spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ενημέρωση για την Περιφερειακή στην Αργυρούπολη
Ενημέρωση για την Περιφερειακή στην Αργυρούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.03.09
Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009 και ώρα 18:00 στο πολιτιστικό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» η δημοτική αρχή Αργυρούπολης καλεί σε ανοιχτό Δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθεί το ζήτημα της Περιφερειακής λεωφόρου Υμηττού. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος αναφέρει: «Δόθηκαν στην δημοσιότητα τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για τα νέα οδικά έργα στην Αττική. Πρόκειται για ένα αυτοκινητόδρομο συνολικού μήκους 62,3 Κm. Ο αυτοκινητόδρομος αποτελεί τμήμα του εξωτερικού περιφερειακού δακτυλίου της Αθήνας. Προβλέπεται η κατασκευή 9 γεφυρών συνολικού μήκους 1.503 m και 14 κόμβων και 8 ημικόμβων. Το μήκος των υπογείων χαράξεων ανέρχεται συνολικά σε 21.695 m.

Με τον κοινό μας αγώνα, κάτοικοι, φορείς και Δήμος όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε να ανατρέψουμε όλους τους σχεδιασμούς του ΥΠΕΧΩΔΕ που και στο παρελθόν αλλά και τώρα διχοτομούσαν την πόλη μας, κατέστρεφαν τον Υμηττό, υποβάθμιζαν την ποιότητα της ζωής μας.

 Με τις νέες μελέτες του υπουργείου, υπάρχουν πιο βελτιωμένες προτάσεις σε σχέση με τον Υμηττό, η σήραγγα που προβλεπόταν στην καρδιά του βουνού μας, που μαζί με τον 3 όροφο κόμβο θα κατέστρεφε όλη την πλαγιά καταργήθηκε.  Ο δρόμος που στο μεγαλύτερο μήκος του, προβλεπόταν υπέργειος η σε όρυγμα, σήμερα προτείνεται υπόγειος σε όλο του το μήκος εκτός από δύο ανοίγματα των 150 μέτρων στο ύψος του νεκροταφείου και κοντά στο παλαιό λατομείο.
Προβλήματα μεγάλα θα υπάρξουν στους τρείς κόμβους σύνδεσης, που περιχαρακώνουν την πόλη μας, στο τέλος της Λ. Κύπρου, στην Αργυρουπόλεως στα όρια με την Ηλιούπολη και στην Αλεξιουπόλεως στην συμβολή της με την Λ. Βουλιαγμένης.

ΚΟΜΒΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΚΟΜΒΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

 

Ο Κόμβος της Λ. Βουλιαγμένης, αποτελεί ένα σύνθετο και μεγάλο έργο. Γίνεται  μια τεράστια παρέμβαση στην Λ. Αλεξιουπόλεως με την κατασκευή πρόσθετου παράδρομου, την διαπλάτυνση  της υφιστάμενης γέφυρας, την κατασκευή επίγειου  κόμβου μέσα στον παρακείμενο χώρο της βάσης που θα εφάπτεται με τα σπίτια της Αγ. Παρασκευής του Ελληνικού.

Στον χώρο αυτό εκατοντάδες δέντρα θα κοπούν, θα δημιουργηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα, τα καυσαέρια κα η ηχορύπανση θα κάνουν την ζωή των κατοίκων αφόρητη. Είναι φανερό ότι ο κόμβος γίνεται για να εξυπηρετεί το σχεδιαζόμενο «επιχειρηματικό κέντρο», που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο του Μητροπολιτικού πάρκου Ελληνικού, που προωθεί η κυβέρνηση, παρά τις αντιδράσεις των Δήμων και των φορέων της Αττικής.

Αντίθετα θα μπορούσε να κατασκευαστεί ανισόπεδος κόμβος μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου κοντά στον χώρο της πρώην Αμερικανικής βάσης αντί του κόμβου Βουλιαγμένης, που θα εξυπηρετούσε τους ερχόμενους από την Γλυφάδα και δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα στους κατοίκους της Αγ. Παρασκευής.  

Η.Κ  Λ. ΚΥΠΡΟΥ

Στο τέλος της Λ. Κύπρου στην συμβολή με την οδό Αφροδίτης, στο χώρο του πάρκου, που σχεδιάζουμε  να αναπλάσουμε μαζί με τον Δήμο Ελληνικού, θα κατασκευαστεί επιφανειακός ημικόμβος από τον οποίο θα εισέρχονται τα αυτοκίνητα στην Περιφερειακή Υμηττού.
Η κυκλοφοριακή μελέτη προβλέπει ότι η κίνηση στην Λ. Κύπρου θα μειωθεί, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι στο σημείο του κόμβου θα υπάρξει κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Τα αυτοκίνητα από την Άνω Γλυφάδα, Βούλα αλλά και από την Αργυρούπολη θα κινούνται, τόσο  στην είσοδο στον κόμβο όσο και στην έξοδο και θα δημιουργήσουν κυκλοφοριακά προβλήματα.
Το καυσαέριο, η ηχορύπανση και οι  συνθήκες ζωής των κατοίκων της περιοχής θα είναι αφόρητες. Ενώ θα κοπούν περισσότερα από τα 130 πεύκα που προβλέπει η μελέτη. 

Η.Κ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Στα όρια Αργυρούπολης και Ηλιούπολης, δημιουργείται επιφανειακός κόμβος μέσω του οποίου με σήραγγες τα οχήματα θα οδηγούνται στον υπογειοποιημένο κόμβο κάτω από το Κ.Υ.Τ. και θα κινούνται με κατεύθυνση προς τον κόμβο Σακέτα στον Βύρωνα και στην Αττική οδό. 
Στον επιφανειακό κυκλικό κόμβο, θα συγκεντρώνονται πολλά οχήματα από την Ηλιούπολη και την Αργυρούπολη που θα δημιουργήσουν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Γνωρίζετε την προσπάθεια μας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους μας. Χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε λογής συμφέροντα και  στους καταπατητές της δημόσιας γης. Αγωνιζόμαστε για να γίνει ο χώρος  του πρώην αεροδρομίου μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πρασίνου, χωρίς εμπορικά κέντρα και οικιστική ανάπτυξη. 

Ο Υμηττός αποτελεί την ανάσα της πόλης μας, αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας. Με την νέα μελέτη μειώθηκαν κατά πολύ οι συνέπειες από την διέλευση της Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού.

Οι κόμβοι εισόδου και εξόδου της περιφερειακής λεωφόρου θα αναστατώσουν την περιοχή μας.  Τις ώρες αιχμής τα αυτοκίνητα θα διασχίζουν και πάλι τον αστικό ιστό της πόλης μας. Έχει στατιστικά αποδειχθεί ότι οι κινήσεις στους κόμβους σύνδεσης της υπάρχουσας Αττικής Οδού, έχουν αυξηθεί κατά 30% με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στα οδικά δίκτυα των δήμων.

Βασική θέση του Δήμου μας, είναι η ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ιδιαίτερα των Μέσων Σταθερής Τροχιάς. Θα πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι ο σχεδιασμός και η επέκταση μόνο αυτοκινητόδρομων και όχι των μαζικών μέσων μεταφοράς οδηγεί σε αδιέξοδα αφού έτσι εξωθούνται οι πολίτες στην αγορά όλο και περισσότερων αυτοκινήτων και οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο.

Εκπρόσωποι του ΥΠΕΧΩΔΕ, αναμένεται να ενημερώσουν για τις μελέτες και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων και των πολιτών στα πλαίσια της διαβούλευσης με το Υπουργείο».

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB