spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Βασιλόπιτα …… σκέτη μαγεία…. από το Σύλλογο Μεσοτοπιτών
Βασιλόπιτα …… σκέτη μαγεία…. από το Σύλλογο Μεσοτοπιτών PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.02.09
Η πρώτη μαζική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Μεσοτοπιτών για φέτος, ήταν η κοπή της βασιλόπιτας όπου οι βασικοί «προσκεκλημένοι» και «τιμώμενοι» στην αίθουσα ήταν τα παιδιά. Η προσέλευσή τους μεγάλη, αφενός για την «άφιξη» του Άγιου Βασίλη και αφετέρου για την παρουσία του Μεσοτοπίτη Πάνου Χρ. Πιπίνη που ήρθε για να τα διασκεδάσει αφιλοκερδώς με ταχυδακτυλουργικά κόλπα. Έτσι η φετινή εκδήλωση είχε έναν άλλο ξεχωριστό και ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ήταν μαγική με όλη τη σημασία της λέξης... Τα παιδιά αφού πρώτα είπαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς μαζεύτηκαν αμέσως κοντά του, ενώ οι μεγαλύτεροι απολάμβαναν το θέαμα από τις θέσεις τους. Πολλά τα "νούμερα" που έκανε, πολλά και τα σύνεργά του - ένας λαγός, ένα περιστέρι, μαγικά κορδόνια και κρίκοι και πολύχρωμες κορδέλες, ενώ πολλά ήταν και τα χαμόγελα στα χείλη των παιδιών και η έκπληξη στα μάτια τους.

Το καλωσόρισμα και οι ευχές για ειρηνικό και ευτυχισμένο 2009 έγιναν από τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεκτάριο Βακάλη ο οποίος αφού ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί, κάλεσε τον Φώτη Βασίλογλου να παρουσιάσει, ντυμένος βρακάς, το έθιμο του μεσοτοπίτικου "ποδαρ'κού". Έκανε αναφορά στην πέτρα, στο ρόδι, στο νερό και στο δέντρο της ελιάς - σύμβολα αντοχής, ευτυχίας και δύναμης, κλείνοντας με ευχές για τον καινούριο χρόνο. Ο Άγιος Βασίλης πιστός και φέτος στο ραντεβού του και τυπικός στα καθήκοντά του με το ζεστό του χαμόγελο μοίρασε τα πολλά και σημαντικά δώρα που είχε αγοράσει ο σύλλογος για τα παιδιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  οι κ.κ. Κώστας Γείτονας βουλευτής Αθηνών, Στρατής Κόρακας τέως βουλευτής Λέσβου και ευρωβουλευτής, Μανώλης Γλέζος τέως βουλευτής και ευρωβουλευτής, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και Κώστας Χαρίσης δήμαρχος και αντιδήμαρχος Δάφνης, Κώστας Κονδύλης και Νίκος Αρβανίτης Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλιούπολης, ενώ πολλοί ήταν και οι πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων του νησιού καθώς και εκπρόσωποι μαζικών φορέων. 

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με την καθιερωμένη  εκδήλωση, για πρώτη φορά στο πλοίο της ANEK lines «ΛΙΣΣΟΣ», γιορτάσαμε και φέτος την είσοδο του νέου έτους και κόψαμε την πίτα της ΟΛΣΑ, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009 το μεσημέρι, στο λιμάνι του Πειραιά.

Η συμμετοχή των συμπατριωτών μας, αλλά και των Προέδρων και μελών Διοικητικών Συμβουλίων καθώς και αντιπροσώπων των Συλλόγων ήταν μεγάλη.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι: κ. Πάνος Καμμένος Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Τραγάκης Γενικός Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης βουλευτής Ν. Λέσβου, κ. Νίκος Σηφουνάκης βουλευτής Ν. Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την ανέγερση του Παλλεσβιακού Πνευματικού Κέντρου «Μίλτης Παρασκευαΐδης», κ. Στρατής Κόρακας πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Συλλόγων κ. Αργύρης Κοκκινάκης και η Γραμματέας της ίδιας Ομοσπονδίας κ. Μαρία Θωκταρίδου, οι ζωγράφοι Στρατής Αθηναίος, Ελένη Βρανά και  Σοφία Τατά, οι λογοτέχνες Γιώργος Τσαλίκης, Γιάννης Χατζηβασιλείου, Στρατής Δουκάκης, Λενέτα Στράνη και ο ηθοποιός Μπάμπης Αλατζάς. Από την ΑΝΕΚ μας τίμησε με την παρουσία της πολυμελής αντιπροσωπεία με  επικεφαλείς τον Διευθυντή Εμπορικής Εκμετάλλευσης και τον Αρχιπλοίαρχο κ.κ. Σαλβαράκη και Αγγελιδάκη.

Μηνύματα έστειλαν ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αν. Παπαληγούρας, ο Νομάρχης Λέσβου Π. Βογιατζής και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Ν. Γιακαλής.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε o Γεν. Γραμμ. της Ο.Λ.Σ.Α. κ. Νίκος Παπαϊωάννου και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος κ.. Χριστόδουλος Τσακιρέλλης ο οποίος αφού μετέφερε στους παρευρισκόμενους τις ευχές του Δ.Σ, αναφέρθηκε σε τρέχοντα θέματα, στις δραστηριότητες της ΟΛΣΑ και στο Παλλεσβιακό Πνευματικό κέντρο «Μίλτης Παρασκευαΐδης».

Επίσης παραβρέθηκε και χαιρέτησε την εκδήλωση ο παπά Στρατής Δήμου από το Κεράμι (Λέσβου), ο οποίος έχει αναλάβει σημαντική πρωτοβουλία στην περίθαλψη των οικονομικών και κοινωνικών μεταναστών οι οποίοι φτάνουν κάθε μέρα από τα μικρασιατικά παράλια και συνεργάζεται με την ΟΛΣΑ  η οποία στηρίζει την προσπάθειά του.,

Στη συνέχεια έγινε η κοπή της πίτας και το φλουρί, το οποίο αντιστοιχούσε σε ένα λεύκωμα για το Αιγαίο, έτυχε στον σύλλογο της Πέτρας.

Το γλέντι και ο χορός κράτησαν μέχρι το απόγευμα. Οι συμπατριώτες μας μουσικοί: Δημήτρης Κοφτερός, Παναγιώτης Αγιακάτσικας, Γρηγόρης Βασίλας, Βαγγέλης Σαραντίδης και Κώστας Καλδέλλης δημιούργησαν κλίμα πραγματικού Μυτιληνιού πανηγυριού.

Σ΄αυτό βοήθησε και το ούζο που όπως πάντα μας το πρόσφερε η ΕΠΟΜ και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Επίσης ευχαριστούμε τους παρακάτω, οι οποίοι μας πρόσφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά: την ΑΝΕΚ lines, το ούζο «ΣΜΥΡΝΙΩ», το ταξιδιωτικό γραφείο  «Μιχαλάκης Travel» (Πειραιά), το ουζερί «Η ΛΕΣΒΟΣ», το LESVOS SHOP ((Αθήνας), τον Γιάννη Τριανταφύλλου, τη Σούλη Τσαλίκη (Ξενοδοχεία Μόλυβος I & II), το οινοποιείο Μαυρομάτης (Αρίσβη Λέσβου),την Ελένη Βρανά, τη Στέγη Θεόφιλου, το Αναγνωστήριο Αγιάσου, τις εκδόσεις Φιλιππότης, την Λενέτα Στράνη, τον Άρη Ταστάνη, τον Τάκη Ιορδάνη, την Μητρόπολη Μυτιλήνης,  τους συλλόγους, Αγιασωτών, Βρισαγωτών, Καλλονιατών, Καπιωτών, Μεσοτοπιτών, Πολυχνιατών, Πλωμαριτών και Σκαλοχωριτών.

Ιδιαίτερα, τέλος, εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στην ΑΝΕΚ και στον πλοίαρχο Διαμαντή Παπαγεωργίου που μας πρόσφερε τους φιλόξενους χώρους του πλοίου «ΛΙΣΣΟΣ», τα υπέροχα κρητικά εδέσματα, ποτά, αναψυκτικά κλπ καθώς και στο προσωπικό του πλοίου που με επικεφαλής τον Αρχιθαλαμηπόλο κ Άλκη Σμπυράκη έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να περάσουμε όλοι μας αυτή την υπέροχη ημέρα. Όλοι όσοι παραβρέθηκαν σ΄αυτή την εκδήλωση της ΟΛΣΑ έφυγαν εντυπωσιασμένοι με την απαράμιλλη κρητική φιλοξενία και περιποίηση της ΑΝΕΚ του καπετάνιου και του πληρώματος!

Και του χρόνου!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB