spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Στα 3,5 δισ. ευρώ για την πενταετία 2005 – 2009 οι δράσεις του «Θησέα»
Στα 3,5 δισ. ευρώ για την πενταετία 2005 – 2009 οι δράσεις του «Θησέα» PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.09.08
Τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ "αγγίζουν" οι δράσεις που προωθούνται στους δήμους και τις κοινότητες όλης της χώρας μέσα από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Θησέας», για την πενταετία 2005 – 2009. Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται 14.838 έργα ενώ 150 μηχανικοί έχουν επιφορτιστεί με το έργο της υποστήριξης των μικρών δήμων και των κοινοτήτων. Παράλληλα έχουν εκδοθεί 148 αποφάσεις για την υποστήριξη των συνεργασιών Δήμων με τον ιδιωτικό τομέα μέσω των Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα. Ο προϋπολογισμός των συνεργασιών αυτών φτάνει τα 14,75 εκατομμύρια ευρώ και αφορά επενδύσεις άνω του 1,8 δισεκατομμυρίου ευρώ.
Χαρακτηριστικά έργα που υλοποιούνται μέσω του «Θησέα» είναι η κατασκευή γεφυρών, η αποκατάσταση χώρων διάθεσης απορριμμάτων, οι διαμορφώσεις χειμάρρων, η κατασκευή αγροτικών ιατρείων, η δημιουργία έργων ύδρευσης, η κατασκευή ΚΑΠΗ, Δημοτικών Καταστημάτων και σχολείων κ.α.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάζει το υπουργείο Εσωτερικών μέσω του περιπτέρου του στην 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Παράλληλα παρέχονται πληροφορίες για τα έργα Πληροφορικής που υλοποιούνται από το υπουργείο Εσωτερικών και την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ με στόχο τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Συγκεκριμένα το έργο «Σύζευξις» αφορά στη δημιουργία ασφαλούς δικτύου φορέων της δημόσιας διοίκησης προκειμένου να μειωθεί το κόστος τηλεπικοινωνιών του δημοσίου και να ενταχθούν οι υπηρεσίες των φορέων στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και του Internet. Εξάλλου προωθούνται παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στο κοινό μέσω της ανάπτυξης ασύρματης πρόσβασης στο Internet, της εγκατάστασης νέων τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην περιφέρεια και της λειτουργίας καινοτόμων υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου, όπως η εξ αποστάσεως παρακολούθηση ασθενών μέσω internet, η ενημέρωση, ο εξ αποστάσεως έλεγχος κατοικίας κ.α.

Στο χώρο των νομαρχιών υλοποιείται το έργο «Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων» με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών των νομαρχιών, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και τη μείωση του χρόνου ικανοποίησης αιτημάτων. Στους Δήμους υλοποιείται το έργο «Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες» που αφορά στην ανάπτυξη και λειτουργία Πυλών στο Internet με σκοπό την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση δημοτών και επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δυνατότητα εξόφλησης μέσω Internet των οικονομικών υποχρεώσεων Δημοτών προς το Δήμο.

Επιπλέον η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ προωθεί και άλλες δράσεις που αφορούν στην πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τη λειτουργία πληροφοριακού συστήματος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, την ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης σε εισαγγελίες και πρωτοδικεία, τη λειτουργία ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΣΕΠ αλλά και την ανάπτυξη και υποστήριξη ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων υγείας στις μονάδες υγείας του συνόλου των υγειονομικών περιφερειών της χώρας. Τέλος στο πλαίσιο των δράσεων που αφορούν το υπουργείο Οικονομίας θα αναπτυχθούν εφαρμογές για την ασφαλή και αξιόπιστη παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους φορολογούμενους.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB