spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Σύσκεψη για τις διαφημιστικές πινακίδες
Σύσκεψη για τις διαφημιστικές πινακίδες PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.03.09
Ευρεία σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών με θέμα τα προβλήματα στην οδική ασφάλεια από την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων στις οδούς.
Όπως έγινε γνωστό, στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να συσταθεί ολιγομελής Επιτροπή αποτελούμενη από δύο εκπροσώπους του υπουργείου Εσωτερικών, έναν του ΥΠΕΧΩΔΕ, έναν της ΚΕΔΚΕ και έναν του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σκοπός της Επιτροπής θα είναι να εξετασθούν ενδελεχώς όλες οι παράμετροι του προβλήματος και εντός ρητής προθεσμίας δύο μηνών, να υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση.
Στην πρόταση θα προδιαγράφεται το πλαίσιο των όρων και των προϋποθέσεων της νόμιμης προβολής διαφημίσεων στις οδούς και θα προβλέπονται οι συνέπειες και οι κυρώσεις για τους παραβάτες, καθώς και τα διοικητικά μέτρα (πρόστιμα, αφαίρεση αδειών) που θα λαμβάνονται σε βάρος των υπόχρεων. Θα καθορίζεται ακόμη η διαδικασία αφαίρεσης, εξάλειψης ή θέσης εκτός λειτουργίας των διαφημίσεων και των επιγραφών, ο φορέας που θα ενεργεί, καθώς και η υποχρεωτική δαπάνη που θα καταλογίζεται στους υπαίτιους (νομικά ή φυσικά πρόσωπα).
Μετά το πέρας των εργασιών της Επιτροπής, το πόρισμα θα τεθεί υπόψη των εκπροσώπων των υπηρεσιών και φορέων, όπως αυτοί συμμετείχαν στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB