spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow 2η Ομιλία του Γ Κύκλου εκδηλώσεων του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α)
2η Ομιλία του Γ Κύκλου εκδηλώσεων του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α) PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.05.09

opsa_logoΜε την  συμμετοχή πολλών και -ιδιαίτερα ενεργών-  πολιτών και κυρίως νέων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας  27-4-09- στην Ηλιούπολη η 2η Ομιλία του Γ Κύκλου εκδηλώσεων του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης(Ο.Π.Σ.Α) με θεματική ενότητα :

«Διοίκηση Δήμων και Κοινοτήτων. – Όργανα και αρμοδιότητες»

Στη διάρκεια της εκδήλωσης-ομιλίας αναπτύχθηκαν τρεις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις με αξιόλογους ομιλητές, τους οποίους παρουσίασε η κυρία Άννα Παπαϊακώβου, Δικηγόρος, ιδρυτικό μέλος του Oμίλου

Συγκεκριμένα:                                                

Την πρώτη εισήγηση με θέμα :

Α.  «Συνεργασία Δήμων κυρίως σε θέματα υπερτοπικής σημασίας.

Ρύθμιση κυκλοφορίας – Δημοτική συγκοινωνία.

Τοπικά συμβούλια πρόληψης παραβατικότητας .

Δημοτικά και Κοινοτικά γραφεία ενημέρωσης για την απασχόληση.» ανέπτυξε ο κ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δήμαρχος Αιγάλεω και Πρόεδρος Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ),  ο οποίος τόνισε την ανάγκη για στενή διαδημοτική συνεργασία κυρίως σε θέματα υπερτοπικής σημασίας (συγκοινωνία , πολεοδομικά, Σχολεία, Πολιτισμικά κ.α.) Τόνισε ιδιαίτερα ότι όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να είναι πέρα και πάνω από κομματικές αποχρώσεις. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να χρηματίζεται.  

            Την  δεύτερη εισήγηση με θέμα :

      Β.  «Αρμοδιότητες Προέδρου Κοινότητας και Κοινοτικού Συμβουλίου.

Δημοτική αποκέντρωση, Δημοτικά και Τοπικά Διαμερίσματα».

ανέπτυξε ο κύριος  ο κ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

Νομικός , π. Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και π. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε την αναγκαιότητα συνεργασίας σε περιφερειακό επίπεδο με τόνωση στο κύτταρο της Αυτοδοιήκησης που λέγεται κοινότητα με την επισήμανχη ότι θα προτιμούσε όλες οι κοινότητες να γίνουν ισχυροί Δήμοι με συνενώσεις και ότι άλλο χρειάζεται. Μίλησε για τον εθελοντισμό και τη σημασία του καθώς και για τη σημασία της αποκέντρωσης .        Την  τρίτη εισήγηση με θέμα :
«Αρμοδιότητες Δημάρχου, Αντιδημάρχου, Δημοτικού Συμβουλίου και Δημαρχιακής Επιτροπής». ανέπτυξε ο κύριος 

ΑΡΓΙΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ π. Δήμαρχος Υμηττού, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας Αδελφοποιημένων Πόλεων και Περιοχών της Μεσογείου. Αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  καθώς και για τον ρόλο του Δημάρχου ,τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά του τονίζοντας ταυτόχρονα το ρόλο του και την εμπιστοσύνη που οφείλει να επιδεικνύει η κεντρική εξουσία στην Αυτοδιοίκηση ως μια εξουσία αποκεντρωμένη που ασκείται κοντά στο πολίτη και το πρόβλημά του.

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεών τους οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις των καταρτιζομένων και άλλων ενεργών πολιτών που παρακολουθούν συστηματικά τις Ομιλίες-Συζητήσεις του Ο.Π.Σ.Α.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί επίσημοι . 

Συντονιστής της ομιλίας-συζήτησης ήταν ο πρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α  κ. Γεωργάκης Θεόδωρος, π. Δήμαρχος Ηλιούπολης, ο οποίος δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο τρίπτυχο «Πόλη - Πολίτης - Πρόβλημα» αναφέρθηκε στο ρόλο του Ο.Π.Σ.Α ως δημιουργού «Τράπεζας Στελεχών» ικανών για να υπηρετήσουν αποτελεσματικά την Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού.

Η επόμενη Ομιλία-Συζήτηση του Ο.Π.Σ.Α., στην οποία θα αναπτυχθεί η Θεματική ενότητα: ‘Δημοτικές και Κοινωνικές Αρχές, Εκλογή Έλεγχος του κύρος των εκλογών’ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009 και ώρα 18:30, επίσης στην αίθουσα του ΟΠΕ (Μαρίνου Αντύπα 86, Ηλιούπολη).

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB