spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Επέκταση Γραμμής 2 του ΜΕΤΡΟ προς τη Γλυφάδα
Επέκταση Γραμμής 2 του ΜΕΤΡΟ προς τη Γλυφάδα PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.11.08

ilioupoli_elliniko_mapΝέα επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς τα νότια προάστια του Λεκανοπεδίου σχεδιάζουν στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στην Αττικό Μετρό. Η νέα χάραξη που αυτή τη στιγμή είναι υπό μελέτη- θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα από το ΥΠΕΧΩΔΕ και αφορά τη Γλυφάδα.

 

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς, μετά την άφιξη του Μηχανήματος Διάνοιξης Σηράγγων στον Σταθμό «ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ», έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: 

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο έργο επέκτασης του μετρό από τον Αγ.Δημήτριο έως το Ελληνικό, με 5,5 χλμ υπόγειας σήραγγας και 4 νέους σταθμούς: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΑΛΙΜΟΣ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ.  Όταν ο Μετροπόντικας Νίνης ξεκίνησε πριν από 18 μήνες στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ σας είχα πει ότι γρήγορα θα βάλει γκολ στην ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ. Σήμερα, ο Μετροπόντικας Νίνης έβαλε γκολ και στον τέταρτο και τελευταίο Σταθμό στην ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, αφού υπόγεια και γρήγορα, χωρίς καμία όχληση στη λειτουργία της πόλης έσκαψε και κατασκεύασε 4.655 μέτρα έτοιμης σήραγγας. Απομένει ένα μικρό τελευταίο τμήμα έως τη σύνδεσή του με τη σήραγγα που οδηγεί στον λειτουργούντα σταθμό ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟ.

...

Το ΥΠΕΧΩΔΕ και η Αττικό Μετρό έχουν προβλέψει σε όλους τους σταθμούς τη δημιουργία Σταθμών Μετεπιβίβασης από και προς λεωφορειακές γραμμές καθώς και την κατασκευή χώρων στάθμευσης ΙΧ οχημάτων.  Κάθε Σταθμός θα έχει και το πάρκινγκ του.

Τέλος, μια άγνωστη πτυχή του Μετρό σε αυτήν την επέκταση που είναι μακριά από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, είναι η πολύχρονη αρχαιολογική ανασκαφή με σημαντικά αρχαιολογική ευρήματα, η οποία συνεχίζεται και σήμερα παράλληλα με τις κατασκευαστικές εξελίξεις στο έργο. Εδώ θέλω να τονίσω ιδιαίτερα ότι με χρηματοδότηση του ΥΠΕΧΩΔΕ πολύ σπουδαία ευρήματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς θα αναδειχθούν στους νέους Σταθμούς του Μετρό, ακριβώς στις θέσεις όπου ανακαλύφθηκαν. 

...

Ευχαριστώ τη Διοίκηση της Αττικό Μετρό, τους εργαζόμενους σ' αυτό αλλά και στις κατασκευαστικές εταιρείες για το τεράστιο έργο του Μετρό, το οποίο δεν είναι απλώς ένα πολύ σημαντικό συγκοινωνιακό έργο αλλά πρώτιστα το σημαντικότερο περιβαλλοντικό έργο σε αυτή την επιβαρυμένη περιοχή της Αττικής.»

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB