spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Επίσκεψη Κ. Καραμανλή, Γ. Σουφλιά και Γ. Αναγνώστου στο Μετρό
Επίσκεψη Κ. Καραμανλή, Γ. Σουφλιά και Γ. Αναγνώστου στο Μετρό PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.06.09
metro_karamanlis1Το εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στον Άλιμο επισκέφτηκαν σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου, ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιάννης Αναγνώστου ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Θάνος Ορφανός, ο πρόεδρος του Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Γιώργος Γιαννής και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γαβριήλ Αραμπατζής, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πρόοδο των έργων στους νέους σταθμούς της Ηλιούπολης, Αλίμου, Αργυρούπολης και Ελληνικού

Αναφερόμενος στα έργα του ΜΕΤΡΟ, ο Πρωθυπουργός ανέφερε:  «Χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με έργα, με σημαντικά έργα, αλλάζουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Αναβαθμίζουμε συνολικότερα την ποιότητα ζωής στο Λεκανοπέδιο».
metro_karamanlis2«Την ερχόμενη άνοιξη οι Δήμοι της Ηλιούπολης, του Αλίμου, της Αργυρούπολης και του Ελληνικού θα αποκτήσουν σύγχρονους σταθμούς Μετρό. Η απόσταση από τον Άλιμο μέχρι το κέντρο της Αθήνας - από το σημείο που βρισκόμαστε δηλαδή, μέχρι το κέντρο - θα διανύεται με το Μετρό σε μόλις 12 λεπτά, ενώ σήμερα με ΙΧ αυτοκίνητο απαιτείται, σε ώρα αιχμής, ίσως και πάνω από μισή ώρα».
«Κάποιοι, μπορεί να επενδύουν συστηματικά στην άρνηση, στην ισοπέδωση και στο ψέμα. Δεν μπορούν να αλλάξουν. Έχουν μείνει πίσω, στο χθες. Όμως η Ελλάδα αλλάζει, η Ελλάδα προοδεύει, η Ελλάδα πάει μπροστά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η αλήθεια του έργου μας».
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς από την πλευρά του δήλωσε και υπογράμμισε:
«Εμείς προστατεύουμε το Περιβάλλον με έργα και όχι με λόγια. Το Μετρό αποτελεί το σημαντικότερο περιβαλλοντικό συγκοινωνιακό έργο στην Αττική και για τον λόγο αυτό δώσαμε προτεραιότητα στην ανάπτυξή του»,
metro_karamanlis«Υλοποιούμε σήμερα το μεγαλύτερο μέτωπο έργων Μετρό που έγινε στην Ελλάδα. Από τον Μάρτιο του 2004 έως σήμερα κατασκευάζουμε 26 νέους Σταθμούς Μετρό στην Αθήνα (13) και στη Θεσσαλονίκη (13). Ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ, έργο ασύγκριτο με κάθε άλλη περίοδο, διπλασιάζοντας το δίκτυο Μετρό στη χώρα».
«Έχουμε διπλασιάσει τον ρυθμό παραγωγής έργων μετρό στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προηγούμενες Κυβερνήσεις χρειάστηκαν 15 χρόνια για ένα έργο μετρό 17 χλμ., την ώρα που εμείς σε λιγότερο από 6 χρόνια (2004-2010) μελετήσαμε, δημοπρατήσαμε και θα έχουμε ολοκληρώσει μόνο στην Αθήνα ένα έργο 13 χλμ. μετρό, κατασκευάζοντας παράλληλα 9,5 χλμ. μετρό στη Θεσσαλονίκη», επεσήμανε ο κ. Σουφλιάς.

Τελευταία ανανέωση ( 04.06.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB