spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ερώτηση στη Βουλή του Κ. Γείτονα για το Π.Δ. Υμηττού
Ερώτηση στη Βουλή του Κ. Γείτονα για το Π.Δ. Υμηττού PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.04.09
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις Δήμων, κατοίκων και φορέων στο σχέδιο του νέου ΠΔ για τον Υμηττό. Με το σχέδιο αυτό, όπως είχα αναφέρει σε επίκαιρη Ερώτησή μου (560/20/02/2009) -και μάλιστα μετά τις προ μηνών αποκαλύψεις για το όργιο αυθαιρεσιών- η πολιτεία αντί, ως όφειλε, να ενισχύσει θεσμικά την προστασία του Υμηττού, τουναντίον αποδυναμώνει τον δασικό του χαρακτήρα και ανοίγει νέα παράθυρα  για αυθαιρεσίες... ... Επιπρόσθετα, μετά την ανακοίνωση του κ. Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, για τρίτη φορά, της προώθηση του έργου «Νέοι Αυτοκινητόδρομοι Αττικής», καινούριες κινητοποιήσεις έχουν αρχίσει. Καθώς αφορά μεταξύ άλλων, σε επεκτάσεις και νέα έργα, σε ευαίσθητες μάλιστα περιβαλλοντικά και οικιστικά περιοχές όπως του Υμηττού. Χωρίς να υπάρχει μάλιστα καμία μελέτη για το χωροταξικό σχεδιασμό των περιοχών και την ένταξη των νέων έργων, καθώς και ιδιαίτερα την εναρμόνισή τους με το ΠΔ προστασίας του Υμηττού».

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

  1. Τι προτίθεται τελικά να κάνει για να ενισχύσει θεσμικά την περιβαλλοντική προστασία του Υμηττού και να κλείσει κάθε παράθυρο αυθαιρεσίας.  
  2. Πώς εντάσσονται τα νέα οδικά έργα στο χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής και πώς εναρμονίζονται ιδιαίτερα με το Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού.
  3. Πώς συνδυάζονται τα έργα με την ανάπτυξη μέσων σταθερής τροχιάς, απαραίτητων για την αποτροπή νέας συμφόρησης από την χρήση αυτοκινήτων. 
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB