spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Δήμος Ηλιουπολης:Σχεδόν 25000 ευρώ για 9+36 συσκευές απολύμανσης χεριών & 144 λτ καθαριστικό χεριών!
Δήμος Ηλιουπολης:Σχεδόν 25000 ευρώ για 9+36 συσκευές απολύμανσης χεριών & 144 λτ καθαριστικό χεριών! PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.08.20

 Στις 24/8/20 υπήρξε μία προκήρυξη γαι την απ'ευθείας ανάθεση  προμήθειας  και τοποθέτησης αυτόματων συσκευών απολύμανσης ,αντισηπτικού υγρού, ελεύθερης αφής (touch free) για τα δημοτικά κτίρια και για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του δήμου μας για την προστασία από το COVID-19.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαβάζοντας την σχετική τεχνική μελέτη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) βλέπουμε ότι αφορά την προμήθεια εννέα (9) Dispenser Touch Free 127cm , είκοσι επτά (27) Dispenser Touch Free και τριάντα έξι (36) συσκευασιών 4 λίτρων καθαριστικού χεριών.

Το κόστος έχει υπολογιστεί στο ποσό των 24.588, 83€  συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% όπως φαίνεται και στην σχετική απόφαση ανάληψης υποχρέωσης του δημάρχου ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.

Εύλογα είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν σχετικά με την ποσότητα , τα είδη και το κόστος . Στην αγορά διατείθενται σχετικά είδη με τιμές που δεν δικαιολογούν το εκτιμώμενο κόστος.

Πρόκειται για λάθος ή μια άστοχη υπερεκτίμηση των τιμών ;

Παραθέτονται στους παρακάτω συνδέσμους αντίστοιχα είδη για να σχηματίσει ο καθένας μία γνώμη πέρι τίνος αναφερόμαστε.*

 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ *:   ΤΥΠΟΣ 1    ΤΥΠΟΣ 2    ΤΥΠΟΣ 3    ΤΥΠΟΣ 4    ΤΥΠΟΣ 5   ΤΥΠΟΣ 6

 

ΕΠΙΤΟΙΧΙΑ Ή ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ *:   ΤΥΠΟΣ 1   ΤΥΠΟΣ 2    ΤΥΠΟΣ 3

 

ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΥΓΡΑ *:   ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΥΠΟΙ

Μία ακόμη παρατήρηση αφορά την αναντιστοιχία που εμφανίζει η περιγραφή στην ΑΑΥ  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

"Προμήθεια και τοποθέτηση αυτόματων συσκευών απολύμανσης,αντισηπτικού υγρού ελεύθερης αφής (touch free) για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου, για την προστασία από τον covid-19"

με αυτήν της τεχνικής  μελέτης ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και της σχετικής ανακοίνωσης  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

«Προμήθεια και τοποθέτηση αυτόματων συσκευών απολύμανσης, αντισηπτικού υγρού, ελεύθερης αφής (touch free) για τα δημοτικά κτίρια και για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του δήμου μας για την προστασία από το COVID-19".

Πρόκειται για λάθος , παράλειψη ή έλλειψη συννενόησης ;

Μόλις 10 μέρες πρίν το προγραμματισμένο άνοιγμα των σχολείων στις 7/9 (ενδέχεται να μεταφερθεί για τις 14/9), εύλογο είναι το ερώτημα αν ο Δήμος Ηλιούπολης έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και παρεμβάσεις ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέσα για την προστασία των μαθητών και των διδασκόντων. 

Ενόψει  της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου , οι ανάγκες των δημοτικών σχολέιων και των νηπιαγωγείων σε τέτοιες συσκευές καλύπτonται με την παραπάνω προμήθεια ;

Oι αντίστοιχες ανάγκες των λοιπών σχολικών μονάδων έχουν καλυφθεί ;

Αυτή τη φορά δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να επικαλεστεί αιφνιδιασμό αλλά και έλλειψη μέσων και προσωπικού ,αφού έχει μεσολαβήσει διάστημα άνω των δύο (2) μηνών που τα σχολεία δεν λειτουργούσαν , έχουν δοθεί τόσο έκτακτες οικονομικές επιχορηγήσεις αλλά και  έχουν γίνει προσλήψεις προσωπικού μέσω διαφόρων προγραμμάτων.

Είναι πολύ πιθανό παρόμοια ερωτήματα να τεθούν και απο δημοτικούς συμβούλους ,στα πλαίσια της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/8 το οποίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

* Η παράθεση των παραπάνω τύπων προϊόντων και ειδών είναι ενδεικτική και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί διαφήμιση ή προτροπή προτίμησης προμήθειας τους. Απλά , αποτελούν ένα δείγμα της ποικιλίας ειδών και εύρους τιμών που μπορούμε να βρούμε στην αγορά.

 


 



 

 

 



 




 


 

 

 


 


 


 



 

 

 

 

 

 

 


 


Τελευταία ανανέωση ( 27.08.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB