spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Στην 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) συμμετείχε το 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης με το Ηλιακό Ποδήλατο.
Στην 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) συμμετείχε το 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης με το Ηλιακό Ποδήλατο. PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.09.08
helexpo_ypepth_Στο περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων συμμετείχε το 1 ΕΠΑΛ Ηλιούπολης με το ηλιακό ηλεκτρικό ποδήλατο που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Καλοκαιρινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Το ηλιακό ποδήλατο αποτελεί μια πρωτοποριακή ιδέα εναλλακτικής οικολογικής μετακίνησης, με ταυτόχρονη εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας. Η συγκεκριμένη πρόταση, αφενός αποτελεί τη λύση για ένα τρόπο μετακίνησης διαφορετικό από τους κλασικούς, θορυβώδεις και ρυπογόνους και αφετέρου είναι η δοκιμασμένη λύση αποσυμφόρησης του κυκλοφοριακού των μεγαλουπόλεων. Παράλληλα θα μειώνονταν πολλά προβλήματα υγείας λόγω της καθημερινής άσκησης.

Πρόκειται ένα τρίκυκλο το οποίο είναι εξοπλισμένο με μπαταρίες που φορτίζουν από τα φωτοβολταϊκά στοιχεία που διαθέτει. Το ποδήλατο έχει εξοπλιστεί με όργανα και συσκευές που μετατρέπουν την κίνησή του σε άνετη, ασφαλή και αξιόπιστη και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε σε οριζόντιο επίπεδο να καλύπτει όλες τις καθημερινές μετακινήσεις χωρίς όριο αυτονομίας όσο υπάρχει ηλιοφάνεια.

Το περίπτερο του ΥΠΕΠΘ επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Ιωάννης Αναγνώστου και ο αντιδήμαρχος Γαβριήλ Αραμπατζής οι οποίοι  ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα των θερινών σχολείων αλλά και για την πρωτοποριακή ιδέα εναλλακτικής οικολογικής μετακίνησης του ηλιακού ποδηλάτου.

Ο Δήμαρχος  κ. Ιωάννης Αναγνώστου και ο αντιδήμαρχος Γαβριήλ Αραμπατζής συμμετείχαν στην εκδήλωση των εγκαινίων της φετινής 73ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) και στην ομιλία που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της χώρας.

Τελευταία ανανέωση ( 09.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB