spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ενημερωτικό Σημείωμα από την Τεχνική Υπηρεσία για το πρώτο εξάμηνο του 2009
Ενημερωτικό Σημείωμα από την Τεχνική Υπηρεσία για το πρώτο εξάμηνο του 2009 PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.06.09
arampatzis_gabriilΔιανύοντας τη δεύτερη χρονιά στη θητεία του ως Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας και συνεχίζοντας την προσπάθεια για την ποιοτική αναβάθμιση της πόλης μας, ο Γαβριήλ Αραμπατζής θέλει να σας ενημερώσει σχετικά με την πορεία των έργων της για το πρώτο εξάμηνο του 2009.  Μελέτες έργων, θέματα σχεδίου πόλεως, έργα συντήρησης και ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων, έργα σε σχολεία, ο φωτισμός , οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι μερικά μόνο από τα θέματα τα οποία αντιμετώπισε η Τεχνική Υπηρεσία και ο αντιδήμαρχος. Τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν είναι πολλά, με  κυριότερο την έλλειψη προσωπικού, αλλά μέσα από συντονισμένες και συλλογικές προσπάθειες τα πράγματα έχουν πάρει μια σειρά και όλο και περισσότερα προβλήματα καθημερινά βρίσκουν τη λύσης τους. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη πλήθος έργων ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων. Το έργο «Ανάπλαση πάρκου Αναστάσεως» έχει παραδοθεί από τον ανάδοχο και εκκρεμεί η φύτευση από το τμήμα πρασίνου. Η ανάπλαση πλατείας 25ης Μαρτίου ολοκληρώθηκε με κυρίαρχο στοιχείο το πράσινο και όχι το μπετόν. Θα ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου το έργο Ανάπλασης πρότυπης παιδικής χαράς στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης.

Παράλληλα έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση 2.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα πράσινη ζωή στην Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Αραμπατζής Γαβριήλ επιθεωρεί το έργο ανάπλασης πεζοδρομίων.πόλη, για την ανάπλαση και βελτίωση πρασίνου των χώρων πέριξ του Αγίου Νικολάου, των πλατειών Ανεξαρτησίας, Αναγνωσταρά και Βεάκη καθώς και την εγκατάσταση πράσινης στέγης σε χώρους σχολείων. Μελέτες έχουν  συνταχθεί και έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες για χρηματοδότηση για την Αστική αναζωογόνηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και για την Περιβαλλοντική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων που περιβάλλονται επί των οδών Σαλαμίνος, Βελεστίνου, Ναυαρίνου, Κυδαθηναίων, Καλαβρύτων. Στην περιοχή Χαλικάκι όπου τα έργα έχουν σταματήσει από το 2000 σύντομα αναμένεται να υπάρξει θετική εξέλιξη για τη συνέχιση των έργων με παράλληλη εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

Μία από τις σημαντικότερες αρμοδιότητες της τεχνικής υπηρεσίας είναι συντήρηση αλλά και η κατασκευή  σχολικών κτιρίων. Στις αρχές Ιουλίου δημοπρατείται η αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 10ου Δημοτικού στην Κάτω Ηλιούπολη. Επιπροσθέτως το δημοτικό συμβούλιο έχει πάρει αποφάσεις για την ανέγερση άλλων δύο σχολείων και μίας Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων με έξι αίθουσες διδασκαλίας, ενώ για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης των μαθητών τοποθετήθηκαν 8 οκτώ νέες αίθουσες.

  Σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει από το τεχνικό συνεργείο, αλλά και από την εργολαβία συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων. Με το τέλος κάθε  σχολικής χρονιάς και  σε συνεννόηση με την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας η τεχνική υπηρεσία ιεραρχεί και θέτει προτεραιότητες ανάλογα με τις ανάγκες συντήρησης που έχουν προκύψει από τα σχολικά συγκροτήματα. Τα έργα συντήρησης και επισκευής που έχουν δρομολογηθεί για την επόμενη σχολική χρονιά από την εργολαβία του δήμου είναι συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί στον τομέα των σχολικών υποδομών είναι:

Επίσκεψη του Δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου και του Αντιδημάρχου Γαβριήλ Αραμπατζή στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης Έργα επισκευής στο κλειστό γυμναστήριο του 5ου Λυκείου και κατασκευή γηπέδου αθλοπαιδιών στα Πολυκλαδικά.

Έχει σχεδόν περατωθεί η μελέτη για την προσθήκη 6 Αιθουσών διδασκαλίας, Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και βιβλιοθήκης στο 7ο και 21ο Δημοτικό Σχολείο

Επιπλέον με απόφαση δημοτικού συμβουλίου έχει ζητηθεί από τον ΟΣΚ  η ανέγερση διδακτηρίου για το 4ο Λύκειο στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας με την παράλληλη εξυπηρέτηση του 4ου και 6ου  Γυμνασίου Ηλιούπολης.

Προχωρούν οι εργασίες αντικατάστασης καυστήρων πετρελαίου με καυστήρες φυσικού αερίου σε  σχολεία με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών.Επισημαίνεται, ότι η Τεχνική Υπηρεσία καταβάλλει προσπάθεια να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να δοθούν λύσεις για την κατασκευή του 17ου Δημοτικού Σχολείου και 9ου Δημοτικού Σχολείου.

Επίσης έχουν γίνει συναντήσεις στο Υπουργείο παιδείας αλλά και στο ΟΣΚ και έχει προταθεί για ένταξη στο κατασκευαστικό πρόγραμμα του ΟΣΚ νέο κτήριο στον αύλειο χώρο του  3ου και 16ου Δημοτικού Σχολείου με παράλληλη στέγαση του 3ου και 9ου Νηπιαγωγείου, 5 αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον αυλειο χώρο του 5ου και 20ου Δημοτικού, και την κατασκευή γυμναστηρίου στον αύλειο χώρο του 12ου Δημοτικού σχολείου.

Ο νέος παιδικός σταθμοό στην Αθηνοδώρου, ο οποίος θα λειτουργήσει τον  Σεπτέμβριο Ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός νέου παιδικού σταθμού στην Αθηνοδώρου, ο οποίος θα λειτουργήσει τον  Σεπτέμβριο, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και έχει κατατεθεί στην πολεοδομία για έκδοση οικοδομικής άδειας ενός ακόμα παιδικού σταθμού στην Αγαμέμνονος.

Σημαντικό έργο επίσης υλοποιήθηκε από την τεχνική υπηρεσία στον τομέα της συντήρησης.

Μερικά από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι η Ανακατασκευή και κατασκευή πεζοδρομίων, η Διάνοιξη πεζοδρομίων στην οδό Πατρ. Γρηγορίου, Δροσίνης η ασφαλτόστρωση οδών, η αποξήλωση αντιολισθητικών πλακών και τοποθέτηση αντιολισθητικού τάπητα, η αφαίρεση ριζών - άνοιγμα λάκκων - φύτευση δέντρων , ο καθαρισμός και συντήρηση φρεατίων αγωγών οβριών υδάτων, οι Σημειακές παρεμβάσεις σε λακκούβες, η κατασκευή θέσεων για την  τοποθέτηση των κάδων ανακύκλωσης, η κατασκευή δεξαμενής αποθήκευσης υπογείων υδάτων στο άλσος Καλαβρύτων, η διαμόρφωση κεντρικής εισόδου στο κοιμητήριο και δημιουργία κλιμάκων πρόσβασης μεταξύ των μνημάτων, η μετατόπιση αγωγού ακαθάρτων επί της οδού Ιωαννίνων και κατασκευή εξωτερικών συνδέσεων με το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται  στην συντήρηση των υπαρχουσών παιδικών χαρών. Πέρα από τις μικροεπισκευές που καθημερινά εκτελούνται από το Τεχνικό Συνεργείο του Δήμου μας, σε εξέλιξη είναι το έργο συντήρησης παιδικών χαρών και η προμήθεια οργάνων για τις υπάρχουσες παιδικές χαρές.

Εξωραϊσμός πλατειάς Θήρας Τα έργα που ολοκληρώθηκαν : η ασφαλτόστρωση τμήματος στο τέρμα της οδού Σοφ. Βενιζέλου η επέκταση αποχετευτικού αγωγού ακαθάρτων στον παράδρομο Βουλιαγμένης και στην πλατεία Αναγνωσταρά, η ανακατασκευή τμήματος αγωγού ομβρίων στην Μαρ. Αντύπα η αλλαγή ρύσεων των ομβρίων υδάτων στο αύλειου χώρου του Δημαρχείου η  ανακατασκευή αγωγών ομβρίων στην οδό Τρικάλων Επίσης έχει ολοκληρωθεί  ανακατασκευή κλίμακας και διαμόρφωση του προαυλίου χώρου της εκκλησίας στο Δημοτικό Κοιμητήριο 

Καταβάλλουμε μια σημαντική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της πόλης και δίνουμε λύσεις για την εύρυθμη κυκλοφορία και την αποφυγή ατυχημάτων. Συγκεκριμένα:

Έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με τον ΟΑΣΑ και έχει  εκπονηθεί από τους συγκοινωνιολόγους σχέδιο τροποποίησης των δρομολογίων των λεωφορείων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.  

Συντάχθηκε και ολοκληρώθηκε «Μελέτη εφαρμογής για την αναβάθμιση του Πολεοδομικού Κέντρου του Δήμου σημειακές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο κύριο οδικό δίκτυο» για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην κεντρική πλατεία και στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης εγκρίθηκε απ το Δημοτικό Συμβούλιο η μονοδρόμηση τμήματος της οδού Αρχιμήδους και η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με τις σχετική ανάπλαση στη πλατεία Παραθύρα και στην περιοχή της Αγίας Μαύρας.

Διάνοιξη και πλακόστρωση πεζοδρομιών σε κεντρικά σημεία της πόλης σε παιδικές χαρές, σχολεία και νηπιαγωγεία. Τέλος εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση για  ελεγχόμενη στάθμευση στην περιοχή του Αγ. Κων/νου,  μέτρο που επιλύει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα στάθμευσης λόγω της λειτουργίας του σταθμού του ΜΕΤΡΟ  στην περιοχή.

Η τεχνική υπηρεσία έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία και στο θέμα των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Καταρχήν εντόπισε πλήθος κεραιών, και ενήργησε άμεσα προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Πολεοδομία Αθηνών- Ε.Ε.Τ.Τ.) για τον έλεγχο της νομιμότητας τους. Οι αποφάσεις κατεδάφισης και  οι απομακρύνσεις κεραιών αποτελούν δικαίωση της στρατηγικής που ακολουθεί η τεχνική υπηρεσία προκειμένου να εχουμε συννομα αποτελέσματα χρήσιμα για τους κατοίκους, μέσα από τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες.

Τελευταία ανανέωση ( 27.06.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB