spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Παράνομες και επικίνδυνες πινακίδες
Παράνομες και επικίνδυνες πινακίδες PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.01.09
pinakidesΤην εφαρμογή της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ορίζει ως παράνομη την -σε κάθε περίπτωση- ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους, ζήτησε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, ενημερώνοντας την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας για το θέμα των παράνομων και επικίνδυνων πινακίδων.
Ο υφυπουργός, μάλιστα, μίλησε για «λύση - δώρο» από το ΣτΕ προς την Πολιτεία, αφού η απόφασή του αυτή βασίζεται στη Συνθήκη της Βιέννης και υπερισχύει της εθνικής μας νομοθεσίας.
Προσέθεσε ακόμη πως είναι η μόνη λύση για να «καθαρίσει η Ελλάδα μόνιμα και μια για πάντα, μέσα στα επόμενα χρόνια» και ότι κάθε άλλη λύση αποτελεί «συμβιβασμό με αμφίβολο αποτέλεσμα».

Την πρόταση του υφυπουργού αποδέχθηκαν οι βουλευτές - μέλη της Επιτροπής, με τον πρόεδρό της Άρη Σταθάκη να ζητεί να μετουσιωθεί αυτή σε πολιτική πράξη και τη Λιάννα Κανέλλη να υπερθεματίζει μεν, πλην όμως να παρατηρεί πως, «για να υλοποιηθεί η απόφαση, πρέπει να υπερπηδηθούν εμπόδια, που ενδεχομένως θα θέσουν εταιρείες θιγμένες, προσφεύγοντας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια».
«Προφανώς μπορεί να υπάρξει αυτός ο κίνδυνος, όμως οι νομικοί του ΣτΕ θα το έχουν λάβει υπόψη τους» απάντησε ο κ. Ξανθόπουλος.
Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Μπεκίρης, ανακοίνωσε την άμεση έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης που να ορίζει τις οδικές αρτηρίες, στις οποίες δεν θα επιτρέπεται να χορηγείται -από τους αρμόδιους ΟΤΑ- άδεια για την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων, κυρίως σε σημεία όπου παρατηρούνται αυξημένοι οι δείκτες των ατυχημάτων.

Από τον κ. Μπεκίρη τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν να καθοριστούν και οι κυρώσεις για όσους δεν εφαρμόσουν την ΚΥΑ, προβάλλοντας ως το μεγαλύτερο πρόβλημα για την έξαρση του φαινομένου, τη μη εφαρμογή του νόμου από τους συναρμόδιους, ελλείψει αυστηρών κυρώσεων.

«Θα είμαστε αρωγοί για την εφαρμογή της νομιμότητας» απάντησε ο υφυπουργός Μεταφορών.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB