spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Εγκύκλιος για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας
Εγκύκλιος για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.05.08
Εγκύκλιο για την «καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και τη μείωση των διοικητικών βαρών σε πολίτες και επιχειρήσεις», υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Ζώης Ο κ. Ζώης παρατηρεί ότι «μολονότι έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος στον τομέα της απλούστευσης διαδικασιών και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η υπηρεσία μας θεωρεί ότι ο στόχος της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας με τη συνεπακόλουθη άρση των διοικητικών βαρών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, δεν έχει επιτευχθεί πλήρως».

Προσθέτει δε ότι «σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το κόστος της γραφειοκρατίας αποτιμάται στο 6,8% του ΑΕΠ, ήτοι περίπου 16 δισ. ευρώ. Συνεπώς, σκοπός μας πρέπει να παραμείνει η αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης, η ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω απλών και ευέλικτων διοικητικών διαδικασιών».

Εφιστά την προσοχή προς όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου, προκειμένου «να μην εισάγουν πρόσθετα δικαιολογητικά και προϋποθέσεις, πέραν των όσων προβλέπονται ρητά από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο».

Ο υφυπουργός τονίζει επίσης ότι «η άκριτη θεσμοθέτηση νέων πρόσθετων δικαιολογητικών και προϋποθέσεων αναιρεί τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και απομακρύνει την έγκαιρη επίτευξη του στόχου, που έχει τεθεί από την ΕΕ για τη μείωση των διοικητικών βαρών κατά 25% σε 13 τομείς προτεραιότητας σε όλα τα κράτη μέλη έως το 2013 και παράλληλα δημιουργεί αίσθημα δυσαρέσκειας των πολιτών και των επιχειρήσεων έναντι της Δημόσιας Διοίκησης».

Τέλος, ο κ. Ζώης αναφέρει ότι «στην περίπτωση αλλαγής ή προσθήκης νέων απαιτουμένων δικαιολογητικών σε πιστοποιημένη διαδικασία που έχει ενταχθεί στα ΚΕΠ, η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία οφείλει απαραιτήτως να ενημερώνει τη Διεύθυνση Απλούστευσης Διαδικασιών και Παραγωγικότητας ή τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΚΕΠ της ΓΓΔΔ&ΗΔ και να προβαίνει, στην τροποποίηση της διαδικασίας με την προώθηση σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης και ουδέποτε σε μονομερή τροποποίηση».
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB