spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης - Απάντηση σε δημοσίευμα
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης - Απάντηση σε δημοσίευμα PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.02.09

Αγαπητέ κ. Παρθενάκη,

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα σας κείμενο του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νίκου Αρβανίτη, ο οποίος σχολιάζει το έργο της Δημοτικής Αρχής. Δυστυχώς, θεωρούμε ότι ο μηδενισμός του έργου μας και η κακοπροαίρετη κριτική του κ. Αρβανίτη γίνεται καθαρά για μικροπολιτικούς λόγους και όχι για αγάπη για τον πόλη μας, όπως θέλει να δείχνει.
Ο κ. Αρβανίτης κάνει λόγο για αδράνεια και ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής. Τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της, όμως, αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο και όχι ότι «συμβιβάζεται με το πεπρωμένο και την κακιά μας μοίρα», όπως αναφέρει.

Άραγε το νέο ΚΕΠ και το νέο ΚΑΠΗ, το οποίο εγκαινιάστηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή, η μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για τους πολυτέκνους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες και η μείωση των τροφείων  στους παιδικούς σταθμούς μέχρι και 30%, το συμμάζεμα του ελλείμματος των 8 εκατομμυρίων ευρώ, ο χώρος δωρεάν στάθμευσης στην Μαρίνου Αντύπα, οι έγκαιρες τεχνικές επεμβάσεις στα σχολεία της πόλης, η έναρξη κατασκευής των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων -στο μέτρο που μας επιτρέπει ο νόμος, αφού αρμόδια είναι η Νομαρχία Αθηνών, οι αναπλάσεις των παιδικών χαρών, των πλατειών και των πεζοδρομίων, η αναμόρφωση των εγκαταλελειμμένων αλσυλλίων, το μεγάλο έργο αντιπυρικής προστασίας στον Υμηττό, η λειτουργική αναμόρφωση του Θεάτρου Άλσους, το γήπεδο μπάσκετ επί των οδών Τυρταίου και Διονύσου και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κολυμβητήριο, είναι ένδειξη αδράνειας ή κίνηση εντυπωσιασμού;  Μάλλον τίποτα από τα δύο.

Για τη νέα Περιφερειακή Υμηττού, από την πρώτη στιγμή, η Δημοτική Αρχή είχε επισημάνει την αναγκαιότητα κατασκευής του συγκεκριμένου οδικού άξονα για τη διευκόλυνση των δημοτών, αλλά και την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Ηλιούπολης. Ωστόσο, θεωρείται αναγκαίο, ο κόμβος της νέας αυτής οδού να μην γίνει στην αρχή της Σοφοκλή Βενιζέλου, όπως προοριζόταν από το ΥΠΕΧΩΔΕ, αφού η πόλη μας θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο. Πρόσφατα, ο Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου μίλησε με τον κ. Σουφλιά -και δεν τον περιμένει δύο χρόνια όπως ισχυρίζεται ο κ. Αρβανίτης, του εξέφρασε τις απόψεις του και μπορεί να διαβεβαιώσει τους Ηλιουπολίτες  πως ο κόμβος τελικά δεν θα γίνει εκεί που είχε αρχικά σχεδιαστεί. Η πόλη δεν πρόκειται να διχοτομηθεί. Ειδικοί μελετητές θα ψάξουν για εναλλακτικές λύσεις και θα συζητήσουμε περαιτέρω πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις. Και φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι η νέα αναθεωρημένη κυκλοφοριακή μελέτη, θα εξαρτάται απόλυτα από τον τελικό σχεδιασμό της Περιφερειακής Υμηττού.

Σχετικά με τη δημόσια περιουσία, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να προσάπτεται στη Δημοτική Αρχή κατηγορία. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση, θέλησε να αναδείξει και πάλι την υπόθεση που τόσα χρόνια ήταν στην αφάνεια, με τους όποιους κινδύνους εγκυμονούσε αυτό. Δικαστικά, οι αγώνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε κληρονόμους Νάστου, απόφαση που μας δικαιώνει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Πρόσφατα, έγινε δυναμική παρέμβαση στην Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών, καταθέτοντας 134 φακέλους με τα καταγεγραμμένα ακίνητα που διεκδικούνται από τους ιδιώτες. Και να είναι σίγουροι όλοι πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί κανείς από τον αγώνα, μέχρι την τελική δικαίωση.

Αναφορικά με τα σχολεία, πέρα από τα έργα συντήρησης που για πρώτη φορά γίνονται έγκαιρα, μπορούμε ενδεικτικά να σας αναφέρουμε την εξέλιξη των διαδικασιών για την προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, τα έργα επισκευής στο κλειστό γυμναστήριο του 5ου Λυκείου, την κατασκευή γηπέδου αθλοπαιδιών στα Πολυκλαδικά Λύκεια, την κατασκευή 1ου Παιδικού Σταθμού οδού Αθηναδώρου, καθώς και την εξέλιξη της διαδικασίας σύνδεσης των σχολείων με φυσικό αέριο. Επίσης, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κατασκευή δύο νέων βρεφονηπιακών σταθμών και πολύ σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση για περαιτέρω λεπτομέρειες. Οπότε και εδώ δεν δικαιούται κανείς να μιλά για περιθωριοποίηση της νέας γενιάς από τη Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Αρβανίτης απευθύνει κατηγορίες, επίσης, και για τις κεραίες. Του απαντάμε λοιπόν  πως, μένοντας πιστή στις εξαγγελίες της και σε όσα, άλλωστε, κατέθεσε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των κεραιών, η Διοίκηση του Δήμου όπου εντοπίζει παράνομες κεραίες, προβαίνει σε κάθε ενέργεια για την απομάκρυνσή τους. Φυσικά και θα αναφερθούμε στην οδό Επτανήσου, όπου πρόσφατα προχώρησε στην αποξήλωση δύο παράνομων κεραιών κινητής  τηλεφωνίας. Με τις συντονισμένες ενέργειες που έγιναν από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας,  ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια του νόμου, βγήκε απόφαση κατεδάφισης και είχαμε αυτή την αίσια κατάληξη. Παράλληλα, συνεχίζεται ο έλεγχος για τις άλλες κεραίες που υπάρχουν στην πόλη μας, σε ακολουθία των διαδικασιών που προβλέπονται για να αποξηλωθεί το σύνολο των παράνομων κεραιών από την πόλη. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να μην επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με την υγεία των κατοίκων της Ηλιούπολης. Βεβαίως, μέσα από τα θεσμικά όργανα (ΤΕΔΚΝΑ & ΚΕΔΚΕ) γίνονται προσπάθειες να διαφοροποιηθεί το νομικό καθεστώς που διέπει τις διαδικασίες αδειοδότησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Αναφορικά με το ΚΥΤ, η Διοίκηση του Δήμου είναι κάθετα αντίθετη στην παραμονή του. Το έχει δείξει, κατά το παρελθόν, με τους αγώνες της και το εφαρμόζει τώρα. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, ώστε να απομακρυνθεί  η εστία κινδύνου για τη δημόσια υγεία. Γι' αυτό προβαίνει σε κάθε νόμιμη ενέργεια, μέχρι την τελική δικαίωση. Πρόσφατα, σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για ανάκληση της πολεοδομικής άδειας του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) από τους πρόποδες του Υμηττού, ανάμεσα στους Δήμους Ηλιούπολης και Αργυρούπολης και ύστερα από πίεση των δύο Δήμων, με κοινή απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων τους,  υπάλληλοι της Πολεοδομίας προέβησαν πρόσφατα σε καταγραφή των αυθαιρέτων κατασκευών. Και δεν σταματά εδώ. Θα προσπαθεί πάντα μέχρι την οριστική απομάκρυνση του Κέντρου.

Ύστερα απ' όλα αυτά, μπορεί οποιοσδήποτε να αντιληφθεί το όραμα της Δημοτικής Αρχής για την πόλη και τον τρόπο με τον οποίο απαντά στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Επιζητά την αντιπολίτευση, για να γίνει και η ίδια ακόμα καλύτερη, αλλά όχι την στείρα και κακόβουλη αντιπολίτευση. Καλύτερα να μιλάμε με έργα.

Με εκτίμηση,

Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ηλιούπολης

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB