spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στην Ηλιούπολη.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στην Ηλιούπολη. PDF Εκτύπωση E-mail
  
02.06.09

xatzidakis_hlioupoliΣτο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη,  μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσαν για τις Ευρωεκλογές η B2 Νομαρχιακή οργάνωση και οι τοπικές οργανώσεις Ηλιούπολης.
Ο πρόεδρος της Β2 Νομαρχιακής Παρασκευάς Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιάννης Αναγνώστου, απηύθυναν χαιρετισμό και στη συνέχεια έδωσαν το λόγο στον Υπουργό ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης  και στη σημασία και την βαρύτητα των  Ευρωεκλογών του 2009 .
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης Γιάννης Αναγνώστου, ο πρόεδρος της ΚΕΔ Κώστας Φωτόπουλος, ο Δ/ντής Αστυνομίας Νοτ/κής Αττικής Ταξίαρχος Ηλίας Τσιβίκης, οι αντιδήμαρχοι Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζής, Γιάννης Μπότος, Χαράλαμπος Κολιοφώτης, οι πρόεδροι και τα μέλη όλων των Τ.Ο. Ηλιούπολης, Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης,  Βύρωνα και Ζωγράφου, στελέχη της παράταξης, εκπρόσωποι φορέων, μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας.

xatzidakis_arampatzisΣημεία ομιλίας του Υπουργού Ανάπτυξης  Κωστή Χατζηδάκη.

Οι Ευρωεκλογές του 2009 είναι εξαιρετικά διαφορετικές από όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Βρισκόμαστε στη μεγαλύτερη χρηματοοικονομική κρίση μεταπολεμικά, σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Είναι μία κρίση που ξέσπασε, γιατί η διαδικασία της Οικονομικής Παγκοσμιοποίησης προχώρησε πολύ πιο γρήγορα από την διαδικασία των αντίστοιχων πολιτικών ελεγκτικών μηχανισμών.

Δεν υπήρχαν ελεγκτικοί μηχανισμοί, με αποτέλεσμα να σκάσει αυτή η μεγάλη Τραπεζική φούσκα και τις συνέπειες αυτού του προβλήματος τις πληρώνουν οι πολίτες σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Υπήρχαν εκτιμήσεις ότι ακριβώς αυτή η κρίση, θα ήταν μία κρίση που θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στον Ευρωσκεπτικισμό, στην άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Η Ευρώπη σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία, γίνεται σημείο αναφοράς για τους πολίτες.

Είναι το λιμάνι καταφυγής για όλα τα κράτη, ιδιαίτερα τα ασθενέστερα οικονομικά. Είναι χαρακτηριστικό το εξής, ότι ενώ οι Ιρλανδοί είχανε απορρίψει την συνθήκη της Λισαβόνας, τώρα- ενώ έχουνε μπροστά τους το δεύτερο δημοψήφισμα- φαίνεται να στρέφονται ξανά προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αρνούνται τον Ευρωσκεπτικισμό.

Ταυτόχρονα η κρίση αυτή αναδεικνύει τη αλληλεξάρτηση που υπάρχει ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές οικονομίες. Σήμερα πια είναι ξεκάθαρο, ότι όταν κάποιος κρυολογεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να αρρωστήσουν, γι' αυτό και προχωρούμε όλοι μαζί μπροστά, Κεντροδεξιές και Κεντροαριστερές Κυβερνήσεις, με παρόμοια μείγματα πολιτικών, γιατί ακριβώς υπάρχει αυτή η αλληλεξάρτηση.

Ο κοινός παρονομαστής στα προβλήματα, το κοινό νόμισμα που είναι το ευρώ, το οποίο μας ενώνει και μας κάνει να ακολουθούμε παρόμοιες πολιτικές. Οι Κυβερνήσεις λοιπόν είναι υποχρεωμένες να βρουν κοινές λύσεις σε κοινά προβλήματα.

Να ακολουθήσουν ρεαλιστικές πολιτικές. Όχι μόνο οι Κυβερνήσεις όπως είπα της Κεντροδεξιάς, αλλά και Κυβερνήσεις της Κεντροαριστεράς. Όλα τα πολιτικά κόμματα, τα σοβαρά πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη. Όλοι «πλην Λακεδαιμονίων». Όλοι πλην του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου. Διότι το ΠΑΣΟΚ έχει  απόψεις λαϊκίστικες, απόψεις οι οποίες χωρίς καμία αμφιβολία αν εκτεθούν στις Βρυξέλες, θα προκαλέσουν θυμηδία.

Οι Ευρωεκλογές λοιπόν είναι μία ευκαιρία να επιβραβευθούν αυτές οι δυνάμεις. Οι δυνάμεις της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποκτά όλο ένα και μεγαλύτερη σημασία, γίνεται το δεύτερο νομοθετικό Σώμα μαζί με το Συμβούλιο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Δεν μπορούμε λοιπόν να αδιαφορούμε για την εκπροσώπησή μας. Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι στο περιθώριο, δεν μπορεί σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία να μπαίνουμε μόνοι μας στο περιθώριο.       

Η  Ν.Δ. είναι το κατ' εξοχήν Ευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδας. Είναι το κόμμα  της Ευρώπης και της κοινής λογικής. Την πενταετία που πέρασε κάναμε σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο.         

Θέλω  να σημειώσω, τη μεγάλη μεταρρύθμιση που έγινε στην Γ΄βάθμια εκπαίδευση και στην οποία σήμερα προσχωρούν και ορισμένοι  αντίπαλοί μας.  Μεταρρύθμιση που έγινε με σχέδιο και με κόπο.

Τα έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σήμερα, ενώ καρκινοβατούσαν επί ΠΑΣΟΚ, όπως το έργο της Εγνατίας ή το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε μετά από πάρα πολλά χρόνια. Η αποκρατικοποίηση της Εμπορικής, του ΟΤΕ, η εξεύρεση αξιόπιστου στρατηγικού εταίρου στον ΟΛΠ.              Οι μεγάλοι ενεργειακοί αγωγοί. Η ολοκλήρωση της μεγάλης μεταρρύθμισης της Ολυμπιακής. Είναι έργα που φέρνουν την Ελλάδα από την περιφέρεια στην καρδιά της Ευρώπης.  

Το ίδιο ισχύει και στο τομέα της κοινωνικής πολιτικής. 

Η δική μας Κυβέρνηση ήταν που αντιμετώπισε το θέμα με τα πανωτόκια.  Η δική μας Κυβέρνηση ρύθμισε το θέμα με το ΛΑΦΚΑ. Η δική μας Κυβέρνηση διπλασίασε σε πέντε χρόνια τις συντάξεις του ΟΓΑ.  Η δική μας Κυβέρνηση υπερδιπλασίασε σε πέντε χρόνια το ΕΚΑΣ.  Η δική μας Κυβέρνηση αύξησε κατά 65% το επίδομα ανεργίας.

Η δική μας Κυβέρνηση περιόρισε την ίδια την ανεργία.  Με τη δική μας Κυβέρνηση αυξήθηκε ο μέσος μισθός από το 77% στο 86% του κοινοτικού μέσου όρου.

 

Όλα αυτά  έγιναν από μία Κυβέρνηση που δούλεψε σκληρά, υπό την καθοδήγηση του Κώστα Καραμανλή και που σήμερα μπορεί να κοιτάζεις στα μάτια τους Έλληνες πολίτες και να  λέει, «εμείς την εντολή σας την τιμήσαμε».

Με τον ίδιο τρόπο προχωρούμε και για την αντιμετώπιση της κρίσης, φίλες και φίλοι. Έχουν ληφθεί πολύ συγκεκριμένα μέτρα για τους ανέργους. Έχει ανακοινωθεί ένα πολύ μεγάλο πακέτο για τη στήριξη της απασχόλησης από το αρμόδιο Υπουργείο με κύριο μέτρο, μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης. Διότι εμείς δεν μας ενδιαφέρει να επιδοτούμε απλώς τους ανέργους.

Μας ενδιαφέρει να περιορίσουμε την ανεργία.   Έχει ανακοινωθεί ένα αντίστοιχο, μεγάλο πακέτο για τη στήριξη της ελληνικής αγροτιάς, γιατί η Νέα Δημοκρατία στέκεται πάντα δίπλα στον Έλληνα αγρότη. Έχει προχωρήσει και προχωρεί το μεγάλο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ, του Ταμείου Εγγυοδοσίας.  Η πρώτη και η δεύτερη φάση για το ταμείο αυτό, που στηρίζει τις μικρές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις έχει έναν προϋπολογισμό ύψους 9,5 δισ. ευρώ.

Και επειδή καμιά φορά δεν υπάρχει συνειδητοποίηση για τους αριθμούς, θέλω να σας πω πως 9,5 δισ. ευρώ είναι το μισό Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί τις θεωρεί ότι είναι η καρδιά της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα προχωρούμε το έργο μας με διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Επενδύοντας στο αποτέλεσμα, αδιαφορούμε για την μικρόψυχη κριτική, γιατί ξέρουμε ότι αυτό που θα μας δικαιώσει είναι το έργο μας. Το αποτέλεσμα του έργου μας. Μετά τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προχωρούν αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι σε εξέλιξη ένας μεγάλος εθνικός διάλογος. Παράλληλα, συνεχίζεται η μεταρρύθμιση που έχει ξεκινήσει στον ΟΣΕ.

Μια επιχείρηση που στοιχίζει κάθε μέρα στους Έλληνες φορολογούμενους 2 εκατ. ευρώ. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κλείσουμε με θετικό τρόπο και αυτό το πρόβλημα, χωρίς να διστάσουμε για το πολιτικό κόστος.

Και παράλληλα, αναφερόμενος τώρα στα του δικού μου Υπουργείου, προχωρούμε αλλαγές και παρεμβάσεις οι οποίες θα έχουν συγκεκριμένο και θετικό αποτέλεσμα στους Έλληνες πολίτες. Ενδεικτικά αναφέρω. Προχωρούμε στην προσπάθεια για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΠΑ.

Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας και αναβαθμίζουμε τη συνεργασία μας με τη Ρωσία. Αυτές τις μέρες υπογράψαμε για τον αγωγό φυσικού αερίου SOUTH STREAM.

Πρόσφατα επίσης υπογράψαμε με τη Βουλγαρία τη συμφωνία για έναν νέο αγωγό, ο οποίος θα συνδέει τη Καβάλα με τη Βουλγαρία, αναβαθμίζοντας τη γεωστρατηγική θέση της χώρας. Ενώ προχωρούμε και στην κατασκευή νέου σταθμού υγροποιημένου αερίου στη Β. Ελλάδα, που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο οικονομικά και εθνικά τη χώρα.

 

Επίσης κάνουμε μια σειρά από παρεμβάσεις στον τομέα της Πράσινης Ενέργειας. Δεν μας αρκεί ότι τριπλασιάσαμε το ενεργειακό δυναμικό της χώρας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες μέσα σε 5 χρόνια. Θέλουμε να βρεθούμε στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Περάσαμε νόμο για τα φωτοβολταϊκά, που χαιρετίστηκε από την επενδυτική κοινότητα. Ετοιμάζουμε αντίστοιχη παρέμβαση για την αιολική ενέργεια. Αλλά θέλουμε να διαδώσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε όλη την ελληνική επικράτεια. Και γι' αυτό πρόσφατα  ανακοινώσαμε  συγκεκριμένα μέτρα για φωτοβολταϊκά στα σπίτια, στις κατοικίες και στα γραφεία.

Έχουμε τη πρωτιά στους ηλιακούς θερμοσίφωνες σ' όλη την Ευρώπη, μπορούμε να αποκτήσουμε μια ακόμα πρωτιά στα φωτοβολταϊκά.

Παράλληλα έχουμε τον κρίσιμο τομέα της αγοράς.

Ξέρετε ότι παρά αυτά που διαδίδονται από ορισμένες πλευρές και την αντιπολίτευση, ο πληθωρισμός είναι σε αποκλιμάκωση. Και η συμφωνία που κάναμε με τα super markets και όλους τους φορείς της αγοράς, τηρείται. Επιχειρείται να αμφισβητηθεί αυτή η συμφωνία. Αλλά πριν λίγες μέρες δείξαμε πολύ συγκεκριμένα στοιχεία σε πολύ συγκεκριμένα προϊόντα.

Μετά την εξέλιξη που είχαμε στο γάλα, θα δείτε ότι η αγορά θα εξελιχθεί ομαλά και στους υπόλοιπους τομείς.  Όσο και να αμφισβητούν οι δημαγωγοί την πολιτική  μας, να ξέρουν ότι τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα. Και τα γεγονότα θα τους τα υπενθυμίζουμε, τους αρέσει, δεν τους αρέσει.

Και παράλληλα, θέλω να πω και από αυτό εδώ το βήμα, ότι εμείς που είμαστε το κόμμα της ελεύθερης οικονομίας, το κόμμα που στηρίζει την επιχειρηματικότητα, θεωρούμε πως το 2009 είναι χρονιά κοινωνικής και εθνικής ευθύνης. Και αυτό δεν το λέμε μόνο στα συνδικάτα, το λέμε και στις επιχειρήσεις. Τους ζητούμε αυτοσυγκράτηση.

Και γι' αυτόν τον λόγο είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίζουμε αυτό το οποίο ξεκινήσαμε να κάνουμε.

Να κατονομάζουμε, δηλαδή επιχειρήσεις οι οποίες αισχροκερδούν.

Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, αλλά βάζουμε πάνω απ' όλα το συμφέρον του Έλληνα πολίτη, το συμφέρον του Έλληνα καταναλωτή.

Κυρίες και κύριοι, οι εκλογές έχουν από τη φύση τους το στοιχείο της σύγκρισης. Ε, λοιπόν,   αυτοί οι οποίοι σήμερα μας κάνουν κριτική για το ότι η ανεργία μέσα στη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση έχει φτάσει στο 9%, είναι αυτοί που χωρίς κρίση και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, μας παρέδωσαν μια ανεργία 11,5%.  Αυτοί που μας κάνουν σήμερα κριτική για το ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού, σε συνθήκες μιας πολύ μεγάλης κρίσης, έχει φτάσει στο 5%, είναι αυτοί που μας παρέδωσαν το έλλειμμα χωρίς κρίση στο 8%.

Αυτοί που μας κάνουν σήμερα κριτική για το δημόσιο χρέος, είναι αυτοί που όχι μόνο δημιούργησαν, αλλά τριπλασίασαν το δημόσιο χρέος από το 1981 μέχρι το 1989. Το θράσος σ' αυτή τη χώρα πρέπει επιτέλους να έχει κάποια όρια.

Κυρίες και κύριοι, ο τόπος αυτός διαχρονικά έχει πληρώσει ακριβά τους λαϊκιστές και τους δημαγωγούς. Φτάνει πια. Στις 7 Ιουνίου πρέπει να πούμε όχι στον λαϊκισμό, όχι στην ανευθυνότητα, όχι στη δημαγωγία. «Ναι» στην Ελλάδα της Ευρώπης, ναι στο εθνικό συμφέρον.

Η Ελλάδα στις 7 Ιουνίου δεν γυρίζει πίσω. Η Ελλάδα πάει μπροστά με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή.

Είμαστε πια 28 χρόνια μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουν περάσει ακριβώς τόσα χρόνια από τότε που ο Εθνάρχης και ιδρυτής αυτής της μεγάλης παράταξης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, χωρίς να λογαριάσει το πολιτικό κόστος, πήρε την απόφαση και έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Μετά από τόσα χρόνια, η Ελλάδα δικαιούται και μπορεί να είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης. Στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δε μπορούμε να ξαναγυρίσουμε σε μια Ελλάδα με αστερίσκους, με υποσημειώσεις. Μια Ελλάδα που γκρινιάζει, μια Ελλάδα αυτιστική, μια Ελλάδα που είναι στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς θέλουμε μια Ελλάδα που θα πρωτοπορεί, μια Ελλάδα που θα συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις. Μια Ελλάδα που θα είναι στην πρωτοπορία της ευρωπαϊκής οικοδόμησης.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αυτή την παρακαταθήκη είμαστε αποφασισμένοι όλες και όλοι να τιμήσουμε.

 

Με πρωτοπόρο τον Αρχηγό μας, τον Πρωθυπουργό μας, τον Κώστα Καραμανλή, θα δώσουμε με ψηλά το κεφάλι ακόμα μία φορά μία δύσκολη μάχη. Και αυτή την μάχη θα την κερδίσουμε.

Θα την κερδίσουμε γιατί θα επικρατήσουν οι ιδέες μας, γιατί θα κερδίσει το φιλότιμο και η καρδιά του νεοδημοκράτη.

Όλοι μαζί με τον Καραμανλή για μία μεγάλη νίκη στις 7 Ιουνίου.

Τελευταία ανανέωση ( 25.09.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB