spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Επιλογή ικανών προσώπων έξω από τα κόμματα (ως υποψήφιων) για τις Δημοτικές Εκλογές
Επιλογή ικανών προσώπων έξω από τα κόμματα (ως υποψήφιων) για τις Δημοτικές Εκλογές PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.02.14

kakridonisΗ αλλαγή του Δημοτικού Κώδικα για τον τρόπο εκλογής Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων δεν έγινε!
Μπορεί όμως ως κίνηση εκσυγχρονισμού και προσπάθεια αλλαγής της πολιτικής λειτουργίας των Δήμων , να πραγματοποιηθεί από τους δημότες. Αν και μαθημένοι στην κομματική στοίχιση και πειθαρχία μέχρι τώρα, θα πρέπει να αλλάξουμε ρότα... θα πρέπει να μάθουμε να επιλέγουμε αξιολογικά ώστε οι εκλεγμένοι εκ πεποιθήσεως πλέον να κυβερνούν με σύνεση και συνεννόηση και όχι αυθαίρετα, πελατειακά και με τη δύναμη της κομματικής πειθαρχίας.
Επιλέγουμε πρόσωπα πετυχημένα και καταξιωμένα στην κοινωνία.

Πρόσωπα τέτοια ώστε η διαφάνεια και η καθαρότητα στην διαχείριση των τοπικών υποθέσεων θα είναι αποτέλεσμα συναίνεσης και συναντίληψης ανθρώπων με διαφορετική κοσμοθεωρία, που αρνούνται το κομματικό αλισβερίσι, τη συναλλαγή.

Σιγά σιγά ωριμάζουν οι συνθήκες μα περισσότερο ωριμάζουμε εμείς και όλο και πιο πολλοί φωνάζουν, προσπαθούν, δίνουν μάχες ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ξεφύγει από τον εναγκαλισμό των κομμάτων.

Βέβαια, ο κάθε ένας μας έχει τον πολιτικό του φορέα. Πιστεύει, παλεύει για την κοσμοθεωρία του. Δεν ήρθαμε από παρθενογένεση. Όλοι γνωριζόμαστε στον μικρό - μεγάλο τούτο τόπο.

Ο αιρετός όμως που υπηρετεί μόνο τις κομματικές του δεσμεύσεις αφαιρεί ευθύνες και αρμοδιότητες με επακόλουθο την αδρανοποίηση των εργαζομένων πειθήνιων σ΄αυτόν  και με φυσική κατάληξη την απαξίωση της εργασίας τους στον Δήμο.

Ο Δήμαρχος θα πρέπει να έχει αυξημένο κύρος, γνώση, εμπειρία στη διοίκηση και αποφασιστικότητα. Θα πρέπει να μπορεί να διαλέγεται, να ακούει, να διαπραγματεύεται, να συνθέτει αντίθετες απόψεις, να είναι ευρηματικός, ανοιχτόμυαλος, συνετός και κοινωνικός.

Είναι εθνική επιταγή και κοινωνική ανάγκη η συνεννόηση και η διαφάνεια.

Όπως «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη» , έτσι και ο Δήμαρχος χρειάζεται και μεγάλη ομάδα που να τον στηρίζει και να στηρίζεται σ' αυτή για την πραγμάτωση των στόχων.

Προσέχουμε στις επιλογές μας, πρέπει να είμαστε ανεπηρέαστοι από κούφιους λαϊκισμούς γιατί στην ταραγμένη εποχή μας, στη διαταγμένη κοινωνία μας εκτοξεύονται λέξεις που χτυπούν... σαν σφαίρες. Σφαίρες κατά της κοινωνίας μας και δυστυχώς ορισμένοι προμηθεύουν πολεμοφόδια!!!

                                                                        Παναγιώτης Φ. Κακριδώνης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με την Παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB