spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Η Περιφερειακή Υμηττού απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αργυρούπολης
Η Περιφερειακή Υμηττού απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αργυρούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.01.09
 Το θέμα της επέκτασης της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αργυρούπολης στις 28 Ιανουαρίου. Η αίθουσα του συμβουλίου γέμισε από κόσμο. Ο όγκος των συγκεντρωμένων ήταν τόσο μεγάλος που δεν χώραγαν και κάποιοι αναγκάστηκαν να μείνουν απ' έξω και να ακούνε από εκεί τη διαδικασία. Οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου κλήθηκαν να πάρουν θέση για το μείζον αυτό θέμα τόσο σε σχέση με το σύνολο του έργου όσο και με τη φημολογούμενη (;) μετατόπιση του κόμβου, που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην Αργυρούπολη μιας και υπολογίζεται πως θα κατασκευαστεί στο ύψος του γηπέδου στο Β' αθλητικό κέντρο (πάνω απ' αυτό).   Ο Δήμαρχος Αργυρούπολης, Δημήτρης Ευσταθιάδης ήταν ξεκάθαρος στη θέση του, και όπως και σε παλιότερες συνεδριάσεις εξέφρασε την αντίθεσή του, συνολικά με την επέκταση της περιφερειακής. Ο κ. Ευσταθιάδης γνωστοποίησε επιπλέον πως πέραν των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται ο Δήμος θα προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο Δήμαρχος Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης ήταν παρών στη συνεδρίαση λέγοντας για ακόμα μια φορά πως δε βλέπει τον τρόπο που θα λύσει το κυκλοφοριακό η περιφερειακή. «Το μόνο που θα γίνει με την υλοποίηση του έργου είναι να προκαλέσουμε και άλλες αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα ζωής μας».
Ο κ. Κορτζίδης τόνισε πως σχετικά με τους κόμβος αναπόφευκτά: «Καταλαμβάνουν ελεύθερους χώρους, δημιουργούν συσσώρευση Ι.Χ. και αναπτύσσουν τη χρήση του μέσου».
Ο Δήμαρχος Αλίμου, Θάνος Ορφανός δήλωσε αλληλέγγυός με τους δύο προλαλήσαντες συναδέλφους του ενώ για το δικό του Δήμου υποστήριξε πως δε γνωρίζει τίποτα επίσημο. «Το θέμα μας δεν θα πρέπει να είναι η μεταφορά των κόμβων από το ένα δήμο στον άλλο. Η περιφερειακή συνολικά θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών».    
Ο Γιάννης Τσαρπαλής, πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση», υποστήριξε πως η περιφερειακή είναι χρήσιμη αλλά δήλωσε την αντίθεσή του στον κόμβο που μετατοπίζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από την Αγία Μαύρα της Ηλιούπολης στην Αργυρούπολη (πλησίον του ΚΥΤ).
Ο Γιάννης Τσαρπαλής προχώρησε λίγο παρακάτω προτείνοντας δημοψήφισμα του λαού της Αργυρούπολης για το μεγάλο αυτό θέμα. 
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «...Για μια άλλη πόλη», Αντώνης Μωυσίδης παρουσιάστηκε επίσης αμετακίνητος από τις θέσεις του τονίζοντας πως: «Η κάθε μας ενέργεια πρέπει να προλαβαίνει τα αποτελέσματα. Τα μεγάλα συμφέροντα είναι ανελέητα. Πρέπει να δείξουμε πόσο πολύτιμη είναι η ζωή μας και να απορρίψουμε την περιφερειακή». Σχετικά με τον κόμβο υποστήριξε πως το θέμα δεν είναι αν θα έχει ένα ή δύο κόμβους η πόλη αλλά πως πρέπει να υπάρχει ένα συνολικό όχι στο έργο και ένα μεγάλο ναι στην προστασία του Υμηττού.
Η κ. Αγγελονίδη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγωνιστική Πρωτοβουλία», ζήτησε: «Πρώτιστα να υπερασπιστούμε το όχι στην περιφερειακή. Είναι απαράδεκτο να σχεδιάζονται πίσω από τις πλάτες των δημοτών και των δημοτικών αρχών το τι θα γίνει». Η κ. Αγγελονίδη συνέδεσε την επέκταση της περιφερειακής με το π. αεροδρόμιο και επισήμανε πως το κυκλοφοριακό μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενιαίο κυκλοφοριακό σχεδιασμό.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Νάσος Σπυρόπουλος αμφισβήτησε την εγκυρότητα του δημοσιεύματος για μετατόπιση του κόμβου και υποστήριξε πως όλες οι μεγάλες πόλεις έχουν περιφερειακούς δρόμους. Σχετικά με το δημοψήφισμα που έθεσε ο κ. Τσαρπαλής ο Νάσος Σπυρόπουλος δήλωσε πως: «Έχει βάση». Τέλος τόνισε πως: «Οι κινήσεις που βλέπω από τη δημοτική αρχή δε με πείθουν. Να μην εμποδίσουμε τη δημιουργία ανάπτυξης στην πόλη μας. Να αγωνιστούμε για τη μετατόπιση του κόμβου αλλά να μην είμαστε ανασταλτική παράγοντες στην ανάπτυξη». Ο κ. Σπυρόπουλος πρότεινε να γίνει κοινό δημοτικό συμβούλιο των Δήμων Αργυρούπολης, Ελληνικού, Ηλιούπολης και Αλίμου.
«Να γίνει αγώνας για τον κόμβο, όχι για την περιφερειακή» προέτρεψε ο Μιχάλης Κωστάκης.
Ο δημοτικός σύμβουλος, Πέτρος Σιδηρόπουλος υποστήριξε πως οι αντιδράσεις της διοίκησης του Δήμου γίνονται γιατί κυβέρνηση είναι η Ν.Δ. και αυτό αποδεικνύεται γιατί παλιότερα ο κ. Ευσταθιάδης ήταν υπέρ της κατασκευής της περιφερειακής.  
Ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ, Γιάννης Κοπίτας τόνισε πως: «Η επέκταση της περιφερειακής γίνεται για να εξυπηρετηθούν οι επιχειρηματίες και τα μεγαθήρια που πρόκειται να στηθούν στο π. αεροδρόμιο». Πρότεινε: «να μη γίνει η περιφερειακή, να ενισχυθούν τα ΜΜΜ και να οργανωθεί η δημοτική συγκοινωνία».
Ο πρώην αντιδήμαρχος παιδείας, Γιάννης Κωνσταντάτος μίλησε για: «Δρομολογημένο έργο που θα γίνει. Πρέπει να δούμε πως θα καταφέρουμε να έχει τις λιγότερες επιπτώσεις. Να ξαναγίνει διαπραγμάτευση». Ζήτησε να υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης από το Δήμο προς του δημότες, στήριξε την πρόταση της διοίκησης όμως εξέφρασε την άποψή του πως ο δρόμος πρέπει να γίνει.
Τέλος ο κ. Κοσικίδης αρχικά τόνισε πως: «Δεν είμαστε εδώ για να υπερασπιστεί ούτε τη Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ. Από την αρχή τεθήκαμε υπέρ της περιφερειακής (σ.σ. ως παράταξη) και κατά του κόμβου».
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB