spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow ΔΑΝΑΗ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ Παρουσιάσθηκε το νέο της βιβλίο
ΔΑΝΑΗ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ Παρουσιάσθηκε το νέο της βιβλίο PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.02.14

xios_papastratouΤην Δευτέρα 10/2/14 η Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών τίμησε την Ηλιουπολίτισσα συγγραφέα και δημοσιογράφο Δανάη  Παπαστράτου, στην κατάμεστη και φιλόξενη αίθουσά της στο κέντρο της Αθήνας.
Η Γενική Γραμματέας της  Εταιρείας Γιολάντα ΠΑΤΕΡΑΚΗ παρουσίασε την συγγραφέα και το πολυσχιδές συγγραφικό της έργο που εκτείνεται σε μεγάλο φάσμα ενδιαφερόντων. Το νέο της βιβλίο  "ΣΤΗ ΧΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΠΥΞΙΔΑ", που εντάσσεται στα Ταξιδιωτικά της,   δεν αποτελεί ένα απλό οδοιπορικό στο νησί της Μαστίχας αλλά με μυθιστορηματικό τρόπο περιδιαβαίνει όλες τις περιοχές και στέκεται περιγραφικά στα ιδιαίτερα σημεία. Στο πόνημα αυτό, παρόλο που η ίδια η συγγραφέας δεν είναι Χιώτισσα, υπάρχει Ιστορία, Φύση,΄Ανθρωποι, αξιοθέατα. Είναι ένα βιβλίο που όταν αρχίσεις να το διαβάζεις, δεν θέλεις να σταματήσεις ούτε για νερό, αλλά να το ρουφήξεις όλο.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Δανάη Παπαστράτου γεννήθηκε στην Πάτρα αλλά από νεαρή ηλικία ήρθε στην Αθήνα και πολλές δεκαετίες πριν, εγκαταστάθηκε στην Ηλιούπολη. Σπούδασε Νομικά, Γαλλική Φιλολογία και Δημοσιογραφία στην Ελλάδα & την Γαλλία. Εργάσθηκε ως Δημοδιογράφος και Μεταφράστρια καθότι γνωρίζει Ισπανικά, Πορτογαλικά, Γαλλικά Ιταλικά και Αγγλικά. Ασχολείται με όλα τα είδη του Λόγου: Ποίηση, Πεζό, Δοκίμιο, Μετάφραση. Έχει λάβει περίπου 95 διακρίσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB