spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Αποκαθίσταται ως το τέλος του χρόνου το 70% των καταγεγραμμένων χωματερών
Αποκαθίσταται ως το τέλος του χρόνου το 70% των καταγεγραμμένων χωματερών PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.09.08
Πάνω από το 70% των καταγεγραμμένων χωματερών σε όλη τη χώρα πρόκειται να αποκατασταθούν μέχρι το τέλος του 2008.
Το στόχο αυτό έχει θέσει το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να απομείνουν μόνον εκείνες οι χωματερές που εξυπηρετούν περιοχές όπου δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί τα έργα επεξεργασίας απορριμμάτων που προβλέπουν οι 13 Περιφερειακοί Σχεδιασμοί της χώρας.
Συνολικά το υπουργείο έχει καταγράψει τρεις χιλιάδες χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων ενώ λαμβάνει μέριμνα για την αποκατάσταση των εκτάσεων όπου βρίσκονται οι χωματερές. Πρόκειται για περίπου 35.000 στρέμματα τα οποία θα μετεξελιχτούν σε χώρους αθλητισμού και πολιτισμού για τις τοπικές κοινωνίες.

Στο μεταξύ, ύστερα από απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής αναμένεται η έναρξη των διαδικασιών κατασκευής τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, δύο στη Φυλή και δύο στο Γραμματικό ώστε οι υπάρχοντες Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) να μετεξελιχτούν σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ). Επίσης έχουν εγκριθεί δύο συμπράξεις για την κατασκευή εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στο Νομό Θεσσαλονίκης και στη Δυτική Μακεδονία ενώ σχεδιάζονται ανάλογα έργα στην Αχαϊα, την Ημαθία και το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Τις δράσεις του στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και της θωράκισης του περιβάλλοντος παρουσιάζει το υπουργείο Εσωτερικών από το περίπτερό του στην 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB