spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Θεσμικό πλαίσιο για τις παιδικές χαρές
Θεσμικό πλαίσιο για τις παιδικές χαρές PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.05.09
Το νέο θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές των παιδικών χαρών, με στόχο- μεταξύ άλλων- την προστασία των παιδιών που παίζουν εκεί από τυχόν ατυχήματα, εξαγγέλθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο.
Στόχος του νέου θεσμικού πλαισιού είναι η προστασία των παιδιών που παίζουν στις παιδικές χαρές, αλλά και η ενίσχυση των δήμων προκειμένου να ανακατασκευάσουν αλλά και να δημιουργήσουν νέες παιδικές χαρές.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος στόχος της ενέργειας είναι να εκπληρώσει η πολιτεία το στοιχειώδες χρέος της απέναντι στα παιδιά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και να μεριμνήσει για τα παιδιά των μεγάλων αστικών κέντρων, ώστε να ψυχαγωγούνται σε σύγχρονες παιδικές χαρές που τηρούν τις διεθνείς προδιαγραφές ασφάλειας.

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο οι παιδικές χαρές γίνονται πιο ασφαλείς, αποκτούν καθίσματα για τους συνοδούς και κυρίως πιστοποιούνται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης.

Τα χρήματα που θα λαμβάνουν οι δήμοι για το σκοπό αυτό ενδεικτικά αναφέρουμε ότι θα κυμαίνονται: για την ανάπλαση μιας υφιστάμενης παιδικής χαράς 400 περίπου μέτρων έως και 50 χιλιάδες ευρώ, ενώ για την δημιουργία μιας νέαςπαιδικής χαράς αντίστοιχων μέτρων θα δίνεται το ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, εκ μέρους και των πολιτών αλλά και της ΚΕΔΚΕ, ευχαρίστησε τον υπουργό αλλά επανέφερε και το αίτημα που έχει ήδη υποβάλει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την τοποθέτηση κάμερας στις παιδικές χαρές.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB