spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Η Ανακύκλωση στην Ηλιούπολη ξεκίνησε.
Η Ανακύκλωση στην Ηλιούπολη ξεκίνησε. PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.06.09
anakyklwsh_banΗ Ανακύκλωση στην Ηλιούπολη ξεκίνησε. Δώσε και εσύ στο περιβάλλον αυτό που έχει ανάγκη. Ο Δήμος μας πλέον έχει όλες τις σύγχρονες υποδομές για να μπορεί να δίνει ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ για όλους. Χρειάζεται μόνο η δική σου ενεργή συμμετοχή, το δικό σου αποτύπωμα για μία πόλη με ποιότητα ζωής. Ανακυκλώνουμε σήμερα, δίνουμε ζωή στο περιβάλλον.

anagnwstouΜήνυμα Δημάρχου

Αγαπητοί συμπολίτες,

 Ο Δήμος Ηλιούπολης ευαισθητοποιημένος   έμπρακτο σε θέματα περιβάλλοντος, ξεκίνησε ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης. Με την κίνηση αυτή θα συμβάλλουμε όλοι στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στις χωματερές και κατ' επέκταση στη βελτίωση της Ποιότητας ζωής .

Είμαι σίγουρος ότι μαζί και σε αυτή την προσπάθεια θα αποδείξουμε ότι με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας θα συμβάλλουμε καθοριστικά στην προσπάθεια για ένα καλύτερο περιβάλλον τόσο στην πόλη μας όσο και στο λεκανοπέδιο.

Για ακόμα μια φορά οι "ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ" ακολουθούν τις επιταγές των κατοίκων της Ηλιούπολης. Ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή, στόχος μας είναι η επίλυση όχι μόνο των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και η διασφάλιση ενός υψηλού βιοτικού επιπέδου διαβίωσης για εμάς, και τα παιδία μας

Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι έχουμε σχέδιο για αυτή την πόλη που γεννηθήκαμε, ζούμε και αγαπάμε. Στη συνέχεια θα βρείτε απλές συμβουλές για τους κάδους της ανακύκλωσης, που θα πρέπει όλοι να ακολουθηθούμε ώστε να βοηθήσουν το έργο αποκομιδής της Δημοτικής Αρχής.

Γιάννης Αναγνώστου 

Δήμαρχος Ηλιούπολης

 

Στην τσάντα της ανακύκλωσης ή σε οποιαδήποτε τσάντα που έχουμε στο σπίτι μας συλλέγουμε:

  • Πλαστικές συσκευασίες: (οπό αναψυκτικά, νερό, τρόφιμα, απορρυπαντικό, σαμπουάν, πλαστικές σακούλες, φιλμ περιτυλίγματος κ.α).
  • Γυάλινες συσκευασίες: (από νερό, χυμό, ποτά, βαζάκια τροφίμων, κ.α).
  • Χάρτινες συσκευασίες: (από απορρυπαντικά, χυμό, γάλα. τρόφιμα, κουτιά συσκευών, κ.α).
  • Αλουμινένιες συσκευασίες: (κουτάκια από μπύρα, αναψυκτικά, γάλα, κονσέρβες τροφίμων, καφέ κ.α).
  • Αδειάζουμε όλα τα υλικά στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Δεν ξεχνάμε:

  • Να έχουμε αδειάσει εντελώς τις συσκευασίες φροντίζοντας να μην έχουν υπολείμματα.
  • Να συμπιέζουμε, τσακίζουμε ή διπλώνουμε όσες συσκευασίες μπορούμε.
  • Να ρίχνουμε τα υλικά ανακύκλωσης χύμα στους μπλε κάδους.

ΔΕΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ.

Τα ειδικά οχήματα συλλογής αδειάζουν τακτικό το περιεχόμενο των μπλε κάδων και μεταφέρουν τα υλικά στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Εκεί, το συλλεγόμενο υλικά διαχωρίζονται, συμπιέζονται, και δεματοποιούνται. και στη συνέχεια προωθούνται στις αντίστοιχες βιομηχανίες για αξιοποίηση - ανακύκλωση.

 

Τελευταία ανανέωση ( 20.06.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB