spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στις παρυφές του Υμηττού
Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στις παρυφές του Υμηττού PDF Εκτύπωση E-mail
  
01.12.08
dentrofiteusi_Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής η κινητοποίηση για τη δενδροφύτευση 150 στρεμμάτων καμένου δάσους στον Υμηττό, με 15.000 δένδρα ενδημικά και βραδύκαυστα, η οποία διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), τον ΣΚΑΙ και το δήμο Βύρωνα, με τη συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών. Ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς σχολιάζοντας την εξαιρετική συμμετοχή των εθελοντών οι οποίοι έφτασαν τους 4.500 ολοκληρώνοντας την όλη επιχείρηση εντός δύο ωρών, υπογράμμισε ότι «το γεγονός αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την προστασία του Υμηττού και γενικότερα του περιβάλλοντος».

«Σήμερα», πρόσθεσε, «έκλεισε μια πληγή που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Δυστυχώς υπάρχουν και άλλες και απαιτείται συνεχής αγώνας για την διατήρηση αυτού του ζωτικού κομματιού της πρωτεύουσας, τμήματα του οποίου επιβουλεύονται «συμφέροντα» και ασυνείδητοι πολίτες Γι' αυτό η ανακήρυξη του σε εθνικό δρυμό αποτελεί επιτακτική ανάγκη για το λεκανοπέδιο και το μέλλον των παιδιών μας», κατέληξε.
Αναφέρθηκε στην άψογη οργάνωση τόσο από πλευράς ΣΠΑΥ (συμμετέχουν 15 περιμετρικά του Υμηττού δήμοι), όσο και από πλευράς του δήμου Βύρωνα ο οποίος πύκνωσε τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας αλλά και της γραμμής Βύρωνα Ακαδημίας δίνοντας έτσι την δυνατότητα της μαζικής προσέλευσης του κοινού. Στη δενδροφύτεση μετείχαν επίσης οι βουλευτές Κ Γείτονας και ο Γρ. Ψαριανός ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ Πάν. Τριγάζης, κλιμάκιο του Νομαρχιακού Συμβουλίου (κ.κ. Αν Βερούλη, Γ Καστρινάκης Χ. Πασβαντίδης) με επικεφαλής την υπερνομάρχη Κωνσταντίνα Μπέη, η οποία συνεχάρη για την ευαισθητοποίηση τους ως προς την προστασία του Περιβάλλοντος τόσο τον ΣΚΑΥ όσο και τον κ Χαρδαλιά. Επίσης μετείχαν σύλλογοι εθελοντών από το Βύρωνα την Καισαριανή, την Ηλιούπολη, τη Βάρη, σχολεία, πρόσκοποι, στρατός, ο Ερυθρός Σταυρός, αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ κ.α.

Πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ανανέωση ( 01.12.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB