spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση για την κατανομή της ΣΑΤΑ
Υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση για την κατανομή της ΣΑΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.02.09
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) κατανέμεται ποσό 1.107.500.000 ευρώ της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σ.Α.Τ.Α.) έτους 2009, που αφορά τη χρηματοδότηση επενδυτικών δραστηριοτήτων των Ο.Τ.Α. α' βαθμού.
Την ΚΥΑ υπογράφουν οι υφυπουργοί Εσωτερικών Θανάσης Νάκος και Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Μπούρας και Νίκος Λέγκας.
Το παραπάνω ποσό είναι αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2008 κατά 362.000.000 ευρώ. Η Κ.Υ.Α. προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατανομή ποσού ύψους 712.190.000 ευρώ σε όλους τους Ο.Τ.Α. της χώρας και τους Αναπτυξιακούς Συνδέσμους, για την κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο σε σχέση με τα 472.350.000 ευρώ που διατέθηκαν το 2008, κατά 51%. Αυτό οφείλεται στην καταβολή των τριών δόσεων από τα 250.000.000 ευρώ, που είχαν συμφωνηθεί ως έκτακτη οικονομική βοήθεια των δήμων.

Η κατανομή γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια, που αποτελούν συνάρτηση του αριθμού των δημοτικών διαμερισμάτων, του δείκτη προβληματικότητας (ενισχύονται οι ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι), ενώ σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες, λαμβάνουν υπόψη τον πληθυσμό και τη μεταβολή του, την έκταση, το ΑΕΠ και την ανεργία. Η διάθεση του παραπάνω ποσού γίνεται σε 4 δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων θα δοθεί τον Μάρτιο.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος δήλωσε: «Η κυβέρνηση, παρά την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, τηρεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της και συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο να μπορέσουν οι Ο.Τ.Α. να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που αντιμετωπίζουν, προς όφελος του συνόλου των πολιτών».
Τελευταία ανανέωση ( 26.02.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB