπικές κοινωνίες και όχι μονομερώς. Παράλληλα, οι νέοι ΟΤΑ θα ενισχυθούν οικονομικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τους συμβασιούχους του δημοσίου τομέα υπογράμμισε ότι δεν είναι σε θέση να δώσει ακριβή αριθμό, ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι λιγότεροι από αυτούς που υπήρχαν το 2004. Τόνισε με έμφαση ότι είναι πλασματικός ο αριθμός των 300.000 συμβασιούχων που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Εκτίμησε ότι φέτος η αντιμετώπιση των πυρκαγιών ήταν πιο αποτελεσματική, λόγω της καλής συνεργασίας με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τους ΟΤΑ, τόνισε, όμως, ότι δεν θα πάψει να θεωρεί ότι έχει ευθύνη ως υπουργός όταν καίγεται έστω και ένα στρέμμα.

Ο κ. Παυλόπουλος παραδέχθηκε ότι η εγκληματικότητα είναι αυξημένη, παρόλο που υπάρχουν σημαντικές επιτυχίες της Αστυνομίας. Πρόσθεσε, δε, ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα προσληφθούν άλλα 372 άτομα

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί την εξαγγελία για μηδενική ανοχή στη διαφθορά γιατί τυχόν παρατυπίες αναδεικνύονται, ενώ πριν το 2004 «κανείς δεν αναδείκνυε και δεν καταδίωκε ό,τι συνέβαινε».

Σε ό,τι αφορά τη μονή Βατοπεδίου, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά ανασύρεται υπόθεση που είχε πάει στο αρχείο, κάτι που αποδεικνύει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι όταν ένας υπουργός αποδέχεται την εισήγηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, την ευθύνη την επωμίζονται και οι δύο.

Σχετικά με τους αποκαλούμενους «αντάρτες» βουλευτές, σημείωσε ότι η κριτική δεν ταυτίζεται με την υπονόμευση, αλλά για τους υπουργούς είπε ότι «έχουν μικρότερο κύκλο ελευθερίας από τον βουλευτή».

Σε ερωτήσεις για θέματα της αρμοδιότητας τους απάντησαν εξάλλου οι υπουργοί Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB