spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Έξι μεγάλοι Δήμοι στην ανταποδοτική ανακύκλωση
Έξι μεγάλοι Δήμοι στην ανταποδοτική ανακύκλωση PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.11.08
Στο σύστημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης που δρομολογήθηκε πρόσφατα σε πανελλαδική βάση πρόκειται να συμμετάσχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους Δήμους Αθηναίων, Πειραιά, Βόλου, Πάτρας και Ηρακλείου και με εταιρείες που είναι υπόχρεοι διαχειριστές συσκευασιών.
Το σύστημα θα στηριχτεί στην εμπειρία από τη λειτουργία των ολοκληρωμένων συστημάτων ανταπόδοσης εναλλακτικής διαχείρισης που εφαρμόζονται ήδη στους Δήμους Αθηνών και Πειραιά και συγκεκριμένα στα σχολεία και στις αλυσίδες γνωστών σούπερ μάρκετ. Κατά την ίδια λογική, σε διάφορα σημεία της πόλης θα τοποθετηθούν Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που αποτελούνται από αυτόματα μηχανήματα ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας. Εκεί, μαθητές και δημότες θα μπορούν να επιστρέφουν χρησιμοποιημένες πλαστικές, μεταλλικές, γυάλινες και χάρτινες συσκευασίες παίρνοντας μια απόδειξη με το ανάλογο ανταποδοτικό κίνητρο. Θα έχουν μάλιστα την εναλλακτική επιλογή να δωρίσουν το ποσό του ανταποδοτικού κινήτρου για την ενίσχυση κοινωνικών σκοπών.
Στα οφέλη από τη λειτουργία των Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης περιλαμβάνονται η διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στην πηγή, η χορήγηση ανταποδοτικού κινήτρου στους καταναλωτές, η απόδοση του ποσού του ανταποδοτικού κινήτρου για την ενίσχυση κοινωνικών σκοπών και ο συνδυασμός της ανακύκλωσης με την περιβαλλοντική εκπαίδευση μαθητών.
Η μελέτη για την έγκριση της λειτουργίας του συστήματος έχει εκπονηθεί και δρομολογείται η έγκρισή της από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, ενώ τη σχετική εισήγηση για το Δήμο Θεσσαλονίκης αναμένεται να εγκρίνει την ερχόμενη Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB