spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Νέα κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και έκτακτη ενίσχυση για τα σχολεία εξασφάλισε ο Δήμος
Νέα κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και έκτακτη ενίσχυση για τα σχολεία εξασφάλισε ο Δήμος PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.12.09

10o_dhmotikoΕγκρίθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο της Ηλιούπολης κατά την τελευταία συνεδρίαση έκτακτη επιχορήγηση 1.427.000,00€ από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) για την αντιμετώπιση επειγουσών παρεμβάσεων σε σχολεία της πόλης.
Στον ΟΣΚ είχε κατατεθεί μελέτη από την τεχνική υπηρεσία για το σύνολο των σχολείων της πόλης ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας. Μετά από ενέργειες του Δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου και του Αντιδημάρχου Γαβριήλ Αραμπατζή, κλιμάκιο του ΟΣΚ επισκέφτηκε κάποια από τα σχολεία και εγκρίθηκε το ποσό του 1.427.000,00€ για το έργο «Αναβάθμιση Σχολικών Συγκροτημάτων του Δήμου Ηλιούπολης».
Οι εργασίες για την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 10ο Δημοτικό Σχολείο στην Κάτω Ηλιούπολη συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, έργο που χρηματοδοτείται και αυτό από ΟΣΚ, ενώ εγκρίθηκε, η κατασκευή Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκης με έξι αίθουσες διδασκαλίας, στο 7ο και 21ο Δημοτικό Σχολείο προυπολογισμου 2.150.000€ καθώς και  η ανέγερση διδακτηρίου για το 4ο Λύκειο στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας με την παράλληλη εξυπηρέτηση του 4ου και 6ου Γυμνασίου Ηλιούπολης.

4o_dhmotikoΠρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γαβριήλ Αραμπατζή είχαν επισκεφθεί πρόσφατα όλα τα σχολεία του δήμου.

Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας και της εικόνας των σχολείων οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι μεγάλες γιατί τα σχολεία ήταν σε ελεεινή κατάσταση. Απόσπασμα από τα πρακτικά της 3ης συνεδρίασης του 2007 και λόγια δημοτικού συμβούλου που σήμερα είναι στην παράταξη της αντιπολίτευσης και επί δεκαέξι χρόνια διοίκηση του δήμου.  «Τα σχολεία της Ηλιούπολης -πέρα από κάποια- είναι σε ελεεινή κατάσταση. Σε ελεεινή κατάσταση! 20 χρόνια άβαφα, με εγκαταστάσεις, με κάγκελα σάπια! Αυτό είναι θέμα της Τεχνικής Υπηρεσίας... Είμαστε 20-25 χρόνια χωρίς συντήρηση......»  dscf0369

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB