spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα στη Ηλιούπολη για το 2009.
Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα στη Ηλιούπολη για το 2009. PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.11.08

arampatzis_psifiakosΚατά πλειοψηφία πέρασε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης το τεχνικό πρόγραμμα για το 2009 το οποίο ανέρχεται στα 13.632.486,77 €. Τεχνικό πρόγραμμα με σημαντικά νέα έργα για την πόλη αλλά και με έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ακολουθεί η εισήγηση του Γαβριήλ Αραμπατζή Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας.

"Κυρίες και κύριοι

Ολοκληρώθηκε η 2η χρονιά της 1ης τετραετίας και οι συμπολίτες μας περιμένουν να είμαστε ακόμη πιο δυναμικοί, πιο αποτελεσματικοί. Να προγραμματίσουμε τα μεγάλα και σημαντικά έργα, αλλά και να αντιμετωπίσουμε τα μικρά και καθημερινά προβλήματα που θα δώσουν στους δημότες της Ηλιούπολης, την ποιότητα ζωής που επιζητούν.

Η τεχνική υπηρεσία από τον Ιανουάριο του 2008 μέσα σε 11 μήνες  υλοποίησε 61 μελέτες, προκήρυξε 15 διαγωνισμούς συνολικού προϋπολογισμού 2.087.407,00€, ενώ στη δημοτική κατασκευαστική επιχείρηση δόθηκαν 15 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 449.151.

Το ποσοστό υλοποίησης έφτασε το 30%.

Με το τεχνικό συνεργείο καταφέραμε και αλλάξαμε την εικόνα στους δρόμους της πόλης. Προσπαθούμε να είναι εικόνα του παρελθόντος οι δρόμοι με λακκούβες και σπασμένες αντιολισθητικές πλάκες.

Οι ράμπες για τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες είναι πλέον προσπελάσιμες και τα νέα πεζοδρόμια με όδευση τυφλών αποτελούν μόνιμο κέρδος για την πόλη, αρκεί να έχουμε όλοι την ευαισθησία και την ανθρωπιά να σεβαστούμε το λόγο για τον οποίο έγιναν.

Το τεχνικό συνεργείο του Δήμου καθημερινά εκτελεί μικροεπισκευές που συμβάλλουν στην συντήρηση των σχολείων  και στην βελτίωση της εικόνας τους. Παράλληλα, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου  συνέταξε και εκτέλεσε μελέτη  για εργασίες συντήρησης και επισκευής των σχολικών κτιρίων.

Νομικά πρόσωπα, όπως το πολιτιστικό, ο αθλητικός οργανισμός και πολλοί πολιτιστικοί φορείς, πραγματοποίησαν εκδηλώσεις, έχοντας τη βοήθεια του τεχνικού συνεργείου.

Η τεχνική υπηρεσία συνέβαλε ουσιαστικά στην αλλαγή της εικόνας της πόλης προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων.

Σημαντικό έργο η μελέτη αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού  η οποία έχει προκηρυχθεί το 2008 με στόχους:

  • την παρακολούθηση και καθορισμό χρήσεων γης,
  • την προστασία των περιοχών αμιγούς κατοικίας
  • και τη στήριξη εμπορικών δραστηριοτήτων σε συγκεκριμένες ζώνες.

Αναφέρω ενδεικτικά μερικά έργα που έχουν ψηφιστεί εδώ  στο δημοτικό συμβούλιο το 2008:

  • Ανάπλαση πάρκου Αναστάσεως
  • Ανάπλαση της πλατείας 25ης Μαρτίου
  • Ανάπλασης παιδικής χαράς στην πλ. Εθνικής Αντίστασης
  • Συντήρηση παιδικών χαρών
  • Ανακατασκευή αγωγών ομβρίων
  • Επέκταση αποχετευτικού αγωγού ακαθάρτων
  • Ασφαλτοστρώσεις οδών
  • Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος
  • Καθαρισμός - συντήρηση φρεατίων
  • Διαμόρφωση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού
  • Επεμβάσεις στο κλειστό γυμναστήριο του 5ου Λυκείου κατασκευή γηπέδου 5x5
  • Ανακατασκευή - κατασκευή πεζοδρομίων

Πιστεύω ότι οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα έχουν βελτιώσει την καθημερινότητα του δημότη μας

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω την Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας τους προϊσταμένους και όλους τους υπαλλήλους, που πραγματικά τους τελευταίους μήνες ξεπέρασαν τον εαυτό τους και βοήθησαν να γίνουν όλα αυτά τα έργα. Επίσης θέλω να τους ευχαριστήσω και για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος. Αυτό που σήμερα έχετε στα χέρια σας.

Δεν μπορεί κανείς να μην λάβει υπ΄ οψιν το αριθμό του προσωπικού που έχει η τεχνική υπηρεσία. 9 μόνιμοι υπάλληλοι (1 Δ/ντρια , 2 Προϊστάμενοι, 3 μηχανικοί, 1 Τεχνολόγος, 2 ΔΕ)  

Πρόβλημα έλλειψης προσωπικού αντιμετωπίζει και το τεχνικό συνεργείο.

Λύση θα δοθεί μόνο με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει και σε λίγους μήνες, ελπίζω να έχουμε το απαραίτητο προσωπικό.

Το 2008 στην Ηλιούπολη έγινε έργο ουσίας. Το έργο που έγινε άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει την εικόνα της Ηλιούπολης. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου μπορεί να έγινε από τη δημοτική αρχή που σήμερα διοικεί το Δήμο, σημαντική ήταν όμως και η συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Οι διαπαραταξιακές επιτροπές πολεοδομίας, υλοτομίας, κεραιών κινητής τηλεφωνίας καθώς και  η αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων (Δημόσια περιουσία , ΚΥΤ, Περιφερειακή) αποτελούν καινοτομία, μια και το Δημοτικό συμβούλιο στάθηκε στο ύψος του. Η λογική αντιπαράθεση θέσεων και προτάσεων, μπορεί να δώσει στην πόλη μας, τα εφόδια για τη σταθεροποίηση της αναπτυξιακής πορείας που ήδη έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια.

Με το πνεύμα αυτό θα συνεχίσουμε και στην επόμενη διετία.

Κυρίες και κύριοι

Με το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηλιούπολης για το 2009, προσδιορίζεται το σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη στην πόλη μας, ακολουθώντας το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Τα 2009 το βάρος της δημοτικής αρχής για το τεχνικό πρόγραμμα θα επικεντρωθεί σε άξονες:

Πρώτος, η  βελτίωση των χώρων πρασίνου και αναψυχής. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να διαμορφωθεί ένα δίκτυο πρασίνου στην πόλη  που να έχει συγκεκριμένους πόλους ανάπτυξης: πλ. Ανεξαρτησίας, Χαλικάκι, άλσος Καλαβρύτων και πάρκα επί της οδού Ηρώς Κων/λου.

Δεύτερος άξονας, είναι η παρέμβαση στο κυκλοφοριακό της πόλης. Μελέτη για την Αναβάθμιση του πολεοδομικού κέντρου του Δήμου με σημειακές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο κύριο οδικό δίκτυο. Επίσης, προωθείται η  

Μελέτη - Κατασκευή 3 υπόγειων garage, στο οικόπεδο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Ταυτόχρονα εξετάζουμε την αναβάθμιση της υπάρχουσας κυκλοφοριακής μελέτης και μελέτη εφαρμογής στην ευρύτερη περιοχή του Αγ. Κων/νου.

 Τρίτος άξονας είναι οι υποδομές κοινωνικής πολιτικής, Κατασκευή γηροκομείου, κατασκευή 2 παιδικών σταθμών, κατασκευή αιθουσών πολλαπλών χρήσεων σε σχολεία, καθώς και τη λειτουργία του Μουσείο Εθν. Αντίστασης στο κτίριο, το οποίο πρέπει να συντηρηθεί και να υποστεί εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

Τέλος, Τέταρτος άξονας, είναι η συνεχής συντήρηση και διατήρηση των υποδομών και των δομών που μέχρι σήμερα λειτουργούν στο Δήμο μας. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό πράγμα να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την κατάσταση των υποδομών σε υψηλό επίπεδο.  

Ο συνολικός προϋπολογισμός από νέα έργα και συνεχιζόμενα είναι των 13.632.486,77€.

Οι πηγές χρηματοδότησης του νέου τεχνικού προγράμματος.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία πιστοποίησης του Δήμου μας ως τελικού δικαιούχου για την απορρόφηση κονδυλίων από ΕΣΠΑ 2007-2013. Θεωρώ σημαντικό  γεγονός ότι ο δήμος από εκεί που είχε μηδενική συμμετοχή στα ευρωπαϊκά προγράμματα σήμερα έχει ενταγμένα έργα όπως το γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών GIS, τον Ψηφιακό Δήμο, την ενημέρωση πολιτών και εκπαίδευση αιρετών στις ΤΠΕ.

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης Θησέας αποτελεί μια άλλη πηγή χρηματοδότησης καθώς και το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα αττικής το ΠΕΠ, η Νομαρχία Αττικής, η γενική γραμματεία αθλητισμού, ο οργανισμός Σχολικών κτιρίων, το ΥΠΕΣΔΑ καθώς και τα ίδια κεφάλαια του Δήμου. Η δημοτική αρχή, χωρίς φόβο στο πολιτικό κόστος, έχει ακολουθήσει τα δύο τελευταία χρόνια  μια συνειδητή επιλογή. Διεκδικούμε τα έσοδα που δικαιούμαστε από όλες τις πηγές. Κατ' αρχήν από την πολιτεία και την κυβέρνηση, όπου υπάρχει η συνήθεια της σιωπηρής παρακράτησης σημαντικών εσόδων. Διεκδικούμε την πλήρη χρηματοδότηση όπου υπάρχει νέα μεταφορά αρμοδιοτήτων.

Νομίζω ότι αυτή η θέση της δημοτικής αρχής είναι ξεκάθαρη απέναντι σε όλους.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η αυτοδιοίκηση, η συνεπής και με πλήρη διαφάνεια διαχείριση, μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια υγιή και αναπτυξιακή πορεία στο Δήμο Ηλιούπολη.

Σας Ευχαριστώ."

 

 

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2009

 

Ν Ε Α   Ε Ρ Γ Α

 

10

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

210.000,00   

15

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

2.433.287,00   

20

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

565.800,00    

30

ΥΠΗΡΕΣΙA ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 

3.171.065,00    

35

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

385.000,00    

45

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ

350.000,00    

 

ΣΥΝΟΛΟ

7.115.152,00    

 

 

Σ ΥΝ Ε Χ Ι Ζ Ο Μ Ε Ν Α  Ε Ρ ΓΑ 

10

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

33.870,00    

15

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

2.207.968,55    

20

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

221.030,00    

30

ΥΠΗΡΕΣΙA ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 

3.552.325,92    

35

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

359.510,30    

40

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ

142.630,00    

 

ΣΥΝΟΛΟ

6.517.334,77    

 

Τελευταία ανανέωση ( 29.11.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB