spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Περιφέρεια Αττικής arrow Ημερίδα για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών-Αττικής και το Διάταγμα Προστασίας Υμηττού
Ημερίδα για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών-Αττικής και το Διάταγμα Προστασίας Υμηττού PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.07.09

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009 και ώρα έναρξης 09:30, η Νομαρχία Αθηνών θα διοργανώσει Ημερίδα με θέμα «Τοποθετήσεις Φορέων για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών-Αττικής, το Διάταγμα Προστασίας Υμηττού και τους Νέους Αυτοκινητόδρομους»
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών)- αίθουσα Ερμής (Ακαδημίας 7). Τις εργασίες της Ημερίδας θα ανοίξει ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, και θα ακολουθήσει η αναλυτική παρουσίαση του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Αθηνών- Αττικής και οι τοποθετήσεις φορέων για το σχέδιο διατάγματος προστασίας Υμηττού και για τους νέους αυτοκινητόδρομους. 

 

Για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο θα μιλήσουν η Εντεταλμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Δανάη Αντωνάκου εκ μέρους της Νομαρχίας Αθηνών, η Πρόεδρος του Οργανισμού Αθήνας κ. Αικατερίνη Συκιανάκη, ο Καθηγητής του Τομέα Χωροταξίας- Πολεοδομίας ΕΜΠ κ. Μηνάς Αγγελίδης, ο Καθηγητής του Εθνικού  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Κάλλος, ενώ θα υπάρξουν και τοποθετήσεις Δημάρχων, εκπροσώπων πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και φορέων.

Για το Σχέδιο Διατάγματος Προστασίας Υμηττού και για τους Νέους Αυτοκινητόδρομους θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Νομαρχίας Αθηνών και του Οργανισμού Αθήνας, η σύμβουλος του ΥΠΕΧΩΔΕ, μελετήτρια και υπεύθυνη για τη ΜΠΕ, κ. Στέλλα Καϊμάκη, ο συγκοινωνιολόγος κ. Δημήτριος Δημητρίου, δήμαρχοι, εκπρόσωποι πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και φορείς.

Ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Η Νομαρχία Αθηνών έχει ξεκινήσει μια σειρά πρωτοβουλιών και ημερίδων για θέματα αιχμής που απασχολούν τους πολίτες. Λίγες μέρες πριν, διοργανώσαμε την Ημερίδα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. Συνεχίζουμε, με συνέπεια την ανάδειξη θεμάτων σχετικών με το περιβάλλον. Με ανοιχτές διαδικασίες δίνοντας βήμα σε όλους τους φορείς. Η αδράνεια στα θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής οδηγεί σε τεράστια οικονομικά κόστη και σε πολύ μεγάλη επιβράδυνση της ανάπτυξης. Ή θα προχωρήσουμε στην πράσινη βιώσιμη ανάπτυξη ή θα σπαταλάμε το χρόνο μας με ατελείωτες συζητήσεις. Το περιβάλλον υποβαθμίζεται καθημερινά, ενώ σε εμάς εναπόκειται να αναστρέψουμε τα δεδομένα και να δημιουργήσουμε την Αθήνα των ονείρων μας, για να ζουν οι επόμενες γενιές σε ανθρώπινες συνθήκες.»  

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB