spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στη Δημόσια Διοίκηση
Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στη Δημόσια Διοίκηση PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.11.08
 Σύστημα αυτοματοποίησης της διαχείρισης και διάχυσης της νομοθεσίας στο ευρύ κοινό με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση του πολίτη στην ελληνική νομοθεσία μέσω του διαδικτύου παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, είναι, πλέον, σε θέση να προσφέρει στον πολίτη άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πληροφόρηση και για τη νομοθεσία που τον ενδιαφέρει», επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.
 Προχωρώντας προς τη διεύρυνση των υπηρεσιών που παρέχει το Εθνικό Τυπογραφείο, με το έργο «Ε-Themis», είπε: «Διαμορφώσαμε ένα νέο διαδικτυακό τόπο όπου κάθε ενδιαφερόμενος έχει δωρεάν πρόσβαση στο σύνολο της ελληνικής νομοθεσίας (νόμοι, διατάγματα και κανονιστικές αποφάσεις, όπως δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους. Μέσα από 40 θεματικές ενότητες, αλλά και δυνατότητες αναζήτησης με λέξεις - κλειδιά, οι πολίτες οδηγούνται, εύκολα και γρήγορα, και, το κυριότερο, χωρίς κόστος, στη νομική πληροφορία που χρειάζονται. Μάλιστα, η διαρκής επικαιροποίηση που γίνεται διασφαλίζει την ακρίβεια των στοιχείων».

Μιλώντας για το έργο «Ηλεκτρονικός Ραπτάρχης», ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι αυτό «συμβάλλει και στην γενικότερη προσπάθεια που βρίσκεται σ' εξέλιξη για την προώθηση της καλής νομοθέτησης. Γιατί η παρουσίαση, με ευσύνοπτο τρόπο, της νομοθεσίας ανά θεματικές κατηγορίες και πεδίο ενδιαφέροντος είναι συστατικό στοιχείο της καλής νομοθέτησης».

Χαρακτήρισε δε «σημαντική καινοτομία του έργου την αξιόπιστη και συστηματική κωδικοποίηση της νομοθεσίας, την οποία εγγυάται». «Είναι γνωστό ότι το πλήθος των ισχυουσών κάθε φορά ρυθμίσεων (νόμοι, Υπουργικές Αποφάσεις κλπ.) δημιουργεί ζητήματα κατανόησης, με αποτέλεσμα να γίνεται δυσχερής η πρόσβαση, σε κάθε ενδιαφερόμενο, στη δράση της Δημόσιας Διοίκησης. Με το έργο «Ε-Themis» γίνεται μία σοβαρή και αξιόπιστη προσπάθεια διόρθωσης αυτών των δυσλειτουργιών και των κακώς κειμένων, στο πλαίσιο και των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι «η ολοκλήρωση και εφαρμογή του έργου «E-Themis» είναι ένα ακόμη βήμα προόδου της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες δωρεάν ανάγνωσης που παρέχει το Εθνικό Τυπογραφείο, εξασφαλίζει στον πολίτη πλήρη και άμεση δωρεάν πρόσβαση σε μία από τις σημαντικότερες μορφές της δημόσιας πληροφορίας, όλη την ισχύουσα νομοθεσία. Ένα ακόμη βήμα ενίσχυσης της διαφάνειας, αναβάθμισης της ποιότητας της Δημοκρατίας μας και ουσιαστικής διευκόλυνσης της συμμετοχής του πολίτη στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων, στο πλαίσιο της προωθούμενης Διοικητικής Μεταρρύθμισης».
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB